Vad är Vulkaninfo32.exe? Ska jag bort det?

Filen Vulkaninfo32.exe kan vara ett sabotageprogram

Vulkaninfo32.exe Nvidia är en legitim tilläggskomponent till grafikprogram som används av Vulkan STD. Du kan hitta den i mappen C:\Program Files eller i startmenyn kort efter att du har laddat ner särskilda uppdateringar från Nvidia, Intel eller AMD. Men du ska tänka på att det finns skadliga program som gömmer sig under samma namn som denna harmlösa programfil. 

Huvudorsaken till att många människor oroar sig för och undrar vad Vulkaninfo32.exe är, är att den har blivit ett separat program i systemet. Tidigare var den en del av Nvidias grafikenheter. Den klassificeras som ett applikationsprogrammeringsgränssnitt (Application Program Interface, API) som består av protokoll, verktyg och rutiner för att utveckla program. 

Vulkaninfo 32 hjälper datorspel att gå snabbare vilket förhöjer spelupplevelsen avsevärt. De flesta utvecklare av grafikprocessor inkluderar det när de lanserar nya drivrutinsuppdateringar. Så om du nyligen har uppgraderat dina grafikenheter, har du inget att oroa dig för.  

Dessvärre försöker nätkriminella att maskera sina skadliga program genom att namnge dem just Vulkaninfo32.exe. Du kan snabbt kontrollera den digitala signaturen; om den inte är LunarG, bör du vidta åtgärder för att skydda ditt system mot inkräktare. 

Notera att vi inte rekommenderar dig att ta bort Vulkaninfo32.exe, då det inte ska påverka ditt system så länge det inte används. Men om du känner dig osäker på dess legitimitet, bör du skanna dina filer med ett professionellt antivirusprogram. Då föreslår vi att du använder FortectIntego.

Om du bestämmer dig för att ta bort Vulkaninfo32.exe, tänk på att du inte lägre kommer att kunna använda Vulcan-API:n. Även om din dator endast kommer att stödja Direct X- API:n, bör inga andra betydande förändringar inträffa. Därför föreslår vi att du skannar ditt system med antivirusprogrammet för att säkerställa att filen är skadlig. 

Spridning av skadliga filer 

Medan det legitima Vulkaninfo 32 installeras tillsammans med grafikenhetsuppdateringar, kan den falska versionen spridas ihop med gratisprogram. Därför ska du vara mycket försiktig när du laddar ner och installerar program. 

Du ska välja installationsläget ”Avancerat” eller ”Anpassat” (Eng: ”Custom”) och följa varje steg noggrant. Notera att otillförlitliga och potentiellt farliga program ligger inpackade som förmarkerade tilläggskomponenter och att du därför måste avmarkera dessa för att förhindra att de tar sig in i systemet. 

Vidare, säger experter på NoVirus.uk att du alltid bör använda ett professionellt antisabotageprogram för att skydda din dator i alla lägen. Se till att det är tillräckligt säkert och robust för att ta hand om skadliga filer. 

Ta bort Vulkaninfo32.exe om du anar oråd 

Notera att det legitima Vulkaninfo32.exe ska finnas i mappen C:\Program Files och vara digitalt undertecknad av LunarG. Om du märker att programfilen kör när du inte använder API:n, kan det betyda att din dator är infekterad. Det enda du kan göra då är att göra en automatisk borttagning. 

Gör en fullständig systemskanning med FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes. Dessa antivirusprogram kan upptäcka sabotageprogram och alla komponenter som är relaterade till Vulkaninfo32.exe och ta bort dessa. Du kan också använda andra ansedda säkerhetsprogram.  

Vi rekommenderar dock inte att du gör en manuell borttagning av Vulkaninfo32.exe, eftersom risken finns att du inte lyckas få bort det helt eller skadar ditt system. En sådan borttagningsmetod kräver IT-kunskaper, så oerfarna användare rekommenderas att använda den automatiska borttagningsmetoden. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions