Ta bort Critroni Ransomware

Critroni Ransomware Borttagningsguide

Vad är Critroni Ransomware?

Vad är Critroni virus?

Critroni är et väldigt farliga gisslanprogram som enkelt kan infektera din dator, kryptera dina filer och försöka svindla dig på penga i utbyte mot krypteringsnyckeln. Detta gisslanprogram är relativt nytt så det kommer inte som någon överaskning att det inte finns någon information om det. Det ser dock ut som att detta gisslanprogram fungerar på samma sätt som välkända virus vid namn Cryptolocker and Cryptowall. Viruset kan faktiskt kallas en kopia av dessa hot. Om denna skadliga inkräktare infiltrerar din dator så skannar den systemet efter specifika filer och krypterar dem sedan. Efter det så kommer du märka att dessa filer är blockerade och att du inte kan öppna dem. Istället så kommer detta hot visa en stegvis guide om hur du ska få tillbaka dina krypterade filer. Denna guide är väldigt precis och förklarar till och med hur du ska ladda ner Tor, hur du betalar lösensumman med Bitcoins och liknande saker. Snälla var försiktig med detta hot och tänkt två gånger om det är värt att göra denna betalning eftersom hackare kanske inte avblockerar dina filer efter att de betalats. För att ta bort detta gisslanprogram, som även är känt som CBT-Locker och Critroni.A, så ska du skanna din dator med uppdaterat FortectIntego. Utöver det så ska du för att få tillbaka filerna försöka använda R-Studio or Photorec.

Vad är det huvudsakliga tecknet på att din dator redan har infekterats av Critroni? Det är detta varningsmeddelande som dyker upp efter att du försökt öppna någon av dina viktiga filer.

Your personal files are encrypted

Your documents, photos, databases and other important files have been encrypted with strongest encryption and unique key, generated for this computer.

Private decryption key is stored on a secret Internet server and nobody can decrypt your files until you pay and obtain the private key.

You only have 72 hours to submit the payment. If you do not send money within provided time, all your files will be permanently crypted and no one will be able to recover them.

Press ’View’ to view the list of files that have been encrypted.

Press ’Next’ to connect to the secret server and follow instructions.

Hur kan viruset Critroni infektera min dator?

Normalt sett så sprids virus så som gisslanprogram, trojaner, skadeprogram och bluffprogram med hjälp av spam. I de flesta fallen så hävdar sådana missledande e-postmeddelanden att användarna måste uppdatera bifogningen och kolla vad som står i den. Självklart bör du aldrig öppna sådana bifogningar om du inte vill ladda ner detta gisslanprogram till din dator. Oavsett detta så sprids det i skrivande stund med hjälp av falska varningar som erbjuder gratis uppdateringar. I de flesta fall så erbjuds folk att uppdatera sin Java, Flash Player, FLV Player, webbläsare eller liknande program. Vi har lagt märke till att stora mängder falska varningar sprids i dagsläget, så du bör vara väldigt försiktig med dem. Det säkraste sättet att hantera dem är att stänga dem. Du kanske även kan bli tvungen att lämna en webbsida som visar dem för dig. Annars kan du enkelt råka ladda ner Critroni till din dator. Vidare så verkar det som att cyberbrottslingarna som är skyldiga till att ha släppt gisslanprogrammet Critroni försöker sälja sin skumma skapelse på den svarta marknaden. Så det är möjligt att detta gisslanprogram kan bli väldigt populärt bland bluffmakare och cyberbrottslingar.

För att summera så är viruset Critroni ett av de farligaste gisslanprogrammen som sprids för tillfället. Det är väldigt svårt att ta bort detta gisslanprogram från systemet och det är ännu svårare att få tillbaka sina krypterade filer. För att ta bort denna skadliga infektion så bör du använda dig av ett pålitligt och uppdaterat antispionprogram. Som tur är så finns det flera program som kan användas för att avkryptera krypterade filer. För att undvika detta hot bör du vara försiktig med osäkra webbsidor, undvika att öppna misstänkta bifogningar i e-postmeddelanden och undvika att ladda ner okända program.

Hur tar jag bort Gisslanprogrammet Critroni från min dator?

Användare kan vanligtvis återställa filer på sitt system med system-backupen eller med hjälp av återställningsverktyg. Om du har skapat återställningspunkter så bör du kunna återställa dina filer. Utöver det så kan du prova att använda program så som R-Studio or Photorec. Självklart ska du inte glömma att ta bort Critronis filer från systemet. Du kan göra det genom att köra en full systemskanning med någon av dessa applikationer: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner, Malwarebytes eller ett annat välrenommerat antispionprogram.

Vi rekommenderar starkt att du förebyggar såna här infektioner. För detta kan du använda tidigare nämnda program. Vidare så är det även rekommenderat att förvara dina mest dyrbara filer via en online-lösning eller en säker USB/Extern hårddisk, CD eller DVD.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk