Ta bort viruset Facebook Message (Borttagningsinstruktioner) - okt 2019 uppdatering

Facebook Message Borttagningsguide för virus

Vad är Facebook Meddelande virus?

Messenger-virus — en illvillig strategi som används för att infektera enheter via Facebook bilagor spam

Facebook Messenger bluff

Facebook Messenger-virus är en term som används av användare och säkerhetsexperter för att beskriva en teknik som försöker kapa det riktade Facebook-kontot och skicka skadliga länkar med kontoägarens namn. Bilaga spam är genererat via ett speciellt schema (en eller två gånger om dagen) och utskickad till alla offrets vänner automatiskt. Detta skadliga virus fungerar mest som en trojanhäst och tillhör den utbredda gruppen av Facebook-virus. Viruset har vart aktivt sedan 2013 och uppdaterats flera gånger sedan dess på grund av den ökade aktiviteten.

Operationsprincipen: Det infekterade Facebook-meddelandet skickar en nedkortad länk, till exempel video.bz eller video_12345.bz, och ett spännande meddelande, till exempel ”Är detta du?”, inkluderar namnet på mottagaren och ett par emoji. Den inbäddade länken verkar leda dig till en YouTube eller videolänk. När den klickas så omdirigeras det skadliga URL:et till en phishing-webbsida fylld med installationsprogram av farliga webbläsartillägg, falska Flash Player uppdateringar och liknande innehåll.

Namn Facebook Messenger-virus
Typ Facebook virus
Kategori Malware; bluff; spam
Aktiv Sedan 2013
Ökad Aktivitet
 • Oktober 27, 2017
 • Augusti 25, 2017
 • April 10, 2018
 • December 5, 2018
 • Juni 20, 2019
Symptom

Levererar tveksamt innehåll, omdirigeringar, falska direkt meddelanden eller aviseringar, skadliga nedladdningar, länkar

Huvudfaror

Infekterar systemet med andra skadeprogram, utsätter det för skadligt innehåll och kan stjäla privatinformation

Distribution Meddelanden med länkar skickade från kompromissade konton
Undvikande tips

Skapa komplexa lösenord med minst 12 tecken, bokstäver och nummer. Undvika att klicka på suspekta meddelande från tveksamma meddelanden.

Borttagning Städa systemet och ta bort Facebook Messenger virus med användning av FortectIntego.

Även om Messenger-viruset har vart omkring Facebook i år verkar det som om det ökar igen. Nyligen så varnade National Agency for Computer Security och flertal andra organisationer internetanvändare om den nya vågen av Facebook virus och rådde dem till att ta bort alla suspekta meddelanden omedelbart.

Huvuddrag du måste veta om Facebook Messenger viruset

Det senaste Facebook Messenger viruset innehåller följande detaljer:

 • en profilbild
 • namnet av mottagaren
 • en aktiv länk
 • emoji

Tyska cybersäkerhetsexperter har uttryckt sin oro för ett aktivt Facebook Messenger bedrägeri som visar en video.bz länk och namnet på det potentiella offret, till exempel ”[namn på mottagaren] Video :o”. Experter varnar att sådana här typer av länkar kan omdirigera dig till en sida som kräver att du återansluter till Facebook. Detta är ett trick för att lura ut folks inloggningsdetaljer och genom detta ta över kontot.

Med målet att hacka offers Facebook-konton så attackerar hackare också genom Messenger-fönstret. De visar upp ett falks pop-upp meddelande för en individ som verkar vara offrets vän och visar en länk till någon webbsida. Om du trycker på denna länk kommer du troligtvis bli omdirigerad till en falsk kopia av YouTube eller någon annan sida om kommer föreslå att du installerar ett webbläsartillägg eller program för att visa innehållet. Om offret tillåter så blir datorn infekterad med skadeprogram vilket dessutom blockerar säkerhetsprogram för att förhindra dess elimination.

Viruset kan också börja skicka falska meddelanden till offrets kontakter via samma Facebook-chattfönster. Snälla, ignorera alla suspekta meddelanden som kommer till din inkorg. Kontakta dessutom avsändaren och fråga om bilden eller videon om du fick ett meddelande med en bilaga skickad till dig.

Facebook Messenger hotFacebook Messenger viruset är en infektion som kan påverka användarens integritet och datastabilitet

I 2016 var franska datorer attackerade av en Facebook Messenger Trojan kallad ”Eko” som kan spionera på användare och samla personlig identifierbar information. Samma år så led Engelsk-talande datorer av vågen av nytt messenger spam som spred ett videovirus. Det fanns två exempel på meddelanden som frågade : ”Du är i denna videon?[videolänk]” och ”Detta är din video?[videolänk]”.

I 2017 blev en variant av gisslanprogrammet Locky distribuerad med hjälp av Messenger också. Kriminella skickar ett meddelande med en bild i ett SVG format. När folk tryckte på det blev de omdirigerade till en webbsida som bad om att installera det falska webbläsartillägget. Installation av denna applikation leder till infiltration av ett farligt fil-krypterande virus.

En annan sak som vanligtvis är gjort via Facebook Messenger virus är fortsatt distribuerande av sig själv via offrets socialmedia konto. Du kanske undrar varför bedragare skapar sådana virus. Det har visat sig att viruset hjälper stjäla personlig information som inloggningsdetaljer, bankinformation, lösenord och kontroll av maskinen.

Facebook Messenger virus fortsatte arbetet av de tidigare varianterna i 2017. Offer får en falsk YouTube länk från deras kontakter. När någon klickar på den omdirigeras de till en falsk webbsida som ser precis ut som Facebook. Här bes användare skriva in sina inloggningsdetaljer. Som ett resultat stjäls offrets konto av hackarna och det illvilliga meddelandet vidarebefordras till offrets hela kontaktlista.

Facebook Messenger virus

Men om du redan klickat på en skadlig länk borde du ta bort Facebook Meddelande viruset omedelbart och ändra ditt kontos lösenord. Om du inte kan ställa in ett nytt lösenord borde du rapportera om ditt hackade konto via Facebook Support Center. dessutom borde du ändra lösenord på andra konton, särskilt om du använder samma lösenord på flera ställen.

Vi föreslår att du använder FortectIntego för borttagning av detta virus. Detta anti-malware kommer hitta alla skadliga komponenter på systemet och eliminera alla möjliga hot på maskinen helt och hållet.

April 10, 2018. Facebook Messenger viruset dyker upp i en ny form

Facebook Messenger viruset börjar använda meddelanden skapade som ”det e du? (mottagares namn) :|”. Det luriga meddelanden innehåller än länk till en video på en phishing webbsida. Om offret trycker på länken så kommer han/hon besöka den skadliga domänen och får sedan en notifikation som ber om att installera den ”nödvändiga programvaran” för att se på videon.

Ifall offret inte inser att det är en bluff och istället installerar den föreslagna applikationen eller uppdateringen så blir dennes dator helt kompromissad och Facebook-kontot blir hackat för att skicka meddelanden med den skadliga videolänken till alla offrets vänner.

Om du märkt att Facebook Messenger videoviruset har påverkat någon av dina vänner, ignorera det inte! Berätta för dem och föreslå att de skannar sina datorer för att upptäcka skadeprogrammet. Fundera också på att råda dem till att skriva ett inlägg som ber folk att inte öppna videon. Att sprida kunskap är det enda sättet att sätta stopp för Facebook bluffar och virus som främjar dem.

Ny våg upptäckt på December 5, 2018

En ny våg av skadligt virus var upptäckt den femte December 2018. Den här gången distribuerar bedragarna en nedkortad bit.ly länk med ett kort meddelande: ”[namn på mottagaren] Video.” När den klickas så omdirigerar den offret till en Google Doc sida, som innehåller en bild som togs automatiskt from offrets socialmedia sida.

Bilden verkar vara en film, så offret kommer troligtvis trycka på play-knappen för att starta den. Tyvärr omdirigerar viruset då offret till webbsidor som tar reda på offrets webbläsartyp, geografiska plats och andra detaljer.

Beroende på operativsystemet så utförs ytterligare en omdirigering. Kaspersky rapporterar att Firefox användare blir omdirigerade till en sida som erbjuder en falsk Flash Player uppdatering, medan Chrome användare uppmanas till att installera ett skadligt tillägg. Folk som använder Safari på Mac blir föreslagna att de installerar ”den senaste versionen av Media Player.”

Efter att ha installerat skadeprogrammet skulle användarens konto kunna bli kompromissat och börja skicka en virus länk till alla vänner automatiskt. Det är dock inte klart hur exakt viruset sprids. Angriparna kanske använder clickjacking attacker eller spionprogram för att stjäla offrets inloggningsdetaljer.

Juni 20, 2019. Säkerhetsforskare rapporterar om nya strängar av virus

Tunisiska och Tyska användare är bland de första som blir varnade av myndigheter om en spridning av Facebook Messenger virus. Rapporten av National Agency for Computer Security blev publicerad igår och adresserar tunisiska nätanvändare om att vara försiktiga med Facebook Meddelanden skickade från en vän som innehåller ditt namn och en länk som vad som ser ut som en Youtube video.

Messenger-virus

Samtidigt så rapporterade tyska säkerhetsteamet, tillsammans med dieviren.de experter, samma problem på tyska användares Facebook-konton. Folk borde akta sig för medryckande meddelanden på Facebook Messenger från en vän vilket innehåller namnet, en emoji och föreställd länk till en YouTube video.

Sådana falska meddelanden är använda av hackare för att omdirigera folk till phishing-sidor och lura dem till att ge ut sin inloggningsinformation för Facebook eller ladda ner skadliga program som göms under falska Java, Flash Player uppdateringar eller annan programvara.

De kompromissade kontona sprider malware via Facebook Messenger

Detta virus kan enkelt infektera din dator med hjälp av infekterade meddelande som visas på en person-till-person chatt. Typiskt erbjuder det användare att se en ”chockerande bild” eller ”spännande video”. Många användare av detta sociala nätverk har blivit lurade av detta schemat för att meddelandet såg ut som det skickades av en av deras kontakter.

När en person klickar på den infekterade länken så kommer viruset in i systemet. Dessutom sprids samma meddelande vanligtvis vidare till offrets kontaktlista och lurar andra användare. Därför är det en kedjereaktion som nästan är omöjlig att stoppa.

Vi vill påminna er om att det ända sättet att skydda din dator, ditt Facebook-konto och din personliga information är att inte trycka på suspekta länkar skickade från dina vänner, kollegor eller familjemedlemmar. Om du misstänker att innehållet av meddelandet är suspekt borde du fråga din vän om den här länken eller filen är säker att öppna.

Kom ihåg att cyberkriminella brukar svara offren. Men om du känner personen blir det inte svårt att inse att du pratar med en annan person. Annars borde du fråga dig själv om personen du inte pratat med på år verkligen ville visa en bild för dig. Antagligen inte.

Ta bort Facebook Messenger viruset och skydda din integritet

Även om Facebook viruset verkar som spam borde du ändå kolla din dators tillstånd. Skanning av din dator med anti-malware program är särskilt rekommenderat om du har klickat på en suspekt länk eller laddat ner okänt innehåll.

För att bli av med Facebook Messenger viruset rekommenderar vi att du skannar din dator med FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes. Du kan använda andra säkerhetsprogram men du borde inte glömma att uppdatera det regelbundet.

Ett annat viktigt steg i borttagningen av Facebook Messenger viruset är att ändra ditt lösenord. Om hackare tog över ditt konto kanske de fått referenser till mejl, bank och andra konton. Därför, för att skydda din integritet, för du byta till ett starkt lösenord. Kom ihåg att ett bra lösenord:

 • är minst 12 tecken långt;
 • innehåller nummer;
 • innehåller stora och små bokstäver;
 • har symboler (om tillåtet);
 • inte innehåller ditt namn, efternamn eller annan personlig information;
 • inte finns i en ordbok.
Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk