Vad är ctfmon.exe? Ska jag bort det?

ctfmon.exe är en Microsoft process som körs i bakgrunded när du kör Microsoft Office XP eller Microsoft Office 2003 program. Denna fil kontrollerar Alternative User Input och Office Language Bar men den kan också köras även ifall du har stängt ner alla Microsoft Office program. Ctfmon.exe processen är bara nödvändig när du handskas med andra språk eller när du använder någonting annat än ett tangentbord som input så det är inte en nödvändig process. Om du inte behöver den kan du stänga av den utan att oroa dig. Ctfmon.exe kan vanligtvis hittas i mappen “C:\WINDOWS\System32\” om du använder Windows XP.

DANGER!

Ctfmon.exe filen kan ibland användas av malware för att gömma sig i systemet, så håll ett öga på vart filen finns. Om den inte ligger i C:\WINDOWS\System32, så finns det en stort chans att denna fil tillhör virus, spyware, trojaner eller maskar. Notera att ctfmon.exe mestadels används av parasiterna Satiloler, Satiloler.d, Satiloler.d, Satiloler.e och Snow, så vi rekommenderar att du skannar ditt system, tar bort ctfmon.exe och terminerar alla processer som den har startat.

Blanda INTE ihop ctfmon.exe med ctfmon32.exe eftersom denna filen är relaterad till parasiter som CoolWebSearch hijacker, Raidys och Family Key Logger. Den vanligaste användingen ac denna filen är att starta en parasit eller starta några andra komponenter. När de väl är startade så kör ctfmon32.exe en process som är ansvarig för parasitens last (eng: payload). Ctfmon32.exe är en viktig del i ett farligt hot men den kan även fungera självständigt. STARTA DEN INTE!

Om du tror att ctfmon.exe är skadlig och orsakar olika problem på din dator så borde du inte bara stänga av denna process utan även köra en full system skanning med FortectIntego eller andra program som listas här nedan för att hitta och eliminera fel relaterade till ctfmon.exe.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Borttagning guider på andra språk