Reimage tutorial

av Jake Doevan - -
123

Introduktion till Reimage

Reimage är ett effektivt Windows-reparationsverktyg som är kompatibel med Windows 7/8/10/Vista/XP operativsystem. Denna mjukvara kan hjälpa dig fixa flera olika Windows-problem, Blåskärm(BSoD), virusskada och att ersätta saknade eller skadade DLL-filer.

Enligt experter så skannar Reimage Repair datorn efter problem och genererar en rapport som klassificerar de hittade problemen i följande kategorier:

 • Hårdvara (Hardware);
 • Säkerhet (Security);
 • Stabilitet (Stability). 

Hårdvara-kategorin inkluderar kontrollering av Random Access-Minne (RAM), CPU-förbrukning och Hårdvarans (HD) hastighet. Efter Reimage skanningen så får användare förslag på vilka delar av hårdvaran som skulle kunna ersättas för att maximera datorns prestation. 

Dessutom så jobbar Reimage tillsammans med Avira AntiVir-programmet och använder en stor databas för att identifiera cyberhot på enheten. Säkerhetskategorin inkluderar detektionen av flertal potentiellt skadliga program (PUPs) inklusive webbläsarkapare, annonsprogram, spionprogram och till och med trojanhästar.

Reimage Repair erbjuder även information om datorns stabilitet. Med andra ord kan användaren se vilka program och applikationer som kraschar oftast och hur ofta de kraschar. I slutet av skanningen så kan användare jämföra sina systemprofiler med genomsnittet och få en snabb sammanfattning om de upptäckta problemen.

Allt som allt är Reimage ett användbart verktyg när du försöker optimera din dators prestanda. Användare bör dock vara medvetna om att applikationen bör användas som ett komplementärt verktyg till ett annat säkerhetsverktyg  — Reimage kan bara fixa systemskador när cyberhotet redan är eliminerat och placerat i karantän. Lär dig mer genom att läsa Reimage-recensionen.

Ladda ner och installera Reimage Repair

Du kan ladda ner Reimage här. När du har laddat ner applikationen kommer du bes av ett Användarkontroll-fönster (UAC) att tillåta ändringar till din enhet. Tryck ”Ja” som på bilden nedan:

När Reimages installationsguide öppnas väljer du språket som du föredrar och trycker på ”Installera”/”Install”. Notera att efter installationen kommer systemoptimeringsverktyget automatiskt påbörja en fullkomlig systemskanning om du inte kryssar in ”Skanna inte min enhet efter installationen”/”Don't scan my computer after the installation is complete”.

Notera att Reimage Repair är kompatibel med följande operativsystem:

 • Windows 8 (32 & 64bit);
 • Windows 7 (32 & 64bit);
 • Windows Vista (32 & 64bit);
 • Windows XP (32bit);

Utvecklarna säger att installationen inte bör ta mer än 5 minuter. Vänta tills den är klar och sedan är du redo att börja använda applikationen direkt. Om du råkat installera programmet på en enhet som inte har support så kan du lära dig att avinstallera Reimage

Skanna din dator med Reimage

När du installerat Reimage borde skanningen starta automatiskt. Du kan även starta skanningen manuellt. För att göra det så öppnar du Reimage genom att dubbelklicka på ikonen på skrivbordet. Du kommer då bes välja om du är en ny användare eller redan har din licensnyckel för Reimage.

Nya användare borde välja det första valet och låta Reimage skanna deras enheter. Vanligtvis så går programmet genom fem sten under skanningen, inklusive följande:

 • Sammanställer data;
 • Skapar din dators profil;
 • Kontrollerar din dators stabilitet;
 • Kontrollerar din dators säkerhet;
 • Erbjuder en sammanfattning.

Först börjar Reimage med att sammanställa information om din dator. Detta inkluderar att kontrollera ledigt minne, CPU-användning och hårddiskhastighet. Detta ger ett omedelbart intryck om ditt system och din dators nuvarande problemområden.

Efter det så kommer Reimage Repair kontrollera delade DLL-filer, applikationsvägar, föråldrade register och startregister. Att rensa registervärden som inte längre existerar kan betydligt förbättra din dators prestanda.

Vidare så fortsätter skanningen med att kontrollera datorfiler med virusdatabasen för att se till att det inte finns några cyberhot på systemet.

Slutligen så skannar Reimage temporära mappar som kan innehålla skräpfiler som tar upp ledig plats på din dator.

Efter skanningen så kan användare välja att reparera upptäckta problemområden genom att klicka på ”Start repair”/”Påbörja reparation”-knappen. Du kommer då bes att köpa Reimage på sidan där de kan välja att antingen köpa en engångsreparation för $28.95 eller skaffa en års licens för en extra $9. Den fullkomliga versionen av Reimage kostar $37.95 för en vanlig datoranvändare. 

Offer

Recensioner på andra språk