Vad är cli.exe? Ska jag bort det?

cli.exe är en legitim fil som installeras på din dator som en del av drivrutinerna för ATI´s grafikkort. När den körs så startas ett program som visar en ikon i aktivitetsfältet. Med denna ikon kan du komma åt videoinställningar utan att spendera mycket tid på att vänta. De flesta PC-användare konfigurerar inte sina grafikkort varje dag, så det är rekommenderat att stänga ner cli.exe efter att ha startat om datorn. Annars kan du märka nedsaktningar av systemet och liknande problem. Men du bör aldrig radera filen cli.exe eftersom den behövs för att grafikkortet ska fungera som det ska. För att summera, cli.exe är en viktig systemkomponent som bör lämnas orörd och inte avinstalleras tillsammans med drivrutinerna.

FARA!

Alla virus kan döpas till vad som helst, så notera att cli.exe också kan vara involverad i otyg. Om du hittar filen i mappen C:\Windows or C:\Windows\System32 så finns det en stor risk att det är en skadlig fil som tillhör hackare. Om du misstänker att cli.exe är infekterad så bör du kolla den med ett pålitligt säkerhetsverktyg eftersom det kan vara hackare som använder namnet på denna fil för att gömma sina egna virus. För att kolla pålitligheten hos cli.exe så rekommenderar vi att använda RegCure Pro.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Borttagning guider på andra språk