Vad är wuauclt.exe? Ska jag bort det?

Wuauclt.exe är en legitim Windows-process som även kan kallas Windows Update Client, Automatic Updates eller Windows Update Automatic Updates. Som namnet antyder så körs denna process i bakgrunden av systemet och kollar Microsofts webbsida efter automatiska uppdateringar. Wuauclt.exe ligger i mappen C:\Windows\System32, men du kan även hitta den körs i Aktivitetshanterarens lista när den väntar på tillåtelse. Programmet har inget synbart fönster, och dess säkerhetsbetyg är 9% farligt. Vi rekommenderar inte att stänga ner Wuauclt.exe.

DANGER!

Skapare av skadeprogram gillar att namnge sina illasinnade processer med namn som tillhör legitima processer för att försöka gömma sin virus inne i systemet och förebygga deras borttagning. Om du hittar Wuauclt.exe i en annan mapp än C:\Windows\System32 så kan dn PC vara infekterad med virus. I så fall bör du skanna din PC med ett pålitligt antispionprogram utan att dröja.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Borttagning guider på andra språk