Wikibuy recension

Wikibuy recensioner avslöjar: Denna add-on är ett säkert sätt att spara pengar

Wikibuy är ett gratis Google Chrome webbläsartillägg som fungerar som en webbläsarassistent. Den hjälper användare spara pengar genom att visa prisjämförelser, bästa shopping deals och rabattkuponger. Det här tillägget pratas dock inte mycket om av onlinesamhället på grund av de flertal falska shoppingassistenter med möjliga integritets- och trovärdighetsproblem.

Men innan vi börjar Wikibuy recensionen kan vi försäkra er om att det är helt legitimt och säkert att använda. Precis som alla andra webbläsartillägg och program så har detta tillägget också fördelar och nackdelar som vi kommer diskutera mer.

Screenshot of Wikibuy homepage

När du laddat ner Wikibuy tillägget bes du skapa ett ikon. Du kan göra det genom att ange dina detaljer i ett form eller med hjälp av ditt Facebook eller Google konto. När det är gjort kan användare dra fördel av denna add-ons funktionalitet:

  • Spara pengar – Wikibuy tillägget visar säljare som har samma produkt du letar efter och ger prisjämförelser. Därför kan du välja det lägsta priset för produkten. 
  • Wikibuy Checkouts – Chrome-tillägget erbjuder att snabba upp shopping proceduren genom att använda deras betalningssystem som tillåter att man skippar ifyllningen av checkout forms och gömmer dina betalningsdetaljer från säljare.
  • Order tracking – De erbjuder en paketspårningstjänst så att du kan see när du köpte produkten och när den förväntas komma fram till dig.
  • Pengar tillbaka garanti – Om din order försvinner erbjuder Wikibuy en 100% pengarna tillbaka garanti. 
  • Lojalitetsbelöningar – användare får krediter från frekvent shopping med hjälp av appen som kan omvandlas till riktiga rabatter.

Den legitima appen Wikibuy verkar förbättra shopping upplevelsen. Men det är fortfarande en ny produkt och företaget försöker bygga upp sitt rykte och sin trovärdighet. Men appen har ungefär 1 miljon användare; alla är inte nöjda med den och en del föredrar att avinstallera Wikibuy och göra sin egen forskning. 

Om du får problem med borttagningen av Wikibuy, skrolla ner till slutet av artikeln och följ guiden som anges där.

Teorin om Wikibuy bluffen och andra negativa recensioner

Trots alla fördelar och positiv feedback om applikationen finns det negativa åsikter med. Bland de mest populära nackdelarna är ett den inte hittar det allra billigaste priset på produkten, får provision från användares köp, lång leveranstid för paket och informationsspårning.  

Användare frågar ofta om Wikibuy är en bluff eller inte. Nuförtiden finns det så många add-ons och webbläsartillägg som låtsas vara äkta, men egentligen används för att samla användarens personliga information som kreditkortsdetaljer. Men denna add-on:en är laglig och stjäl inte några referenser. 

Att göra din egen forskning kan spara till och med mer pengar

Användare säger att Wikibuy inte alltid ger det lägsta priset. Trots faktumet att den brukar utge ett lägre pris än Amazon är det fortfarande möjligt att hitta en produkt på andra online sidor som är billigare om du gör din egen forskning på webben.

Men specialister från viruset.no varnar att extremt låga priser kan vara ett tecken på något skumt. Innan du beställer varan du behöver måste du dubbelkolla information om en onlineshop och läsa användares recensioner. Det finns en chans att du hamnar på en phishing sida. 

Utvecklare kanske får pengar för användares köp

Användare antar att Wikibuy inte ger det absolut lägsta priset på marknaden på grund av antagna provisioner. Att få intäkter är en absolut normal affärspraxis. Denna add-onen finns gratis och utvecklare måste få inkomst på något sätt.

Men att inte utge det faktiskt minsta priset är inte så rättvist. Därför kanske användare inte anser tillägget betrott eller pålitligt.

Längre leveranstid

I forumen säger också användare att när man köper produkter med Wikibuy blir leveranstiden långsammare i jämförelse med att köpa direkt från Amazon eller eBay. Folk rapporterar att istället för en två-dagar-leverans så kanske väntetiden förlängs till 4 dagar eller till och med en vecka. 

Datasamling och delning

Slutligen är informationssamling och delning ett annat ämne som avskräcker användare från att installera Wikibuy. Utvecklare utger en detaljerad Integritetspolicy som informerar användare om samling av personlig och opersonlig information. Det behövs för att visa annonser och posta inköp.

Men det beträffande faktumet är att samlad information kanske delas med affiliates. Därför kanske du ser tredjeparts annonser baserade på dina klickningar, köpta varor eller sökfrågor.

The picture of Wikibuy

Kompatibilitet med andra webbläsare än Chrome är omöjligt

Tyvärr finns inte Wikibuy för Firefox, Safari, Internet Explorer eller något annan webbläsare utöver Chrome. Om du går till den officiella webbsidan med en av dessa webbläsare bes du ange din email på inlämningssidan. 

Därför kan du inte installera detta webbläsartillägg och dra nytta av dens fördelar när du shoppar online. Såklart finns alltid alternativet att växla till Google Chrome, installera detta tillägg och få de bästa priserbjudandena.

Varning: Om du hittat en motsvarande add-on eller applikation för andra webbläsare eller något som erbjuds att installeras på en mobilapp kan det vara falskt. Du borde kolla utvecklarens webbsida (www.wikibuy.com) innan du laddar ner en app från en okänd källa.

Men om du var lurad och installerade falska add-ons eller appar bör du skanna systemet met att ansett anti-malware program som FortectIntego för att ta bort det automatiskt.

Installation av shoppingassistenten

Image of Wikibuy installation

Wikibuy är tillgängligt på Chrome web store såväl som den officiella sidan wikibuy.com, så användare kan ladda ner den manuellt utan några svårigheter. Tillägget själv kräver bara ett tillstånd – att göra ändringar på sidorna du besöker. Den här aktiviteten behövs för att visa shopping erbjudanden eller prisjämförelser på dina besöka e-shops.

Det finns dock en möjlighet att du hittar Wikibuy erbjudet för att laddas ner i freeware paket. Programbuntning är en legitim marknadsföringsstrategi. Men du borde vara försiktig när du installerar program och alltid kolla efter extra applikationer som du kanske inte ville eller behövde installera.

Därför borde oavsiktlig installation av Wikibuy Chrome tillägget inte räknas som virusinfiltration. Som vi redan nämnt är det säkert att använda denna applikationen som inte kan orsaka någon fara till din dator.

Utvecklare skapade också en iOS Wikibuy version som finns tillgänglig på iTunes, men det finns ingen Android version av appen än.

Cyberkriminella skulle kunna använda namnet av appen och skapa falska versioner av den och därför skulle du kunna hitta falska Wiki Buy tillägg inte bara för Chrome men också Safari, Mozilla Firefox och andra webbläsare eller Android.

Vanligtvis är dessa falska tillägg tillgängliga från tredjeparts källor. Därför bör du hålla dig undan från dem eftersom de kanske kapar din webbläsare och skapar surfingrelaterade problem likaväl som integritetsproblem. 

Avinstallera Wikibuy från Google Chrome

Om du vill ta bort Wikibuy från din webbläsare kan du göra det väldigt enkelt:

  1. Öppna Google Chrome.
  2. Tryck Inställningar.
  3. Hitta Mer verktyg -> Tillägg.
  4. Hitta Wikibuy och tryck på Papperskorg ikonen till höger.
  5. Välj Ta bort valet, och det är allt – du har tagit bort tillägget.

Om du dock skulle ha installerat en falsk version av en shoppingassistent borde du ta hand om din dators säkerhet. Vi rekommenderar att du använder att anti-malware program som FortectIntego för att ta bort falska versioner av Wikibuy. En systemskanning städar upp din dator inom ett par minuter.

Offer
Om utvecklaren
Alice Woods
Alice Woods

Tycker om att lära användare om virusskydd...

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Recensioner på andra språk