Vad är _HOWDO_text.bmp? Ska jag bort det?

Vad behöver man känna till om filen _HOWDO_text.bmp?

_HOWDO_text.bmp är en bildfil som är nära knuten till ODIN ransomware. Detta virus är känt för att vara en uppdaterad version av det ökända Locky-viruset, en stark och destruktiv datorinfektion som kan korrumpera dina filer genom att kryptera dem.  _HOWDO_text.bmp, liksom _HOWDO_text.html, är det ransom-meddelande som viruset lämnar på den infekterade enheten; det innehåller information om datakrypteringen. Normalt sett, sparar viruset denna bildfil på systemet och ställer in den som skrivbordsbild. Bilden innehåller samma information som alla Locky-versioner gör – det påtalar att data har krypterats med algoritmerna RSA-2048 och AES-128, tillhandahåller länkar till Wikipedia-artiklar om dessa algoritmer och hävdar att det enda sättet att få tillbaka sina filer på är att betala en lösensumma via den unika ODIN-betalsidan. Denna sida kan endast nås via Tor-webbläsaren, så ransom-meddelandet uppmanar offret att installera den. Betalsidan föreslår att man köper  Locky-dekrypteraren, som kostar 3 BTC eller cirka 1860 USD. Just denna stora summa pengar är det som, enligt forskare på sabotageprogram, har gjort Locky så ökänt och det finns knappt något sätt att få bukt med detta virus på och få dekrypteringsnycklarna utan att interagera med utvecklarna. 

Om du har sett _HOWDO_text.bmp på din dator, är det en stor risk att din PC har infekterats med ODIN ransomware. virus. Denna situation är föga avundsvärd och vi rekommenderar starkt att du inte betalar lösensumman, även om detta innebär att du inte kan få åtkomst till dina filer igen. Om du bestämmer dig för att betala lösensumman, bör du veta om att du på så sätt stöttar de kriminellas fortsatta bedrägliga verksamhet och spridning av viruset. Om din PC har infekterats med detta ransomware, ska du ta bort remove _HOWDO_text.bmp tillsammans med andra ODIN-filer med hjälp av ett antisabotageprogram såsom ReimageIntego och återställa din data från en säkerhetskopia. Om du inte har någon kopia, kan du använda dig av de återställningsmetoder som beskrivs i denna artikel.

Hur lyckades _HOWDO_text.bmp ta sig in i din PC?

Sabotageprogram som är relaterade till _HOWDO_text.bmp sprids med hjälp av typiska spridningsmetoder för ransomware. Normalt sett, tar sig viruset in i systemet via en trojan, exploit kit eller via användaren själv. Det senaste låter kanske osannolikt, men sett till de strategier som bedragarna använder för att sprida sabotageprogram kan användaren enkelt luras till att öppna en skadlig fil som den normalt sett har fått genom ett mejl. De nätkriminella skapar ofta en Word-filor som innehåller skadliga koder som aktiveras med makros-funktionen. Därför rekommenderar vi starkt att du ignorerar mejl från okända avsändare, alltid noga kontrollerar avsändarens e-postadress och försäkrar dig om att det inte är en falsk adress. Vidare, ska du regelbundet uppdatera alla dina program eller tillåta automatiska uppdateringar för att förhindra att du infekteras med skadliga program. Ibland utnyttjar sabotageprogram säkerhetshål i systemet för att installera sig själva i smyg. Därför behöver det knappt nämnas att datorn bör skyddas med ett antisabotageprogram för maximalt skydd.  

Hur tar man bort _HOWDO_text.bmp?

Även om du kan radera varje _HOWDO_text.bmp-fil separat, rekommenderar vi starkt att du tar bort _HOWDO_text.bmp tillsammans med ODIN ransomware med hjälp av ett antisabotageprogram såsom ReimageIntego eller SpyHunter 5Combo Cleaner. Detta är ett elakartat virus som kan skada din dator och därför ska du ta bort det omedelbart. Vänligen, försök inte att ta bort det på manuellt vis, då detta kan medföra att skadliga spår lämnas kvar i systemet och försvagar dess skydd nämnvärt. För en fullständig guide om hur du tar bort _HOWDO_text.bmp, ska du läsa denna artikel. 

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.
Om utvecklaren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Passionerad virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk