Vad är QtWebEngineProcess.exe? Ska jag bort det?

QtWebEngineProcess är en Origin klienttjänst som ibland tar upp mycket CPU

QtWebEngineProcess är en legitim exekverbar fil som är skapad för att vissa Windows-programs ska köras ordentligt. I de flesta fallen är den relaterad till Origin – en plattform dedikerad till gamers som vill umgås med vänner samtidigt som de spelar. Men den körbara filen kan också användas av dessa appar: 

  • Chromium-baserade Qt WebEngine
  • Ring Central
  • Bitlord
  • Dropbox

Även om den inte är en avgörande systemfil så borde den inte bli terminerad om du vill se till att de tidigare nämnda programmen fungerar normalt. Men notera samtidigt att den inte är en Windows-komponent så den kan bli borttagen utan att det stör prestandan av din enhet. Om QtWebEngineProcess tar en generös mängd av datorns minne så kan du prova att ominstallera Origin-appen för att bli av med det här problemet. Du bör också tänka på att utvecklare av skadeprogram har ibland missbrukat namn på legitima filer för att gömma dem i systemet. Om ditt antispyware inte hittar något skadligt men du ändå misstänker att processen tar för lång tid så kan QtWebEngineProcess vara en användbar guide.

Namn QtWebEngineProcess
Typ Exekverbar fil / Applikationsfil
Ändamål Körbar fil för vissa program, t.ex. Dropbox, Origin, Bitlord, Ring Central
Plats C:\Program Files undermapp
Symptom av skadlig version Skapar felmeddelanden, tar upp mycket resurser
Distribution Kommer tillsammans med legitima appar; infiltrerar med spam om skadlig
Elimination Använd FortectIntego för att skanna systemet ordentligt och fixa skador

 

QtWebEngineProcess.exe systemfel har talats om i flertal diskussioner på internet efter att användare lade märke till att det fanns flera versioner av samma fil som kördes i bakgrunden av systemet. Dessutom har det funnits flertal klagomål om filens tendens att använda massa CPU. Som en användare hävdar:

Den använder över 200mb av ram medan den inte gör något. Datorns CPU är fastspikad på 20% och dens GPU är fast på 40%+ medan systemet är inaktivt och inte gör något.

För det mesta brukar det hjälpa att ominstallera Origin och andra relaterade appar för att få allt på plats igen. Men om QtWebEngineProcess fortfarande tar mycket CPU så bör du notera att skadeprogramsutvecklare enkelt kan missbruka namnet av den här filen för att gömma deras skadliga produkter på systemet. Huvudsignalerna som pekar på att filen är skadlig är den höga konsumtionen av datorns resurser och systemets felbeteende.

Huvudfaktum om qtwebengineprocess:

  • Finns i en C:\Program Files undermapp;
  • Känd för att vara upp till 22,024 bytes på de flesta Windows-systemen;
  • Om den är säker bör den inte använda datorns resurser hela tiden.

Om du har haft problem med den här körbara filen så borde du först avgöra trovärdigheten av filen innan du kör igång med QtWebEngineProcess-borttagning. Du kan göra detta genom att lokalisera processen som körs i Aktivitetshanteraren. Hitta dess plats (den borde finnas i C:\Program Files) och jämför storleken med faktumen som nämns ovan.

Användare klagar ofta på att den här exekverbara processen dök upp på deras system från ingenstans och att de inte har någon aning om varför den påverkar datorns prestanda så mycket. Enligt forskare så är att avsluta processen inte en lösning som kommer hjälpa dig bli av med QtWebEngineProcess.exe felet eftersom, när anslutna applikationer körs på systemet, startas den ändå igen. Du behöver avinstallera relaterade appar för att ta bort QtWebEngineProcess helt och hållet.

Eftersom den här exekverbara processen är relaterad till flertal legitima appar så kanske borttagningen av den påverkar prestandan av vissa applikationer och tjänster. Kör en fullständig systemskanning med FortectIntego för att få reda på tillförlitligheten av den här körbara filen och se till att det inte finns skadeprogram inom den.

Olika typer av filer kan bli nedladdade utan att bli upptäckta

Vanligtvis sedda filer med .exe eller .dll efter namnet är ofta missbrukade av illvilliga aktörer. Eftersom datorn kör massor av processer samtidigt så kan du inte upptäcka dessa filer som körs i bakgrunden och utgör verklig skada på din dator.

Spammiga e-postkampanjer eller programvarupaket har aktivt använts för att sprida den här typen av skadlig fil. Under osäkra installationer så luras folk till att ladda ner olika program tillsammans med ifrågasatta filer. Samma kan sägas om e-postkampanjer som lurar användare till att ladda ner filer som ser säkra ut men egentligen är infekterade med seriösa virus och deras komponenter.

.exe filer har använts av illvilliga aktörer för att starta bakgrundsprocesser såsom att ladda ner skadeprogram, börja hantera kryptovaluta eller öppna bakdörrar till farligare skadeprogram. Undvik dessa cyberinfektioner genom att välja Avancerat installationsläge och städa din mejl oftare, och var mer uppmärksam på skrivfel eller tveksamma ämnesrader.

QtWebEngineProcess.exe elimination är essentiellt om filen visar sig vara skadlig

Som vi nämnt tidigare så är QtWebEngineProcess en riktig del av Origin. Men om det har uppstått många systemfel, hög CPU-användning och liknande problem så kan du försöka ta bort QtWebEngineProcess från systemet och sedan installera den igen med Origin eller andra relaterade appar.

Men säkerhetsexperter rekommenderar att du kontrollerar hur pålitlig den här filen är för att se till att dess ändamål inte är att hjälpa skadeprogram utföra dess bedrägliga uppgifter. Det bästa sättet att diagnostisera den är en fullkomlig system skanning med ett program som SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.  Om filen visar sig vara skadlig så kan samma applikationer även ta hand om borttagningen av QtWebEngineProcess.exe  och annat relaterat virus.

Notera dock att du inte borde ta bort en helt säker körbar fil bara för att den kan påverka relaterade program. Ifall du hittar problem efter upptäckten och borttagningen av virus så rekommenderar vi användning av FortectIntego  för reparation av skada. Se till att hålla mjukvara och program aktuella så att du kan undvika problem som skapas av korrupta filer i framtiden och för att minska chanserna av sådana problem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Om utvecklaren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk