Ta bort viruset Youtube (Gratis Guide) - Borttagningsinstruktioner

Youtube Borttagningsguide för virus

Vad är Youtube-viruset?

YouTube-viruset växer

Bildexempel på falsk Youtube-sida

YouTube-viruset är en term som omfattar olika sabotageprogram som använder namnet bakom denna videoplattform på olika sätt. Låt oss klargöra att den officiella YouTube-sidan inte är kopplad till något virus överhuvudtaget. Vanligtvis möts användare av en identisk, men bedräglig, YouTube-sida. Förutom detta, är det andra sabotageprogram som missbrukar denna tjänst, såsom:

 • Annonsprogram
 • Skärmlåsare (falska utpressningsvirus)
 • Falska Flash Player-uppdateringar på falska YouTube-sidor
 • Webbläsarkapare

Notera att den officiella webbsidan innehåller en HTTPS-indikator och inte ber dig att uppdatera Flash Player eller installera ytterligare program. Om du är övertygad om att du är inne på en fel version av den officiella sidan, ska du ta bort YouTube-viruset. Ta hjälp av FortectIntego eller Malwarebytes för att göra detta. Innan vi börjar diskutera olika borttagningsmetoder, ska vi se över några vanliga YouTube-virus.

Annonsprogram på falska YouTube-sidor

De kanske mest illustrerande exemplen på denna virustyp är Facebook-meddelande- och videovirus. Även om dessa virus återkommer varje år, verkar användare fortfarande inte ha lärt sig läxan.

I båda fallen handlar det om en bedräglig videolänk som sprids på Facebook. För att få användare att öppna länken, innehåller meddelandet en “[mottagarens namn]-video” och en kommentar. Senare fall av viruset inkluderar mottagarens profilbild.

Efter att användaren har klickat på länken som indikerar en slumpmässig webbsida eller ibland YouTube, omdirigeras denna till en falsk YouTube-sida. För att kunna spela videon, ombes användaren att tillåta ett visst tilläggsprogram eller ladda ner ett skript. Vissa virus ber användaren att installera tvivelaktiga program. Detta leder sammantaget till att annonsprogram, eller ännu allvarligare virus, laddas ner till datorn.

Youtube ransomware?

Hur osannolikt det än låter, har det funnits fall av det så kallade YouTube ransomware, ett utpressningsvirus. I juni 2017, till exempel, upptäcktes en skärmlåsare som påstods vara YouTube-krypteringsviruset. Det varnade användare om att de hade brutit mot YouTubes regler.

För att kunna återfå tillträde till webbsidan och även datorn, skulle de ange en kod. Som tur är, lyckades experter hitta koden – law725. Hotet visade sig dock vara en ren bluff och inte ett allvarligt virus. Men på grund av YouTubes popularitet, ska man inte utesluta att ett riktigt utpressningsvirus kan komma i framtiden. Bildexempel på Youtube-virusetYoutube-viruset angriper användare i nya former.

Falska Flash Player-poppuppfönster

Detta är den absolut vanligaste formen av YouTube-viruset. Fallen har varit många där användare har stött på ett poppupp-meddelande som uppmanar att de ska uppdatera Flash Player för att kunna spela en video på sidan.

Då meddelandet verkar övertygande, finns det dessvärre godtrogna användare som installerar den falska uppdateringen och till följd av detta drabbas av irriterande annonsprogram, trojaner som stjäler data eller till och med krypteringsvirus. Tänk på att ditt operativsystem varnar om ditt utdaterade Flash Player så fort du loggar in på datorn.

YouTube-bedragare

Varje populär webbsida har sin elaka tvilling, så även YouTube. Virusutvecklare har skapat dussintals falska webbsidor som baserar sig på ett enkelt trick – felstavning av ordet “youtube”. Då det är vanligt att användare stavar fel på en domän, råkar de ofta hamna på en nätfiskesida.

Man kan också erbjudas att installera ett tvivelaktigt tilläggsprogram. Annars är dessa domäner perfekta för att utvinna kryptovaluta (crypto-coin miner). Dessa är inte synliga för vanliga användare. Medan de tittar på videor på en falska webbsida, utvinner viruset bitcoins eller annan kryptovaluta. Snart märker de att webbsidan utnyttjar en stor mängd av centralprocessorns resurser.

Isåfall är det läge att ta bort Youtube-viruset så fort som möjligt. För att undvika att drabbas av dessa ”crypto-coin miners”, ska du installera ett anti-miner-program såsom AdBlock eller No Coin or , en var försiktig för det finns också bedrägliga varianter av dessa tilläggsprogram.

Spridningsmetoderna varierar

Beroende på vilket Youtube-virus det handlar om, skiljer sig metoderna för borttagning och förebyggande åtgärder. För att undvika annonsprogram eller skadliga YouTube-virusomdirigeringar, se till att installera några programuppdateringar från slumpmässiga sidor.

Angående Facebook-meddelandeviruset, klicka inte på några videolänkar eller ladda ner några bildfiler som påstås ha skickats från din vän. Be avsändaren ett verifiera innehållet i meddelandet. Tänk på att en riktig videolänk ofta inkluderar en bild med en skärmdump av videoinnehållet.

Om du råkar stava fel på Youtube-adressen och hamnar på en suspekt sida, stäng ner sidan omedelbart och skanna webbläsaren. Du bör också uppdatera din webbläsare då exploit kits, vilka utnyttjar vissa sårbarheter i webbläsaren, också kan generera poppupp-meddelanden om falska YouTube-sidor.

Borttagning av Youtube-viruset

Oavsett om du har att göra med ett YouTube-virus av typen omdirigeringsvirus eller kommit till en falsk webbsida, ska du skanna webbläsaren och datorn med ett antisabotageprogram. Uppdatera detta innan du påbörjar skanningen. Denna metod rekommenderas också om du har att göra med en skärmlåsare.

För att återfå tillgången till centrala systemfunktioner, klicka på ALT+F4. Starta sedan om datorn i ”Felsäkert läge” om nödvändigt och skanna datorn igen. Slutligen bör du återställa webbläsarinställningarna; då tar du bort YouTube-virusskript, cookies och andra webbkomponenter. Tänk på att Youtube-virus kan drabba alla användare, oavsett om man är britt, portugis eller kines.

Du kan bli av med virusskada med hjälp av FortectIntego. SpyHunter 5Combo Cleaner och Malwarebytes är rekommenderade för att upptäcka potentiellt oönskad programvara och virus samt alla deras filer och registerposter som är relaterade till dem.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Youtube Borttagningsguide för virus

Avinstallera från Windows

Youtube-viruset letar efter sårbarheter i salla webbläsare.

Följ de här stegen för att ta bort från Windows 10/8 datorer:

 1. Skriv in Kontrollpanelen i Windows sökruta och tryck på Enter eller klicka på sökresultatet.
 2. Under Program, väljer du Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. I listan hittar du register relaterade till (eller något annat nyligen installerat misstänkt program).
 4. Högerklicka på programmet och välj Avinstallera.
 5. Om User Account Control dyker upp, klicka Ja.
 6. Vänta tills avinstallationsprocessen är klar och klicka på OK. Avinstallera från Windows

Om du använder Windows 7/XP följer du nedanstående instruktioner:

 1. Klicka på Windows Start > Kontrollpanelen i den högra rutan (om du är Windows XP-användare klickar du på Lägg till/Ta bort Program).
 2. I Kontrollpanelen väljer du Program > Avinstallera ett program. Avinstallera från Windows
 3. Välj det oönskade programmet genom att klicka på det en gång.
 4. Klicka på Avinstallera/Ändra högst upp.
 5. Välj Ja när du får en bekräftelse.
 6. Klicka på OK när borttagningen är klar.

Ta bort Youtube från system med Mac OS X

Mac OS-användare bör också passa sig för Youtube-virus, då virusutvecklarna oftare angriper dem.

 1. Om du använder OS X så klickar du på knappen Go i det övre högra hörnet och väljer Applications. Klicka på 'Go' och välj 'Applications'
 2. Vänta tills du ser mappen Applications och leta efter Youtube eller andra misstänkta program i den. Högerklicka nu på alla sådana objekt och välj Move to Trash. Klicka på varje skadligt objekt och välj 'Move to Trash'

Återställ MS Edge/Chromium Edge

Radera oönskade tillägg från MS Edge:

 1. Välj Meny (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Tillägg.
 2. I listan väljer du tillägget och klickar på ikonen för kugghjulet.
 3. Klicka på Avinstallera längst ner. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cookies och annan webbläsardata:

 1. Klicka på Menyn (tre horisontella punkter uppe till höger i webbläsarfönstret) och välj Integritet och säkerhet.
 2. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 3. Markera allt (förutom lösenord, men du kanske vill inkludera medielicenser också, om det är tillämpligt) och klicka på Rensa. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ inställningar för ny flik och startsida:

 1. Klicka på menyikonen och välj Inställningar.
 2. Hitta sedan avsnittet Vid uppstart.
 3. Klicka på Inaktivera om du har hittat någon skum domän.

Återställ MS Edge om ovanstående steg inte fungerade:

 1. Tryck på Ctrl + Shift + Esc för att öppna Aktivitetshanteraren.
 2. Klicka på pilen Mer information längst ner i fönstret.
 3. Välj fliken Detaljer.
 4. Bläddra nu nedåt och leta upp alla poster med Microsoft Edge-namnet. Högerklicka på var och en av dem och välj Avsluta aktivitet för att stoppa MS Edge från att köras. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Om den här metoden inte har hjälpt dig, måste du använda en avancerad metod för att återställa Edge. Observera att du måste säkerhetskopiera din data innan du går vidare.

 1. Leta upp följande mapp på din dator: C:\\Users\\%username%\\AppData\\Local\\Packages\\Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe.
 2. Tryck Ctrl + A på tangentbordet för att välja alla mappar.
 3. Högerklicka på dem och välj Radera Återställ MS Edge/Chromium Edge
 4. Högerklicka nu på Start-knappen och välj Windows PowerShell (Admin).
 5. När det nya fönstret har öppnats, kopiera och klistra in följande kommando och tryck sedan på Enter:

  Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftEdge | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\\AppXManifest.xml” -Verbose Återställ MS Edge/Chromium Edge

Instruktioner för Chromium-baserade Edge

Radera tillägg från MS Edge (Chromium):

 1. Öppna Edge och klicka på Inställningar > Tillägg.
 2. Radera oönskade tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Rensa cache och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och gå till Inställningar.
 2. Välj Integritet och tjänster.
 3. Under Rensa webbläsardata väljer du Välj vad som ska rensas.
 4. Under Tidsintervall väljer du Alla tidpunkter.
 5. Välj Rensa nu. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Återställ Chromium-baserade MS Edge:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Till vänster sida väljer du Återställ inställningar.
 3. Välj Återställ inställningarna till standardvärdena.
 4. Bekräfta med Återställ. Återställ MS Edge/Chromium Edge

Ställ om Mozilla Firefox

Ta bort farliga tillägg:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och tryck på Menyn (tre horisontella linjer längst upp till höger av fönstret).
 2. Välj Add-ons.
 3. Välj plugins som är relaterade till [titel] och klicka på Ta bort. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ hemsidan:

 1. Klicka på de tre horisontella linjerna i det övre högra hörnet för att öppna menyn.
 2. Välj Alternativ.
 3. Under Hemalternativ anger du den webbplats du vill ha ska öppnas varje gång du startar Mozilla Firefox.

Rensa cookies och webbplatsdata:

 1. Klicka på Meny och välj Alternativ.
 2. Gå till sektionen Integritet och säkerhet.
 3. Scrolla nedåt för att hitta Cookies och Webbplatsdata.
 4. Klicka på Rensa data…
 5. Välj Cookies och Webbplatsdata samt Lagrat Webbinnehåll och tryck på Rensa

Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Mozilla Firefox

Om Youtube-viruset inte har tagits bort efter att du följt instruktionerna ovan, återställ Mozilla Firefox:

 1. Öppna webbläsaren Mozilla Firefox och klicka på Meny.
 2. Gå till Hjälp och välj sedan Information om felsökning. Ställ om Mozilla Firefox
 3. Sedan klickar du på Återställ Firefox…
 4. När popup-fönstret visas bekräftar du åtgärden genom att trycka på Återställ Firefox – detta bör slutföra borttagningen av Youtube-viruset. Ställ om Mozilla Firefox

Återställ Google Chrome

Ta bort skadliga tillägg från Google Chrome:

 1. Öppna Google Chrome, klicka på Menyn (tre vertikala punkter i det övre högra hörnet) och välj Fler verktyg > Tillägg.
 2. I det nyöppnade fönstret ser du alla installerade tillägg. Avinstallera alla skumma tillägg genom att klicka på Ta bort. Återställ Google Chrome

Rensa cache och webbdata från Chrome:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. Under Sekretess och säkerhet, välj Rensa webbläsardata.
 3. Välj Webbhistorik, Cookies och annan webbplatsdata samt lagrade bilder och filer.
 4. Klicka på Radera data. Återställ Google Chrome

Ändra din startsida:

 1. Klicka på menyn och välj Inställningar.
 2. Leta efter en skum webbplats sektionen Vid uppstart.
 3. Klicka på Öppna en specifik sida eller en uppsättning av sidor och klicka på de tre punkterna för att hitta alternativet Ta bort.

Återställ Google Chrome:

Om de föregående metoderna inte hjälpte dig, återställ Google Chrome för att eliminera alla komponenter:

 1. Klicka på Meny och välj Inställningar.
 2. I Inställningar, scrolla ner och klicka på Avancerat.
 3. Scrolla nedåt och hitta sektionen Återställ och rensa upp.
 4. Klicka nu på Återställ inställningarna till de ursprungliga standardinställningarna.
 5. Bekräfta med Återställ inställningar för att slutföra borttagningen. Återställ Google Chrome

Återställ Safari

Ta bort oönskade tillägg från Safari:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. I det nya fönstret, välj Tillägg.
 3. Markera det oönskade tillägget som är relaterat till Youtube-viruset och välj Avinstallera. Återställ Safari

Rensa cookies och annan webbplatsdata från Safari:

 1. Klicka på Safari > Rensa Historik…
 2. I rullgardinsmenyn under Radera väljer du all historik.
 3. Bekräfta med Rensa Historik. Återställ Safari

Återställ Safari om ovanstående steg inte hjälpte dig:

 1. Klicka på Safari > Inställningar…
 2. Gå till fliken Avancerat.
 3. Bocka i Visa menyn Utveckla i menyraden.
 4. I menyraden klickar du på Utveckla och väljer sedan Töm cache. Återställ Safari

Efter att ha avinstallerat detta potentiellt oönskade program (PUP) och fixat alla dina webbläsare så rekommenderar vi att du skannar ditt PC-system med ett välrenommerat antispionprogram. Detta kommer hjälpa dig att bli av med Youtube registerspår och även att identifiera relaterade parasiter och möjliga skadeprogramsinfektioner på din dator. För detta kan du använda vår högt betygsatta skadeprogramsborttagare: FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk