Ta bort viruset Facebook Friend Request (Borttagningsguide) - aug 2017 uppdatering

Facebook Friend Request Borttagningsguide för virus

Vad är Viruset Facebook Friend Request?

Vad är viruset Facebook Friend Request?

Facebook Friend Request virus

Viruset Facebook Friend Request är en term som används för att beskriva en bedräglig metod som nätkriminella tillämpar för att lura oskyldiga användare av sociala medier. Denna bedrägliga metod baseras på falska Facebook-konton som skapas med verkliga foton av en viss Facebook-användare. Bedragarna spårar en person publicerar innehåll offentligt och stjäler dennes privata foton.

De skapar falska konton och publicerar bilder och till och med kopierar och klistrar in offrets statusuppdateringar. Allt detta görs för att skapa en illusion av ett riktigt Facebook-konto, som bedragarna sedan använder för att vilseleda offrets vänner och bedra dessa på pengar. Vanligtvis skapar bedragarna en programvara som skickar ut vänförfrågningar till samtliga av offrets vänner och sedan skickar meddelanden till dem med en förfrågan om att låna pengar.

Vidare, kan viruset Facebook Friend Request skicka en skadlig länk till offrets vänner och be dem att klicka på den för att se något intressant. Denna luriga metod är rätt effektiv eftersom offrets vänner litar på sin vän och vill se vad denna delar. Men det är hursomhelst farligt att klicka på sådana länkar, eftersom sedda webbsidor kan innehålla skadligt material. Bedrägliga webbsidor försöker att tvinga användare att ge ut känslig information eller installera skadliga program, så var försiktig!

Om din vän skickar dig ett meddelande med en länk till en suspekt webbsida, fråga henne eller honom om denna webbsida är tillförlitlig. Normalt sett får du inget svar från bedragarna, men om du får, föreslår vi att du kontrollerar din väns profil; skriv in din väns namn i sökfältet och se om du får upp en eller två av samma profil. Det tydligaste tecknet på att du har att göra med Facebook Friend Request, är att den person som precis har skickat dig en vänförfrågning redan har skickat dig länkar till suspekta webbsidor eller frågat efter pengar.

Vidare, kan också din själva dator infekteras med viruset Facebook Friend Request och ditt Facebook-konto därmed användas för att sprida skadligt innehåll till dina vänner och publicera bedrägligt material på din tidslinje. I sådant fall, vidta åtgärder om dina vänner rapporterar dig om detta. Viruset kan också avblockera kontakter som du har blockerat och lägga till dem bland dina vänner igen. För att åtgärda detta, ska du skanna din dator med ett antisabotageprogram såsom FortectIntego och ta bort viruset Facebook Friend Request omedelbart med ett annat sabotageprogram såsom SpyHunter 5Combo Cleaner. Efter detta kan du ta bort oönskade kontakter manuellt.

Facebook Friend Request virus

Hur sprids detta Facebook-virus?

Facebook Friend Request angriper Facebook-användare via funktionen för direkt-meddelanden. Du kan komma att få ett vilseledande meddelande som ser ut att komma från en av dina vänner, där du erbjuds att klicka på en länk för att se en bild eller titta på en video. Dessutom kan du infekteras med viruset om du klickar på någon av apparna på Facebook, då dessa ofta hackas av nätkriminella. När viruset är aktiverat, börjar det att skicka ut vänförfrågningar från okända människor och kan även acceptera dem.

Vi vill också varna dig om att Facebook inte är en helt och hållet säker plats, men det finns en del små justeringar som du kan göra för att skydda dig själv och dina vänner. Först och främst, rekommenderar vi dig starkt att göra din vänlista privat. Om den är offentlig, kan bedragare enkelt komma åt den och skicka bedrägliga meddelanden till dem i ditt namn. Sedan föreslår vi att du håller dina känsliga uppgifter privata och gärna också att du gör dina foton tillgängliga endast för dina vänner.

Hur tar man bort viruset Facebook Friend Request?

Om du ser att okända människor börjar att dyka upp i din vänlista från ingenstans eller om du ser att något suspekt har publicerats på din vägg utan din vetskap, kan detta vara ett tecken på att du har infekterats med viruset Facebook Friend Request. Vänligen, ändra ditt Facebook-lösenord så fort som möjligt och kör sedan en fullständig systemskanning med ett uppdaterat antispionprogram, såsom FortectIntego eller SpyHunter 5Combo Cleaner.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk