Varför du borde undvika Delta Search och andra falska sökmotorer

Why you should avoid Delta Search and other fake search enginesDe flesta internet användarna är fortfarande inte medvetna om att det finns hundratals sökmotorer som kan utgöra ett serriöst hot mot deras datorer. Till skillnad ifrån legitima sökmotorer som Google, Yahoo eller Bing så visar dessa svindlande sökmotorer skumma hemsidor överst i sina sökresultat. De gör detta i syftet att försöka dirigera folk till domäner som säljer oanvändbara varor, visar reklam för oönskade tjänster eller ännu värre, sprider skadlig programvara.

Det är även värt att nämna att dessa sökmotorer använder skumma knep för att ta sig in i offrets dator och påverkar alla webläsare som finns installerade. För att göra det så använder de ofta webläsarkapare som är gjorda för att ta sig in i datorn igenom säkerhetsluckor och modifiera datorns inställningar enligt deras egen agenda. En annan populär metod som också används är att använda sig av freeware och shareware. Dessa program tenderar att inkludera falska sökmotorer i deras ‘komponentslista’, så snälla, var försiktiga när ni laddar ner och installerar freeware och shareware.

En av dessa lömska sökmotorer som sprids med dessa orättvisa distributionsmetoder och sen bara visar orelevanta sökresultat är Delta Search. Vi har valt att övervaka denna sökmotor extra mycket för att dess skapare har börjat använda rätt lömska knep för övertyga PC användare att sökmotorn är legitim och att man kan lita på den. För att skapa en missvisande bild av att Delta Search ägs av ett trovärdigt företag så har scammers börjat lämna kommentarer på olika forum som diskuterar trovärdigheten hos denna sökmotor. Där kallar de inte bara sökmotorn legitim, de lämnar även sin egen email adress för att hjälpa folk avinstallera Delta Search ifrån deras datorer. Självklart så misslyckas dem med det.

Vi rekommenderar starkt att ni ska hålla er borta ifrån alla kommentarer som verkar ha skickats av representanter ifrån Delta Search. Oavsätt vad de säger så är denna falska sökmotor bara designad för att dirigera in omedvetna internetanvändare på potentiellt skadliga hemsidor. Om du vill känna dig säker när du söker på internet så borde du använda välkända sökmotorer.

Källa: Remove Delta virus

Läs på andra språk