Vad är utcsvc.exe? Ska jag bort det?

Den utcsvc.exe-process som körs i ”Aktivitets-hanteraren” kan bära på en datorinfektion 

Utcsvc.exe är en programfil som kan köra olika program på en Windows-dator. Filen tillhör företaget Microsoft och kan användas för vissa systemprocesser, men i de flesta fall anses denna fil som potentiellt farlig. 

Enligt data från VirusTotal, identifierar 12 av 55 kända antivirusprogram denna fil som skadlig. detect this file as a malicious. Hybrid Analysis har dessutom kunnat visa på ännu högre upptäcktsgrad. Vidare, har Emisisoft upptäckt fler än 100 filer kopplade till utcsvc.exe som är markerade som otillförlitliga.

Det råder ingen tvekan om att denna fil kan orsaka oönskade aktiviteter på datorn. Det verkar som att denna fil kan användas för att sprida sabotageprogram eller trojaner. För närvarande är det okänt vilka virus som denna fil kan sprida eller utlösa. utcsvc.exe- processen är kapabel till att utföra följande aktiviteter:  

  • utlösa ransomware på datorn;
  • kryptera eller radera filer; 
  • installera spionprogram; 
  • stjäla personlig information, såsom bank- och kreditkortsuppgifter och annan känslig information; 
  • installera andra skadliga program;  
  • öppna bakdörrar. 

Så om du har märkt att din dator beter sig märkligt, till exempel att den visar systemvarningar, översvämmar webbläsaren med aggressiva annonser eller att du inte kan öppna vissa filer, måste du öppna ”Aktivitetshanteraren” och se över vilka processer som körs; utcsvc.exe kan vara ansvarig för dessa beteenden. 

Innan du tar bort utcsvc.exe ska du skanna denna programfil med säkerhetsprogram för att säkerställa att den verkligen är skadlig. Om filen inte är skadlig men du raderar den, kan du skada datorn, operativsystemet eller vissa program. 

Tänk på att för att ta bort utcsvc.exe på ett säkert sätt, måste du använda ett professionellt antisabotageprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller SpyHunter 5Combo Cleaner.

Denna skadliga programfil kan spridas som ”säker” fil 

Den skadliga utcsvc.exe-filen kan spridas som en förklädd fil, program eller uppdatering. Därför luras ofta användare till att installera det. Filen kan spridas i form av:

  • e-postbilaga; attachment;
  • illegalt program eller fil (t.ex. film, musik);
  • falsk programuppdatering; software update;
  • falskt antivirusprogram eller liknande. 

Så om du nyligen har öppnat en bifogad fil i ett skräpmejl eller laddat ner något illegalt material, måste du säkerställa att du inte också har råkat installera ett virus. För att undvika nätattacker ska du allmänt sett vara försiktig när du surfar och inte utföra några högriskaktiviteter. 

Avsluta utcsvc.exe-processen

Innan du avslutar eller raderar denna programfil och dess aktiviteter, måste du kontrollera att den verkligen är skadlig. Om du är 100 % säker på att den är farlig, ska du ta bort den med hjälp av ett professionellt antivirus- eller antisabotagprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes, och inte manuellt då filen kan vara kopplad till otaliga andra komponenter som måste tas bort tillsammans. Dessa program rensar systemet på ett effektivt sätt. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk