Oracle har beslutat att ersätta Ask med Yahoo! i Javauppdateringar

Oracle has decided to displace Ask with Yahoo! in Java updatesUnder många år så har Oracle beskyllts för att ha fyllt viktiga Javauppdateringar med Verktygsraden Ask. På så sätt har sökmotorn Ask ökat antalet dagliga användare. Om du aldrig har hört talas om ’bundling’ förut så kan du skatta dig lycklig, eftersom du uppenbarligen inte har träffat på denna luriga marknadsföringsteknik som lurar dig att installera oönskade applikationer på din dator. På tal om Verktygsraden Ask så har dess utvecklare under många år stött Oracle för att få sin verktygsrad ibockad i förväg i Javainstallationer och viktiga uppdateringar. Som en konsekvens så tenderar folk som rusar igenom installationen av mjukvara genom att trycka på ’Nästa’ hela tiden att få Verktygsraden Ask installerad och search.tb.ask.com satt som den förvalda sökmotorn. Folk gör kontinuerligt revolt mot ’bundling’ och kräver att den ska förbjudas, framförallt när det kommer till legitima och populära program såsom Oracles Java. Istället för att sluta att inkludera tredjepartsappar med installationsprogram för Java och i uppdateringar så har dock Oracle ersatt Ask med Yahoo!

Dessa nyheter rapporterades under onsdagen vid den årliga bolagsstämman. VD:n Marissa Mayer raporterade om en ny marknadsföringsstrategi som ska ta tillbaka sökmotorn Yahoo! till marknaden. Man tillhandahöll dessvärre inte många detaljer, och det är oklart om huruvuda Yahoo kommer betala Oracle för möjligheten att få fler användare. Fakta är dock fakta, och Oracla kommer börja marknadsföra sökmotorn Yahoo! via sina installationsprogram för java och sina uppdateringar med start denna månad. Enligt experterna så kommer sådana taktiker troligen inte hjälpa Yahoo! att bli större än de nuvarande jättarna, som inkluderar Google och Bing.

Säkerhetsexperter försöker få ’bundling’ förbjudet, men det är inte en lätt uppgift. De varnar folk på daglig basis om att hundratals potentiellt oönskade program, annonsprogram, webbläsarkapare och andra cyberhot gömmer sig under gratisprogram, inklusive Java, Flash Player, Media Player och andra populära program och uppdateringar. Man har upptäckt att samma marknadsföringsstrategi ofta används för att sprida Delta-homes.com [Delta-homes.com], Omiga Plus, [Omiga Plus], mystartsearch.com [mystartsearch.com] och liknande webbläsarkapare. Trots det faktum att kritiker högljutt pekar ut ’bundling’ och liknande marknadsföringstaktiker som ’skumma’ och ’vidriga’, så verkar det som att utvecklare av sökmotorer är fast beslutna att göra allt för att få större inkomster. Ha i åtanke att utvecklare generar inkomster från annonsering, att bevaka användare, att få dem att besöka sponsrade webbsidor och liknande aktiviteter, oavsett om du använder en sökmotor med flit eller om den ställdes in mot din vilja.

Om du vill hålla din dator säker och förebygga irriterande modifikationer av din startsida och sökmotor av Ask, Yahoo eller andra skumma söksidor, så bör du därför alltid installera gratis mjukvara så försiktig som möjligt. Se till att analysera varje steg noggrant och avbocka alternativ som säger: ”Ställ in Yahoo som din startsida och sökmotor i Chrome och Internet Explorer, och få Yahoo som din sida vid ny flik i Chrome.” Om du föredrar att att använda Yahoo! eller till och med Ask så är det givetvis fritt fram att göra det. Om du dock lägger märke till ett erbjudande om att installera appar via andra gratisprogram så bör du dock behandla det som en varning och avsluta installationen helt. Detta är rådet som säkerhetsexperter vill ge dig för att hålla din dator säker!

Om utvecklaren
Alice Woods
Alice Woods

Tycker om att lära användare om virusskydd...

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Läs på andra språk