Private Internet Access recension

Private Internet Access är en integritetsfokuserad VPN-tjänst som stoppar tredjeparter och regeringen från att spionera på dig

Private Internet Access VPN (a.k.a PIA) är en VPN-tjänstleverantör som lanserades i 2010 av ett USA-baserat företag registrerat under samma namn. Huvudfokuset av detta verktyg är att fastställa integritetsskydd genom att förhindra bolag, cyberkriminella och myndigheter från att spionera på användare. Detta görs genom att etablera en anslutning via en avlägsen server och kryptera användarens IP-adress.

Baserad i USA så är den här VPN-tjänstleverantören för närvarande erkänd som en av de populäraste VPN-tjänsterna i USA, Kina, Europa, Ryssland samt andra kontinenter. Den säkerställer en stabil anslutning på 3303 servrar över 48 länder och är högt ansedd  på grund av dess avancerade VPN-tunnel, skiktade säkerhetsplan, operation på TCP/IP-gränssnitt eller kärnnivå, strikta ingen-loggnings-policy, militärklass kryptering av onlinedata och exceptionellt snabba prestanda.

Private Internet Access VPN är kompatibel med alla OS-typer, inklusive Windows, Linux, MacOS, iOS och Android. Dessutom kan den fungera som ett tillägg till Opera, Mozilla Firefox och Google Chrome. Verktyget kan bli anpassat enligt användarens preferenser.

Förutom att den maskerar användares IP så är Private Internet Access-verktyget utrustat med en mängd extrafunktioner, inklusive Kill-Switch, DNS-läckageskydd och IP-läckageskydd. Med denna VPN-klienten kommer du inte behöva spendera pengar på applikationer för annonsblockering eftersom den har en inbyggd Mace-funktion som upptäcker tredjepartsannonser och blockerar dem automatiskt.

Alla tjänster försedda av Private Internet Access VPN-klienten har dessutom testats av miljoner människor. De flesta av dem erkänner att verktyget är en kraftfull funktionspackad VPN-tjänst till ett överkomligt pris. I denna recension förklarar vi varför du borde bli en av kunderna, vad fördelarna är av applikationen, vilka förmåner den erbjuder och hur du kan få den.

Namn Private Internet Access VPN
Integritet Verktyget spårar inte någon användarrelaterad information
Den är baserad på en strikt ingen-loggnings policy
Krypterar information, gömmer IP-adressen för att hålla användare anonyma
Planer Tre tillgängliga planer: 1 månad, 6 månader, 12 månader. Priset beror på planen och rabatter som sträcker sig från €2.66 till €9.29
Protokoll IKEv2/IPSec, L2TP/IPSec, OpenVPN (TCP/UDP), WireGuard
Kryptering AES-128, AES-256
Säkerhetsfunktioner
 • DNS Läckageblockering
 • First-party DNS
 • IPV6 Läckageblockering
 • Support för TCP Port 443
 • VPN Kill-Switch
 • WebRTC Läckageblockering
Extrafunktioner Annonsblockerare, SOCKS, Split Tunneling

Private Internet Access VPN garanterar en absolut onlineanonymitet

Private Internet Access VPN håller inte kvar någon form av information eller session. Det är en av egenskaperna som låter detta program framstå bland andra VPN. Programutvecklarna följer en strikt ingen-loggningspolicy vilket betyder att programmet aldrig samlar in några uppgifter från nätverket.

Den stränga säkerhetspolicyn säkerställer att det inte finns några sprickor för personlig information när du är online, laddar ner innehåll eller söker efter något online. Private Internet Access loggar blir aldrig skrivna på hårddiskar och aktivitetsloggar kan inte ses av tredjeparter. Integritetspolicyn hävdar:

The data controller does not collect or log any traffic or use of its Virtual Private Network (“VPN”) or Proxy.

Stark säkerhet och krypteringsmodell

Private Internet Access eller PIA är en av de säkraste VPN på marknaden. Den använder sig av en pålitlig krypteringsmodell för att gömma användarens IP-adress och internettrafik. Verktyget har support för flera protokoll inklusive OpenVPN, WireGuard, IKEv2 och L2TP/IPSec och ger dessutom användare möjligheten att välja mellan UDP- och TCP-kopplingar.

Som standard krypterar PIA internetkopplingen med OpenVPN och AES 128-bit krypteringsalgoritmen. Men användare kan även välja att anpassa krypteringsmodellen och använda AES-256 (CBC eller GCM)-koden istället. Krypteringen av dataverifieringen och VPN-handskakningen är som standard inställd på RSA-2048 eller SHA-256, även om användare kan ändra nivån av kryptering, ställa in RSA-4096 och SHA-384 eller stänga av krypteringen helt och hållet. Möjligheten att anpassa krypteringsmetoderna är högt uppskattad eftersom starkare kryptering innebär långsammare internethastighet. Därför kan folk välja att lita på en svagare krypteringsmodell för att öka hastigheten av tjänsten.

PIA encryption model

PIA håller just nu på att utveckla nytt support för WireGuard VPN protokoll som, baserat på de senaste testen, ökar hastigheten av VPN-tjänsten och tillåter den att hålla högsta möjliga nivå av integritetsskydd och säkerhet.

En annan funktion PIA har support för är ett inbyggt skydd mot IPv4- och IPv6-läckage, DNS-läckage och VPN Kill-Switch på plattformer (vissa problem kan förekomma på PIA-webbläsartillägget).

Förutom krypteringen av internettrafik och IP-adress så är VPN-klienten dessutom fullpackad med extrafunktioner. De flesta av funktionerna riktas mot erfarna användare för att erbjuda avancerade säkerhetsalternativ. Dessa är följande:

 • VPN kill switch
 • SOCKS5 proxy
 • Skadeprogram- och spårningsskydd
 • Split-tunneling
 • Port forwarding

Dessa inställningar kan bli aktiverade manuellt via PIAs inställningar. De som använder PIAs tillägg för Chrome kan sätta igång funktioner som blockerar platsåtkomst, kakor och webbplatsreferenser.

Private Internet Access installation och kompatibilitet

Personal Internet Access for Macs

Till skillnad från de flesta av dess rivaler så har Private Internet Access VPN support för alla olika typer av operativsystem, inklusive:

 • Windows
 • Linux
 • macOS
 • iOS
 • Android

Dess mobil- och desktopversioner är tillgängliga och den är även tillgänglig i form av ett tillägg på webbläsarna Mozilla Firefox, Opera och Google Chrome. Förutom det så är den kompatibel med streamingenheter som Amazon Fire TV Stick. Dessutom kan den användas på upp till tio enheter samtidigt, vilket gör den till en ledare inom det området.

Installationen av appen är enkel att utföra. Välj planen som passar dina preferenser (månadsvis, 6 månader, årlig), betala den dedikerade mängden och kör nedladdningsinstallationen. Även om gränssnittet kan se lite komplicerat ut vid första ögonkast behöver du inte oroa dig över dess sofistikerade utseende.

Faktum är att gränssnittet är användarvänligt och inställningsanpassningarna kräver ingen teknisk kunskap. Välj dark eller light mode, välj språk (det finns 19 tillgängliga språk) och välj antingen ett standard, kompakt läge eller ett detaljerat läge (som visar inställningsmeny, resultatrapport, prenumerationstyp och mer).

PIA works on most of the platforms

Hastighet, Prestanda, Obegränsad internetåtkomst

Det är känt att VPN, generellt sätt, saktar ner internetuppkopplingen och nedladdningshastigheten. Men en professionell VPN-tjänst borde inte sakta ner internetuppkopplingen i allmänhet. PIA är typen av VPN som inte har negativ effekt på internethastigheten. De som inte behöver stark kryptering kan anpassa inställningarna och försvaga krypteringen för att öka hastigheten om den verkar vara för långsam. 

Personal Internet Access speed

I vilket fall som helst ger användning av PIA folk obegränsat tillgång till US, NL, CA, Rumänien, Tyskland, Frankrike, Sverige och Schweiz-baserade internet tjänster. Att komma förbi länders begränsningar är ofta den högsta prioriteten för användare som inte försöker skydda sin integritet utan nå tjänster som Netflix, BBC, Player, Hulu, Disney+ och många fler.

Det finns många tjänster som bygger på strikt censurpolicy, till exempel så har folk från Kina väldigt begränsad internetåtkomst. Därmed kan PIA hjälpa till att komma förbi dessa begränsningar. Förutom att avblockera ISP:en eller brandväggen så kan PIA VPN också låsa upp flertal P2P blockerade av din ISP.

Personal Internet Access opens Netflix

Enheter, Priser och Planer

Om du funderar på att börja prenumerera på Private Internet Access-tjänsten kan du välja mellan tre grundläggande planer. De som vill testa tjänster erbjuden en 1-månadsprenumeration för en avgift av €9.29. De som gillar tjänsten kan spara pengar genom att prenumerera på PIA i sex månader för en engångsavgift av €55.74. Tjänstleverantören erbjuder dock ofta rabatter. 

Just nu kan man köpa en 6-månaders prenumeration en engångsavgift av €34.00 eller €5.67 per månad. Det bästa priset är tillgängligt för de som väljer att prenumerera på tjänsten i ett år. Årsavgiften är då €130.06. Dock finns just nu en 71% rabatt, så man kan betala €2.66 per månad i ett år och får två månader gratis som en gåva.

Personal Internet Access pricing

Priserna på PIA-tjänsten kan variera men ju längre du väljer att prenumerera desto lägre blir månadspriset och förutom det finns ofta rabatter på tjänsten. Priset av PIA är överkomligt för vem som helst. Förutom det så är köpet riskfritt eftersom kunder som köpte licensen och inte var nöjda med den kan använda sig av 30-dagars pengarna tillbaka garantin.

Det är viktigt att frambringa faktumet att PIA-prenumerationen tillåter användare att använda tjänsten på upp till 10 enheter samtidigt. Därför kan du skydda alla dina enheter samtidigt genom bara en prenumeration. Dessutom får registrerade användare 24/7 kundtjänst (bara på engelska) och support för livechatt (måndag till fredag), en databas fylld av svaren på vanliga frågor och relaterade artiklar som kan hjälpa till att lösa vilket PIA-relaterat problem som helst.

Bedömingen av Private Internet Access VPN 

I Private Internet Access VPN recensionen har vi lyft fram huvudanledningarna till varför tjänsten är användbar och varför folk bör välja detta verktyg. För det första erbjuder PIA integritetsskydd, säkerställer anonym surfning och lagrar ingen information om sina användare.

Dessutom stoppar detta verktyg myndigheterna från att spionera på dig. Genom användning av PIA kan du undkomma censurpolicy, tredjeparts kakor, spionprogram samt inaktivera tredjeparts appar. Sådana extra funktioner låter dig surfa nätet säkrare.

Även om VPN:er generellt sätt kan sakta ner hastigheten av nedladdningar eller påverka nedladdningshastigheten något så inducerar den nuvarande digitala eran folk att ta säkerhetsåtgärder för att skydda deras integritet och hålla undan skadeprogram som kan finnas varsomhelst.

Att köpa PIA-prenumerationen är ett bra val eftersom du kommer få en funktionspackad tjänst till ett rimligt pris. En prenumeration är nog för att skydda upp till 10 enheter du använder dig av, vare sig plattformen är Windows, Mac, iPhone eller Linux. Om du fortfarande har tvivel rekommenderar vi starkt att du provar 1-månadsprenumerationen. Du förlorar inget eftersom du får pengarna tillbaka inom 30 dagar om det visar sig att du inte har ett behov för en VPN-tjänst.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Private Internet Access Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Private Internet Access Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med OS X
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Private Internet Access, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Private Internet Access har en gratis begränsad skanner. Private Internet Access erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Om utvecklaren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Expert i kampen mot skadlig kod, virus och spionprogram...

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Recensioner på andra språk