De bästa antisabotageprogrammen för 2017

Vilka är de bästa antisabotageprogrammen för 2017?

Forskare visar att nätbrotten är en snabbt växande typ av kriminalitet, som också är i ständig förändring, vilket såklart är mycket oroande. Även om medvetenheten om nätkriminalitet har ökat, verkar användare inte hinna med hastigheten på utvecklingen av sabotageprogram. Därför, för att minska risken att utsättas för en virusattack, bör användare inte bara vidta säkerhetsåtgärder när de surfar utan också installera ett antisabotageprogram och regelbundet uppdatera detta. Om du inte är bekant med definitionen av ett antisabotageprogram, bör du känna till att ett sådant, till skillnad från antivirusprogram, har förmågan att upptäcka och ta bort virus liksom mindre farliga parasiter som annonsprogram, webbläsarkapare och falska systemverktyg. Enkelt uttryckt, är det ett program som kan upptäcka ett större urval av skadliga eller potentiellt oönskade program.

Det finns många antisabotageprogram tillgängliga idag; vissa av dessa erbjuder realtidsskydd medan andra fungerar som skannrar på begäran. Det är viktigt att känna till att inget program kan göra allt på samma gång. Därför är det normalt att olika program upptäcker olika sabotage-/spionprogram. Säkerhetsexperter rekommenderar starkt att använda ett antisabotageprogram ihop med ett antispionprogram. Varje antisabotageprogram skiljer sig något och erbjuder olika funktioner, så det kan vara svårt att välja. Vårt team har gjort en lista över de bästa antisabotageprogrammen för 2017, så ta en titt på denna om du är ute efter ett verktyg för att ta bort sabotageprogram. Om du letar efter djupa recensioner av program, finns länkar att tillgå nedan.

1. Malwarebytes 3.0

Malwarebytes är ett av de mest kända och ansedda antisabotageprogrammen. Tidigare kallades programmet Malwarebytes Anti-Malware, men går idag under namnet Malwarebytes 3.0 och dess utvecklare presenterar det som ett alternativ till ett antivirusprogram. Det råder ingen tvekan om att den högkvalitativa premiumversionen av Malwarebytes är den nya generationens produkt; det erbjuder skydd mot sabotageprogram, inklusive ransomware och exploit kits, samt skadliga webbsidor. Vi måste nämna det att programmet saktar ner datorn under skanning, men med hänsyn till hur snabbt det skannar hela systemet, ska inte detta innebära några problem. Premiumversionen erbjuder realtidsskydd och skydd mot exploit kits, hindrar åtkomst till skadliga webbsidor och blockerar ransomware-attacker. Du kan testa premiumversionen i 14 dagar eller köpa licensen för 39.99 $ (giltig i ett år). Lär dig mer om Malwarebytes 3.0.

Malwarebytes 3.0 antimalware

2. Plumbytes Anti-Malware

Plumbytes Anti-Malware är ett perfekt antisabotageprogram för användare som är mindre tekniskt kunniga, då det erbjuder ett mycket användarvänligt gränssnitt utan en massa anpassningsbara inställningar som ibland kan verka förvirrande. Vidare, kan Plumbytes skanna datorn snabbt tack vare sin avancerade algoritm. Till skillnad från andra antivirusprogram, kan Plumbytes upptäcka och ta bort inte bara sabotageprogram, utan också spionprogram, så att du inte behöver lida av problem som orsakas av virus och potentiellt oönskade program. Plumbytes har många fördelaktiga funktioner; till exempel kan det upptäcka och ta bort trojaner, rootkits och maskar, samt erbjuder det ett webbläsarskydd så att du inte drabbas av en webbläsarkapning. Enkelt uttryckt, erbjuder Plumbytes ett omfattande skydd mot spion- och sabotageprogram och anses vara ett av de bästa antisabotageprogrammen idag. Programlicensen kostar 49.99 $ och är giltig i sex månader. Läs hela Plumbytes-recensionen…

Picture of Plumbytes

3. Webroot SecureAnywhere AntiVirus

Webroot SecureAnywhere Antivirus kan kallas det minsta och snabbaste antivirusprogrammet med stor kapacitet att upptäcka sabotageprogram och en extremt stark skanningsmotor; det kan skanna din dator på bara 20 sekunder. Webroot Antivirus har molnbaserade tjänster fyllda med virusdefinitioner, vilka programmet använder för att kontrollerna om filerna på användarens dator är säkra eller inte. Om programmet upptäcker ett okänt program, skickar det snabbt information om det till sina servrar och håller ett öga på programmet för att se om det påbörjar någon suspekt aktivitet. Webroot AntiVirus vidtar olika åtgärder beroende på den information som servrarna skickar. Dessutom kan Webroot ta bort sabotage- och spionprogram liksom säkra ditt surfande med ett realtidsskydd mot nätfiske. Utöver detta, skyddar det din webbkamera mot spionernade virus. Webroot SecureAnyWhere Antivirus kostar 25.99 $ per år. Läs hela Webroot AntiVirus-recensionen här.

Picture of Webroot AntiVirus

4. Zemana Anti-Malware

Zemana AntiMalware är ett nytt och starkt antisabotageprogram som kan skanna din dator på bara fem minuter. Gratisversionen av Zemana har färre funktioner än premiumversionen. Denna kan upptäcka sabotageprogram och ta bort dem, rensa webbläsare och bekämpa rootkits och bootkits, medan premiumversionen erbjuder ett realtidsskydd, skyddar datorn mot ransomware-attacker, har ett utökat zero-day-skydd mot sabotageprogram och tillhandahåller teknisk support dygnet runt. En klar fördel med detta program är priset för dess premiumversion; denna kostar bara 6.95 $ per år. Lär dig mer om Zemana AntiMalware här.

Screenshot of Zemana scan

5. OSHI Defender

OSHI Defender har inte fått samma höga betyg som föregående program, men det är fortfarande ett mycket bra program. Det kan garantera säkra nätbetalningar, skydda personlig data och användarens digitala liv. Programmet skyddar din PC mot hackare, sabotageprogram och försök till integritetsintrång. OSHI Defender, precis som Webroot, har en molnbaserad skanningstjänst som erbjuder en snabb skanning av datorn. Det är rekommenderat att använda detta program ihop med ett antivirusprogram, för även om det kan ta bort sabotageprogram, fungerar det mer som ett integritetsskydd och kan därför kanske inte upptäcka mycket gamla eller nya sabotage- och spionprogram. OSHI Defender kostar 39.99 $ för sex månader. Läs mer om OSHI Defender…

OSHI Defender in action

BONUS: Reparera skadat system, optimera det och ta bort sabotageprogram med Reimage

Reimage är ett förhållandevis nytt program, som vi finner mycket användbart. Det är ett högkvalitativt repareringsverktyg för PC, som skannar datorn efter hårdvaru-, säkerhets- och stabilitetsproblem. Detta program rapporterar om tekniska problem som kan hindra datorn från att arbeta till sin fulla kapacitet och kan identifiera och ta bort sabotageprogram såsom virus, annonsprogram, trojaner, rootkits, spionprogram och maskar. Slutligen förser Reimage användaren med information om datorns stabilitet. Detta program har också en annan utsöt egenskap; det använder komponenter från sin nätdatabas (som innehåller över 25 miljoner filer) för att ersätta saknade eller korrupta Windows-filer (systemfiler, DLL-filer, registernycklar etc). En Reimage-licens kostar 69.95 $ för ett år. Mer information om exceptionella Reimage-funktioner finns att tillgå i denna Reimage-recension.

Reimage scan

Om utvecklaren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Virusanalytiker...

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Läs på andra språk