Säkerhetsexperter varnar om att Delta Homes viruset dyker upp igen

Security experts warn about reappearance of Delta Homes virus!Delta-homes.com, en sökmotor som från början skapades för att samla inkomster från annonsering har nyligen förnyat sina aktiviteter. Enligt de senaste nyheterna så har det redan kapat tusentals apparater i Ryssland, Turkiet, Danmark, Polen och USA. Dessvärre så är det fortfarande okänt vem som är ansvarig för detta utbrott. Man tror att det kommer från Ryssland och tillhör hackare som använder det för att ändra webbläsarinställningar och omdirigera sina offer till webbsidor. Snälla se till att du har uppdaterat ditt antispionprogram för att undvika Delta Homes virus och problem som vanligtvis orsakas av detta hot.

Detta program är även känt som en webbläsarkapare och upptäcktes först i mitten av 2013. Precis som den nuvarande versionen så distribueras det med hjälp av gratisprogram, så som den ökända Babylon Toolbar, Softonic, Any.Do, BeeLine Reader och andra gratis applikationer. Det återupptog sina aktiviteter i början av 2014 efter att hackare förbättrat dessa rootkit-funktionalitet och givit det bättre förmågor för att gömma sig djupt i operativsystemet och förebygga dessa borttagning.

När det installerats på systemet så försöker Delta-homes.com modifiera systeminställningar och blockerar startsida med sin förvalda sökmotor. Som ett resultat så kan offret glömma bort Google, Bing, Yahoo och andra sökmotorer. Utöver detta så kommer han/hon bombarderas med ändrade sökresultat och diverse annonser som är fyllda med olika länkar. Om den av dessa annonser lurar offret så omdirigeras han/hon till affilierade webbsidor. Klick efter klick så omdirigerar hackarna folk till specifika webbsidor och ökar deras sidonrangking/försäljning.

Det verkar som att fyrtio procent av PC-användare som har drabbats av den nya versionen av Delta-homes.com virus bor i Ryssland. Detta kan låta roligt, speciellt när du vet vilket land som detta virus kommer ifrån.

Om du tror att ditt system kan ha infekterats av denna webbläsarkapare så bör du inte ignorera detta, eftersom det enkelt kan omdirigera dig till en sida som är infekterad med skadeprogra,. För att eliminera detta hot bör du skanna din PC med antispionprogram och sedan återställa alla dina webbläsare. För att lära dig om vilka program som designats för att ta bort Delta-homes.com och hur du kan återställa dina webbläsare, klicka på länken nedan:

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Läs på andra språk