Vad är MRI6219316107.js? Ska jag bort det?

Vad är MRI6219316107.js och vad gör den?

Om du stöter på en fil med en .js filändelse på din dator så borde du veta att det troligtvis är associerat med JavaScript filer. Dessa filer innehåller JavaScript kod som används för att köra kod hos en användare som besöker en hemsida. JavaScript kan användas till mycket, exempelvis att automatiskt ändra datum, öppna länkade sidor i ett nytt fönster eller ändra en bild eller text när man drar musen över den bland mycket annat. JavaScript kod kan även användas för att skapa en rullmeny med interaktiva val. Trots detta så kan sådana filer även användas frekvent av olika trojaner, virus och maskar.

Faktiskt så är just MRI6219316107.js filen misstänkt att vara kopplad till en av dagens mest ökända ransomware, som kallas Locky viruset. Experter har märkt att infekterade Word dokument, kodade med makron som tidigare användes för att sprida Locky, nu har bytts ut mot JavaScript filer. Man kan anta att detta är för att det är enklare att smyga in Locky viruset i ett offers dator med hjälp av JavaScript. En annan misstanke är att skaparna av Locky viruset valde JavaScript för att försöka undvika att bli upptäckta av anti-malware program. Den infekterade filen komprimeras till en ZIP fil och skickas ut i spam mail. När ZIP filen är uppackad så använder viruset PLib-depack funktionen för att dekomprimera och aktivera det nerladdade viruset. En intressant aspekt av detta viruset är att den kör en process som kollar upp om operativsystemet är Ryskt. Om det är fallet så avinstallerar programmet sig själv. Annars så börjar viruset skanna igenom datorn och enkryptera filer. Därför, om du hittar MRI6219316107.js bifogat i ett mail ifrån en okänd eller misstänkt källa så bör du absolut INTE öppna filen. Om du gör det så kommer viruset aktiveras och dina filer kommer bli enkrypterade. På grund av detta så borde du ta bort MRI6219316107.js så fort du kan om du hittar det på din dator.

Hur undviker jag att denna filen tar sig in i datorn?

Det första du bör göra för att undvika att denna filen tar sig in i din dator är att installera ett välkänt anti-virus verktyg så som FortectIntego. Det kommer minska chanserna att du laddar ner misstänkta filer och skydda dig från andra hot på Internet. Men viktigast är att du själv är vaksam. Kom ihåg att detta viruset sprids igenom bifogade filer i emails. Så var försiktig när du öppnar nya email och laddar ner bifogade filer.

Hur tar man bort MRI6219316107.js från datorn?

De goda nyheterna är att MRI6219316107.js går att ta bort. Men, om du redan har öppnat filen så kan du ha ett större problem att ta hand om. Locky viruset kan redan ha enkrypterat dina filer utan något sätt att få tillbaka dem utan att köpa en dekrypteringsnyckel från virusets utvecklare. Därför borde du fokusera på att få bort viruset istället. Du kan göra detta med hjälp av ett välkänt och uppdaterat anti-virus verktyg. Det är även viktigt att veta att Locky är ett aggressivt virus som kan få ditt anti-virus program att sluta fungera. Om det händer så borde du följa instruktionerna i Locky ransomware beskrivningen som våra experter har tagit fram.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk