Vad är rstrui.exe? Ska jag bort det?

rstrui.exe är en legitim Windows-fil som ligger i en mapp i C:\Windows\System32. Denna process är ansvarig för Systemåterställning och behövs om du vill att detta ska fungera ordentligt. Men det finns många personer på internet som rapporterar om ett rstrui.exe felmeddelande. De hävdar att de ser en sådan varning när det försöker skapa en manuellt återställningspunkt i Systemåterställning:

Rstrui has caused an error in RSTRUI.EXE.
Rstrui will now close.

If you continue to experience problems, try restarting your computer.

Enligt Microsoft så kan du komma förbi detta problem genom att använda dessa steg:

  1. Se till att ditt systemdatum är korrekt inställt genom att använda Datum/Tidverktyget i Kontrollpanelen.
  2. Klicka på Start, gå till Inställningar och klicka sedan på System.
  3. Klicka på fliken Prestanda.
  4. Klicka på Filsystem.
  5. Klicka på fliken Felsökning.
  6. Klicka på Avaktivera Systemåterställning.
  7. Klicka OK, klicka Stäng, och starta sedan om din dator när du ombeds.
  8. Efter att din dator startat om, följ stegen 2 till 6 och återaktivera Systemåterställning. Starta om din dator när du ombeds.

FARA!

Skapare av skadeprogram tenderar att använda samma filnamn när de döper sina illasinnade procdesser för att gömma sina virus i systemet. Om du hittar rstrui.exe i en annan mapp än C:\Windows\System32, så kan din PC vara infekterad med virus. I så fall bör du skanna din PC med ett välrenommerat antispionprogram utan att dröja.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk