Vad är _Locky_recover_instructions.txt? Ska jag bort det?

Vad är _Locky_recover_instructions.txt och varför är den på min dator?

_Locky_recover_instructions.txt är relaterad till en av dagens mest ökända och snabbast spridda virus, Locky viruset. Denna textfil dyker upp på datorn efter att Locky har kapat den och enkrypterat filerna med RSA-2048 och AES-128 enkryptering. Om du redan ser denna textfil på din dator så är det troligt att du inte kan öppna majoriteten av dina ljudfiler, videor eller dokument. När Locky enkrypterar filerna så kommer _Locky_recover_instructions.txt läggas till på alla ställen som har låsta filer. Den innehåller information om vad som har hänt med dina filer och hur du får tillbaka dem. Viruset kan även sätta samma information som din bakgrundsbild för att vara extra tydlig. Andra ransomware så som PadCrypt eller DMA-Locker använder liknande metoder för att informera användaren om kapningen. Även trots att programmet kan erbjuda en möjlighet att få tillbaka filerna ett halvår efter kapningen utan att behöva betala för en dekrypterings nyckel så är det inte troligt att de talar sanning, eftersom de som har skapat programmet är bedragare och deras mål är att tjäna pengar. Därför, om du ser _Locky_recover_instructions.txt filen på din dator så betyder det att du kommer få lov att ta bort ett mer seriöst problem än att ta bort ett vanligt virus.

Hur förhindrar man att den här filen dyker upp på datorn?

Eftersom filen inte sprider sig utan Locky ransomwaret så är det viktigt att skydda sin dator från skadliga program ifrån första början. För att göra det borde du installera ett välkänt anti-malware verktyg så som FortectIntego, vilket kommer skydda dig från skadliga program. Du borde även vara försiktig med att ladda ner och öppna bilagor i email eftersom de kan sprida viruset, speciellt om du inte känner avsändaren.

Hur tar man bort _Locky_recover_instructions.txt från datorn?

De goda nyheterna är att du akn ta bort _Locky_recover_instructions.txt filen. De dåliga nyheterna är att dina filer fortfarande kommer vara enkrypterade då Locky fortfarande finns i din dator. Därför bör du även ta bort viruset som filen tillhör. Du kan göra det igenom att använda ett tillförlitligt anti-spyware verktyg. Men, detta viruset är väldigt aggressivt och kan blockera ditt anti-spyware från att köras. I detta fallet bör du följa våra experters tips på hur du kan ta bort Locky.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Om utvecklaren
Alice Woods
Alice Woods

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions