Ta bort VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore (Guide för Virusborttagning) - jul 2021 uppdatering

VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore Borttagningsguide

Vad är VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore?

VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore är en typ av skadlig kod som är programmerad för att hindra din säkerhetsprogramvara från att fungera korrekt

VirTool:Win32/DefenderTamperingRestoreVirTool:Win32/DefenderTamperingRestore är upptäcksnamnet för skadeprogram som försöker försvaga Windows Defenders skydd

VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore är ett identifieringsnamn för ett potentiellt hot som flaggas av säkerhetsprogrammet Windows Defender. Infektionens huvudsyfte är att manipulera det installerade anti-malwareprogrammet, försvaga datorns försvar och hota enheten. När säkerhetsprogrammet har manipulerats kanske det inte längre kan skydda användarna mot virus, trojaner, maskar, utpressningstrojaner och andra typer av skadlig programvara.

Det ursprungliga målet med viruset är att skada säkerhetsprogram för att kringgå dess försvar, men cyberkriminella som står bakom viruset kan ha olika mål. De kan till exempel placera en bakdörr i systemet för att skada det ännu mer och på så sätt uppnå sina illasinnade mål. Offren för en sådan attack kan drabbas av ekonomiska förluster, ytterligare infektioner av skadlig programvara, identitetsstöld och andra integritets- och säkerhetsproblem.

Det har också uppfattats allmänt att upptäckten kan vara falskt positiv när popup-fönstret dyker upp vid oväntade tidpunkter. Även om det kan vara fallet är det viktigt att undersöka vidare och kontrollera om det finns rootkits, avinstallera tillägg, återställa webbläsarinställningar, kontrollera systemfiler osv.

Användare som infekterats med denna skadlig kod rapporterade också att deras skärmar hade låsts av ett bluffmeddelande som bad användarna att kontakta falsk Microsoft-support. Flera falska varningar dyker upp samtidigt och hävdar att datorn har låsts och att ”Trojan_Spyware Alert – Error Code #0x268d3 (!x3)” har upptäckts i systemet. Lita inte på dessa varningar – om du ringer det angivna kontaktnumret kan du bli lurad att betala pengar till cyberkriminella och infektera din dator med mer skadlig programvara.

Namn VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore
Typ Skadeprogram
Syfte Inaktivera funktionen Tamper Protection i Windows Defender och kringgå dess säkerhet
Distribution Utvecklare av skadlig programvara använder vanligtvis olika distributionsmetoder, även om den vanligaste är länkar och bilagor som skickas via e-post
Symptom Ett popup-meddelande visas på skärmen; annars är skadlig kod programmerad för att fungera utan spår (vissa användare kan uppleva krascher, fel och liknande oväntade datorhändelser)
Risker Malware kan påverka infekterade användare på olika sätt – den kan stjäla lösenord, bankuppgifter, ta skärmdumpar, installera andra skadeprogram, kryptera filer och mycket mer
Associerat Trojan_Spyware Alert – Error Code #0x268d3 (!x3)
Borttagning Windows Defender bör kunna upptäcka och eliminera infektionen, men i vissa fall kan den här processen misslyckas på grund av skadlig kods funktionalitet. I ett sådant fall föreslår vi att du laddar ner ett pålitligt säkerhetsverktyg från tredje part (vi rekommenderar SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes) och utför en fullständig systemskanning. Om skadlig kod manipulerar andra säkerhetslösningar bör du gå in i felsäkert läge och utföra en fullständig systemskanning därifrån
Systemfix En infektion med skadlig kod kan allvarligt skada Windows operativsystemfiler och inställningar, och säkerhetsprogram kan misslyckas med att åtgärda dessa skadade objekt. Om detta händer bör du använda FortectIntego reparationsprogram för att åtgärda virusskador på din dator

VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore är en ganska generisk upptäckt som kan uppstå när som helst. I de flesta verkliga fall händer det dock när användare kommer i kontakt med potentiellt skadligt innehåll på nätet. Med andra ord försöker cyberkriminella sprida infektionen till så många människor som möjligt, så de väljer ofta flera angreppsmetoder för att få större chanser till framgång. Här är några av dem:

 • skadliga bilagor till e-postmeddelanden och inbäddade hyperlänkar;
 • sårbarheter i mjukvara och exploateringsverktyg;
 • falska påståenden på nätfiskewebbplatser och falska uppdateringar av Flash Player;
 • programvarukracks och piratkopierade programinstallerare, osv.

Det finns alltså flera sätt att komma i kontakt med VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore-viruset. När kontakten väl är gjord kan Windows Defender upptäcka intrånget eller inte, eftersom det skadliga programmet är utformat för att inaktivera vissa försvarssystem i säkerhetsprogrammen (främst Tamper Protection-funktionen).

Om säkerhetsappen inte förstörs helt och hållet kommer programmet att kunna stoppa och avlägsna viruset utan problem. Det finns dock också en chans att försvagat försvar förhindrar en lyckad eliminering. Ifall skadlig kod lyckas bryta sig in kan den tyvärr fortsätta att verka i bakgrunden, samtidigt som anti-malware blir oanvändbart.

VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore-virusVirTool:Win32/DefenderTamperingRestore är en typ av virus som vissa användare har rapporterat kommer tillbaka

Användare som drabbas av skadeprogram kan drabbas av alla typer av skador, eftersom den första infektionen endast kan användas som en väg för andra skadeprogram att smittas. Till exempel kan utpressningstrojaner som Booa, Geno eller Kobos användas för att låsa alla personliga filer på enheten och sedan kräva lösensumma i Bitcoin för att få tillbaka dem. Andra osynliga infektioner, som trojaner, kan användas för att stjäla alla dina lösenord, bankkontouppgifter och annan känslig information, som senare kan användas för skadliga ändamål.

Det är också viktigt att notera att upptäckten kan bero på olika inställningar som användaren själv har gjort eller på program som installerats på datorn. I Windows-registret bör till exempel ”HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender: Restriction” aldrig vara aktiverad, eftersom den förhindrar normal funktion av Windows Defender. Den här inställningen kan också ändras av skadlig programvara, som då bör elimineras omedelbart.

Utan tvekan bör du prioritera borttagning av VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore. Det är därför det är viktigt att använda ytterligare skydd när du försöker försvara dig mot alla typer av skadlig kod. Vi föreslår att du skannar maskinen med alternativa säkerhetsprogram, som SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes, för att säkerställa att infektionen elimineras helt och hållet. Experter rekommenderar också att du kör ett PC-reparationsverktyg FortectIntego efter borttagningen av skadeprogrammet.

VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore infektionen kan visa upp ”Trojan_Spyware Alert – Error Code #0x268d3 (!x3)”-bedrägerier

Det finns gott om bedrägerier inom teknisk support över hela internet – illasinnade aktörer kommer med olika falska påståenden om användarnas dators säkerhetsstatus och ger sedan ett kontaktnummer som man ska ringa för att lösa problemen med malware-infektioner. Det visar sig att ett VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore-virus kan börja visa dessa typer av falska varningar när som helst när man surfar på webben.

I de flesta fall finns misstänkta popup-fönster i webbläsaren och kan stängas av genom att stänga fliken, men denna gång är det inte fallet. Användare rapporterade att de får flera varningar som försöker imitera Windows Defender-fönstret, samt använda Windows Firewall-namnet för att skrämma användare. Här är vad en av varningarna påstår:

Windows_Firewall_Protection

Trojan_Spyware Alert – Error Code #0x268d3 (!x3)

Access to this PC has been blocked for security reasons.
Contact Windows Support: +1-888-210-6024

Vi kan försäkra dig om att denna Trojan_Spyware Alert – Error Code #0x268d3 (!x3) popup inte har något att göra med Windows eller Microsoft, och att alla kännetecken, som logotyper och identiska funktioner i användargränssnittet, är förfalskade. ”Din dator har blockerats”-varningen finns också i bakgrunden, vilket är vanligt förekommande på olika webbplatser på ett liknande sätt.

Trojan_Spyware Alert - Error Code #0x268d3 (!x3) falsk alertAnvändare infekterade med VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore-viruset kan börja se popupper som "Trojan_Spyware Alert - Error Code #0x268d3 (!x3)"

På grund av de många meddelanden som bombarderar skärmen kan många användare bli skrämda och tro att dessa varningar är verkliga. Du bör aldrig ringa dessa nummer, eftersom du kan bli lurad eller få ytterligare skadlig kod installerad på ditt system när du kontaktar skurkarna och ger dem fjärråtkomst till din dator.

Konfliktfrågor i samband med säkerhetsprogram: VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore popup-fönster kan dyka upp så snart du installerar ett säkerhetsverktyg från tredje part

Vissa användare rapporterade att de får VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore upptäckt vid flera tillfällen, dvs. infektionen försvinner inte efter att ha tagits bort med Microsoft Safety Scanner; enligt rapporterna misslyckas alternativa säkerhetslösningar, såsom Norton eller Trend Micro, med att upptäcka detta hot helt.

VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore falsk positivDu kan avbryta VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore-prompts om de orsakas av en tredje part lösning installerad på ditt system

Om din säkerhetsprogramvara lyckades identifiera infektionen trots att den har manipulerats bör VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore tas bort automatiskt, som nämnts ovan. Om ditt säkerhetsprogram misslyckas på grund av skadlig programs huvudfunktion råder vi dig att ladda ner och installera alternativa anti-malware-lösningar, såsom SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes, och sedan utföra en fullständig systemskanning. Om behovet uppstår kan du också gå in i felsäkert läge med nätverk, som förklaras nedan, och utföra en genomsökning därifrån.

Men om du inte kan ta bort det här viruset automatiskt och du använder ett anti-malwareverktyg från en tredje part tillsammans med Microsoft Defender bör du inaktivera Tamper Protection-funktionen för att förhindra att en programvarukonflikt uppstår i framtiden.

Det rapporterades också att vissa skadliga program kan orsaka betydande negativa effekter efter det att de eliminerats. Till exempel kan inställningen ”Hanteras av din organisation” förhindra normala funktioner hos antivirusprogrammet. För att åtgärda detta problem kan du behöva redigera grupprinciper, aktivera Telemetritjänsten och ändra inställningar i Windows-registret. Om du inte är IT-kunnig rekommenderar vi starkt att du använder FortectIntego för att åtgärda olika problem med Windows-system efter att infektionen har tagits bort.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore Borttagningsguide

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

If VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore hindrar ditt säkerhetsprogram från att fungera normalt, gör en genomsökning med ett alternativt program i felsäkert läge

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från VirTool:Win32/DefenderTamperingRestore och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk