Vad är lsass.exe? Ska jag bort det?

lsass.exe står för Local Security Authority Service, kommer ifrån Microsoft, Inc, och används för att upphålla säkerhets policies och andra Windows säkerhets mekanismer. Lsass.exe verifierar även använderanes identifikation när han loggar in på datorn och genererar processen som tar hand om autentisering när man använder Winlogon tjänster. Lsass.exe processen jobbar oftast i systemet igenom sin förmåga att skapa tilllåtelse koder.

Notera att lsass.exe är en legitim fil som är vital för systemet och behövs för att datorn ska fungera normalt. Den finns i “C:\WINDOWS\SYSTEM32\” och kan inte avslutas igenom att använda Aktivitetshanteraren.

lsass.exe är en system process, det är en säker fil och utgör inget hot.

VARNING!!!

Vissa maskar, tillexempel Sasser masken, använder sig av lsass.exe filnamnet för att lura användaren igenom att gömma sin egen process under namnet på den här filen. Lsass.exe filnamnet används av OnTarget, Pexmor, Rentokbro, Satiloler, Crutle, Wowcraft och andra varianter av dessa malware maskar. Så du kan ha ett virus som heter likadant som lsass.exe och som tyst arbetar i bakgrunden medans den utför skadliga handlingar. För att kolla upp din dator, kör en full system skanning med ett välkänt anti-malware program. Vi rekommenderar SpyHunter 5Combo Cleaner och FortectIntego.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Borttagning guider på andra språk