Varning!!! Hot i form av gisslanprogram har precis påbörjat en ny omgång!

Beware!!! Ransomware threats have just started their second round!Du har kanske hört talas om ett allvarligt gisslanprogram som kallas FBI virus. Detta hot har spridits som en officiell notifikation från diverse statliga myndigheter, så som FBI, Police Central e-crime Unit, etc. Efter att ha blockerat hela PC-systemet så börjar denna falska varning hävda att offret måste betala ett böter för att denne använt upphovsrättsskyddat material, distribuerat skadeprogram och liknande aktiviteter. Som tur är så tog det bara veckor för säkerhetsexperter att upptäcka en metod för att avblockera sina metoder från FBI virus och undvika boten. Oavsett detta så har det uppenbarligen uppmuntrat hackare att komma på nya virus. Det är så Cryptowall, Cryptolocker, CTB Locker och Critroni dök upp.

Cryptowall, Cryptolocker och andra gisslanprogram blockerar INTE hela PC-systemet. När dessa virus infiltrerar systemet så krypterar de specifika filer i offrets dator och ber denne sedan att betala en lösensumma för deras kryptering. I de flesta fall så måste folk betala 1 eller 2 bitcoins ($250-$500) för att återfå åtkomsten till sina viktiga filer. Det viktigaste är att du aldrig kan veta om dina filer kommer återfås efter att du skickat pengar till bluffmakarna. Det är därför du snarare bör tänka på att förebygga Cryptowall än att ta bort det.

Hur kan du undvika Cryptolocker? Det viktigaste är att undvika misstänkta e-postmeddelanden. Det har redan rapporterats att dessa bifogningar kan användas för att sprida detta gisslanprogram: malformed.zip; plenitude.zip; inquires.zip; simoniac.zip; faltboat.zip; incurably.zip; payloads.zip; dessiatine.zip. Du bör även hålla dig borta från popup-annonser some rbjuder att uppdatera program så som Java eller Flash Player. I de flesta fall så används de för att sprida misstänkta program, inklusive detta hot. Om du verkligen känner att dessa program är utdaterade så bör du besöka deras officiella webbsidor och ladda ner vad som rekommenderas där.

Om du har upptäckt att Crytowall, Cryptolocker, Critroni eller CTB Locker redan har kapat din dator så bör dessa guider hjälpa dig:

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Läs på andra språk