Superfish, Delta Homes och JollyWallet var de populäraste annonsinjektorerna under 2014

Enligt den senaste studien av Google så såg 5.5% av dess användare skadliga annonser när de surfade. Detta är tiotals miljoner sårbara användare som kan ha blivit involverade i farliga aktiviteter såsom datastöld, kapade sökningar och installerade skadeprogram.

Vidare resultat i studien, som även har involverat University of California, Berkeley och Santa Barbara, har gett upphov till ännu fler diskussioner och oro eftersom företaget även avslöjade att 50,870 av Chromes tillägg och fler än 34,000 mjukvaruapplikationer agerar som annonsinjektorer. Detta betyder att de var kapabla att sätta in annonser eller ersätta existerande på sidor som besöks av användare. Notera att man tror att dessa nummer av potentiellt oönskade appar kommer höjas i framtiden, så det huvudsakliga tipset som kan ges till dig i dagsläget är att installera ett välrenommerat antispionprogram på din dator och hålla det uppdaterat jämt. Du bör tänka på detta innan du kör ett av dessa PUP:s.

Det verkar som att de populäraste annonsprogrammen som orsakade oönskade annonser när folk surfade under 2014 var Superfish [Superfish] och Jollywallet [Jollywallet]. Dessa program dök upp i 3.9 och 2.4% av Googles visningar. Om du aktivt laddade ner gratisprogram till din dator förra året så bör du även veta om ytterligare ett potentiellt oönskat program som kapade webbläsare och injicerade annonser i folks sökningar. Detta program är känt som Delta Homes [Delta Homes]. Det mest intressanta med denna app är att den drabbar både Windows- och Mac-användare. Så det verkar som att det idag inte spelar någon roll vilket operativsystem du använder.

Varför måste spammare injicera annonser direkt in i dina sökresultat och mest besökta sidor? Först och främst så får de möjligheten att omdirigera dig till affilierade webbsidor och samla in pengar från annonsering. Vissa webbsidor som marknadsförs med sådana tekniker är webbutiker, medan andra inte är det- Vidare så kan de använda sådana annonser för att samla in personligt identifierbar information och personligt icke-identifierbar information, för att sedan dela den med tredje parter. Avslutningsvis så kan de försöka skicka misstänkta program och skadeprogram till dig genom dessa annonser.

Om du vill hålla dig säler så bör du överväga att installera ett välrenommerat antispionprogram på din dator. Om du använder Windows så kan du ladda ner FortectIntego, som har visat sig ge goda resultat för att blockera annonsprogram och eliminera dem från systemet. Mac-användare rekommenderas starkt att prova på Webroot SecureAnywhere AntiVirus, som är ett mycket kraftfullt och väldesignat verktyg.

Om utvecklaren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Passionerad virusforskare

Gabriel E. Hall är en passionerad virusforskare som har jobbat för utanvirus.se i nästan ett decennium.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Läs på andra språk
Mjukvara