Intego recension

Intego – Ett multifunktionellt säkerhetsprogram för din macOS

Intego är en säkerhetslösning som hjälper dig skydda dina Mac OS X datorer från olika hot, inklusive annonsprogram, spyware, trojanhästar, scareware samt onlinebluffar och phishing-försök. Utvecklarna bakom Intego har vart i säkerhetsverksamheten sedan 1997 och har gott om erfarenhet med att förse omfattande skydd för användare som väljer att tillägna sig en av applikationerna för Mac: VirusBarrier X9, Mac Internet Security X9 eller Mac Premium Bundle X9 – och alla kommer till bra pris.

Förutom det grundläggande skyddet från skadeprogram så är Intego Mac Internet Security kopplat till ett arsenal av ytterligare skyddsfunktioner inklusive skräppostfiltrering, anti-phishing, brandvägg och dataskydd. Utan tvivel så blir suspekta eller skadliga komponenter som lyckas komma in i din macOS omedelbart borttagna från datorn. 

I den här Intego-recensionen så kommer vi försöka förklara varför du skulle behöva Mac Internet Security Suite, hur den skyddar din enhet, hur mycket den kostar och vilka fördelar den erbjuder.

Namn Intego
Typ Antivirusprogram
Används för

Den här produkten används för att skydda Mac OS och Mac OS X enheter från olika cyberhot och förbättrar systemet med andra fördelaktiga funktioner

Delar Programmet består av två delar: VirusBarrier X9 och NetBarrier X9
Fördelar

Den erbjuder skydd mot skadeprogram och PUP, säkrar personlig information och filer, blockerar spam och phishing-meddelanden, rengör systemet från skräp, förbättrar datorhastighet

Nedladdning Du kan skaffa det här verktyget från den officiella webbsidan eller genom annan mjukvara

Använd Intego för att din Mac ska få det bästa virusskyddet mot skadeprogram och andra virustyper

Intego antivirus har funnits i år, även om Mac-användare tror att tillagda säkerhetsverktyg inte behövs för plattformen eftersom systemet redan är säkert med de inbyggda skydden. Sannerligen så är Macs ansedda som säkrare än enheter med Windows operativsystem. Apple-enheter använder funktioner som Gatekeeper(hindrar obehöriga program från att installeras) och XProtect – och dessa var i början nog för att bekämpa de oönskade programmen som försökte komma in i Mac-datorn.

Men när populariteten av Apple-enheter växte så väcktes intresset av cyberkriminella och, enligt de senaste statistikerna försedda av Malwarebyte's State of Malware rapport så växte Mac-hoten snabbare än Windows-skadeprogram gjorde i 2019. Nya hot inkluderar ökningen av malware-droppers såsom OSX/Shlayer , vilket hittades i 10% av Mac-enheter som körde säkerhetsprogrammet Kaspersky. En trojan är extremt envis och kan komma förbi inbyggda skydd genom att använda en kryptografisk digital signatur.

Utan verktyg som Intego antivirus så kan du drabbas av ytterligare Mac-infektioner, avslöjande av personlig information till okända parter (cyberkriminella) och finansiella förluster på grund av malware-verktyg som tillåter angripare att logga varje knapptryckning du gör på ditt tangentbord. Med andra ord så är Mac Internet Security ett nödvändigt verktyg för att skydda dig från onlinehot helt och hållet.

Intego versions

Vidare Intego recension: ursprung och intelligens för skadlig programvara

Intego är för närvarande en av de ledande säkerhetsverktygen som utvecklar anti-malware produkter för macOS. De var etablerade i 1997 som ett privatföretag av VD Laurent Marteau, och har för närvarande huvudkontoret i Seattle och kontor i Washinton, Austin och även utländska kontor i Paris och Nagano. Företagets motto är:

Your Mac safety is our #1 priority

Över åren så har Intego antivirus tjänat fått ett posititvt ryckte bland användare – Intego körs på och skyddar mer än 2 miljoner enheter över hela världen från onlinehot. Men det är inte det enda företaget har bidragit med under dess verksamhet i över 20 år – Integoforskare som Joshua Long, Kirk McElhearn, Victor Agreda, Jr. och många andra publicerar skadeprogramsupptäckter och beskriver operationen av flertal skadeprogramhot regelbundet på företagets säkerhetsblogg.

Om du letar efter en applikation som är skapad utav experter inom ämnet så är Intego utan tvivel applikationen du letar efter.

Valet av rätt plan för mjukvaran Intego

Innan du installerar Intego Mac Internet Security så borde du bestämma vilken skyddsnivå du behöver. Det finns tre olika planer du kan välja från – VirusBarrier X9, Mac Internet Security X9 eller Mac Premium Bundle X9.

  • Om du behöver omfattande säkerhet med extra funktioner, såsom organisering av ditt skrivbord, snabb tillgång till dina filer, borttagning av onödiga dubbletter av filer, samt andra systemoptimeringsfunktioner, så borde du definitivt välja Mac Premium Bundle X9. Priset för detta paket kan variera, eftersom företaget ofta erbjuder rabatter på sina produkter – just nu kostar det $34.99 per år/en Mac-enhet.
  • Mac Internet Security X9 är en av de mest praktiska planerna som erbjuder utmärkt värde för pengarna – just nu går priset för bara $19.99 och inkluderar funktioner som behövs för att skydda Macs från allt ont online – okända appar och enheter, phishing-kampanjer och nätverk intrång är bland de grundläggande funktionerna.
  • Virus Barrier X9 är en grundläggande plan som fortfarande erbjuder det nödvändiga skyddet för Mac. Det inkluderar funktioner som Intego Antivirus för Mac eller Windows, schemalagda skanningar samt realtid skydd. Om du är en kunnig användare och försiktig när du använder internet och installerar appar så passar kanske Integos VirusBarrier X9 dig för bara $19.99/år.

Intego tech support

Det är viktigt att notera att du inte behöver omedelbart köpa det bästa paketet för dig eftersom du får en gratis 30-dagars provperiod. Om du inte är nöjd efter eller under användningen av appen kan du omedelbart avinstallera Intego. Allt du behöver göra för att prova är att registrera dig online och ladda ner installationsprogrammet. Om du köper Intego för Mac och blir en registrerad användare så får du också gratis tekniska supporttjänster via telefon, mejl eller webbformulär.

Intego installation och funktioner

Intego Mac antivirus är enkelt att installera – det tar bara några få minuter av din tid. Starta helt enkelt upp installationsprogrammet och följ instruktionerna som visas på skärmen. När du är klar kommer du bes välja mellan tre olika lägen; miniminivå, standardnivå och maximinivå. 

Vad du väljer beror mycket på dina preferenser. Om du till exempel vet att du ofta besöker riskiga webbsidor eller att ditt system kanske redan är infekterat av ett Mac-virus så skulle det vara en bra ide att välja en maximal nivå av skydd. Standardnivån brukar dock vara nog för de mesta normala användare.

När du ökar täckningsnivån så får du detaljerade instruktioner på var och en av Integos funktioner med hjälp av överläggande meddelandepunkter. Men lägg märke till att om du är bekant med funktionerna så kan du enkelt inaktivera detta överlägget med ett enda musklick. Och äntligen är du redo för din första skanning!

Intego installation

Mac Internet Security X9 anti-malware kan skydda dig ifrån alla sorts hot

Det finns flertal produkter mot skadliga program på marknaden, och även om många av dem är framstående säkerhetslösningar så är vissa mindre säkra och beter sig istället själva som skadeprogram. Exempel på sådana applikationer är Advanced Mac Cleaner eller Mac Tweak som påstås ha antivirus-funktionalitet men, i verkligheten, bara är meningslösa program som är skapade för att visa falska varningar för att få användare att köpa programvaran.

Därför rekommenderar vi starkt att du litar på test som har blivit utföra av oberoende labb –  dessa testar förmågor av olika antivirusprogram och betygsätter dessa verktyg baserat på dess skydd, användbarhet, prestanda, samt andra aspekt. Intego antivirus blir regelbundet testat av sådana labb, inklusive AV-Test och AV-Comparatives, vilket bekräftade att appen lyckades fånga 100 % utav de testade skadeprogrammen. 

Intego AV-Test lab results

Du kan lita på följande moduler för att alltid skydda dig själv medan du använder Intego för Mac:

  • ContentBarrier
  • NetBarrier
  • VirusBarrier

Programvaran kan säkert skydda användare från drive-by nedladdningar, skadliga sociala medie-länkar, phishing-mejl och infekterade USB-minnen, både i Windows och Mac. Så fort hot på systemet hittas så placerar Intego Mac Internet Security hotet i karantän och tar bort det. Ifall någon slags systemskada har skett under processen så reparerar applikationen det omedelbart.

Utöver att säkra systemet mot skadeprogram så är Intego antivirus också kapabelt av att stoppa de mesta oönskade program som laddats ner från inofficiella källor, som torrent sidor. Det är viktigt att uppmärksamma att annonsprogram är den största delen av Mac-skadeprogram och hotet har fortsatt växa de senaste åren. 

För ytterligare säkerhet kan du också använda NetBarrier – en effektiv brandvägg som kan stoppa hackare från att få tillgång till ditt nätverk. Den inkorporerar tre olika lägen, inklusive Offentlig Hotspot, Arbetshotspot och Hemhotspot. Samtidigt som funktionen kan användas av avancerade användare för att modifiera behörigheter och skapa undantag så är standardinställningarna också perfekta för mindre IT-kunniga användare.

Intego Firewall

Ytterligare funktioner av Intego antivirus

Intego Mac antivirus är fullpackad med olika funktioner som inte bara rör sig om skydd mot skadeprogram. Flertal andra funktioner är inkluderade i den icke-basic sviten av appen, vilket inkluderar:

  • Personliga säkerhetskopior(Personal Backup) är en funktion som tillåter dig att förbereda säkerhetskopior av dina viktigaste filer utan ansträngning. Även om det inte finns ransomware på Mac än så har redan några fillåsande stammar redan upptäckts där ute – KeRanger, Patcher och andra. Om du blir infekterad med ett sådant virus så kan du behöva säga hejdå till dina filer för alltid – och det är då säkerhetskopiorna blir avgörande.
  • Tvättmaskin (Washing Machine) är en annan funktion som kan användas för att fria dina macOS system från kladd, fildubbletter, cachar, nedladdningar, loggar och andra meningslösa filer. Samtidigt som alla dessa handlingar kan utföras manuellt med inbyggda funktioner så tillåter Intego dig att göra allt med bara ett par klick – snabbt och effektivt.

Intego additional features

Intego-recension: slutord 

Med den här Intego-recensionen skulle vi vilja sprida medvetenhet bland macOS-användare, eftersom många fortfarande tror att inte mer säkerhetsåtgärder behöver tas för att skydda dessa maskiner. Även om Macs är sofistikerade och inkluderar många säkerhetsfunktioner unika till plattformen, så är det viktigt att notera att cyberkriminella alltid kan vara ett steg framför och lista ut hur man förbigår de inbyggda skydden.

Därför bör du utrusta din Mac med sofistikerade antimalware-program för att hålla dig säker online. Med Intego så får du inte bara omfattande skydd från hot, utan du får också tillgång till andra funktioner som kommer hjälpa dig städa upp ditt system och förbättra dess prestanda såväl som hastighet. Ifall du inte gillar det av någon anledning så kan du avinstallera Intego med bara ett par klick – så tvivla inte att prova på det här skyddsverktyget.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med OS X
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Intego har en gratis begränsad skanner. Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Om utvecklaren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Virusanalytiker...

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions