Vad är winlogon.exe? Ska jag bort det?

winlogon.exe är en fullt legitim process som inte bör stängas ner. Det är en loggin-process för Microsoft Windows som är viktig för att den hanterar Windows-funktioner när användare loggar in. Men det är inte möjligt att stänga ner denna process med hjälp av Aktivitetshanteraren eftersom den avslutar sitt arbete väldigt fort. winlogon.exe ligger vanligtvis i mapparna ”C:\Winnt\System32\” eller ”C:\Windows\System32\”.

FARA!

Det finns många virus som försöker gömma sin närvaro på systemet genom att använda legitima filnamn. Enligt experter så används winlogon.exe av cyberhot så som Hazzer, NS Keylogger, Captain Mnemo Pro, Suclove, Ritdoor.b, KillSec och många andra cyberinfektioner. Så fort som ett av dessa virus infiltrerar systemet så skapas filen winlogon.exe och börjar använda den för att starta sig själv eller en av dess komponenter. Ibland så blir winlogon.exe en framstående del av ett farligt hot, men den kan även arbeta i bakgrunden av systemet och tyst genomföra sina egna, skadliga handlingar.

Om du upptäckt winlogon.exe och tvivlar på dess pålitlighet så rekommenderar vi starkt att skanna systemet med RegCure Pro och kolla denna fil.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Borttagning guider på andra språk