Ta bort viruset ”Is that you” Facebook (Borttagningsguide) - uppdaterad feb 2020

”Is that you” Facebook Borttagningsguide för virus

Vad är "Är det du?" Facebookviruset?

“Är det här du?” Facebookviruset: En skadlig sociala mediekampanj som framtvingar känslig information

Det är du videogrupp virus

”Är det du” eller ”Is that you” Facebook-viruset är ett meddelande som dyker upp på socialmedia applikationer och påstår sig ha information eller innehåll gällande offret. Vanligtvis är användare lurade till att klicka på länken eftersom videor, bilder eller annat material ser riktigt ut, och avsändaren verkar vara en verklig vän. Men den här kampanjen försöker bara få dig att gilla gruppen ”VIDEO HD group” och att klicka på vad som ser ut som en Youtube länk.

Du måste hålla dig undan från den angivna länken för du kan antingen bli infekterad med skadliga program eller lurad till att logga in genom ditt Facebook konto och avslöja din inloggningsinformation såsom namn, lösenord eller någon annan värdefull legitimation.

Det-är-du-viruset har ett liknande system som ett gammalt ”hahaha” Facebook virus och andra typer av Facebook-virus. Folk får ett direkt meddelande via Facebook Messenger där deras namn ingår, en länk till en ”video” och en fråga. ”Det är du?” Vanligtvis så verkar video länken rikta dig till Youtube men brukar sluta på en skadlig inloggningssida som försöker lura dig till att ge över ditt Facebook-konto till skurkarna.

Namn ”Är det du” Facebook-virus
Typ Skadeprogram
Symptom Visar meddelandet som påstår att det är du i videon på Facebook Messenger
Versioner av
Fara Försöker lura folk till att utge sin information, omdirigerar till farliga sidor, installerar skadliga tillägg eller skadeprogram
Distribution Facebook Messenger
Elimination Ignorera ”Är det du” meddelandet på Facebook och städa maskinen med FortectIntego om du tryckte på länken som har stor chans för att vara skadlig

”Det är du” videoviruset är en annan typ av Facebookvirus distribuerad av bedragare för att få tag i folks inloggningsinformation eller sprida skadeprogram. Viruset blev till först upptäckt 2017. Denna gången fixade Facebook-teamet snabbt skadan och stoppade distributionen. Men tydligen har den inte blivit helt borttagen eftersom den senaste vågen av bluffkampanjen avslöjades nyligen, i Juni 2019.

Huvudanledningen till att detta socialmedia bedrägeri kategoriseras som extremt farligt är att den kan läcka privatinformation. När användaren klickar på en ”video”-länk so omdirigerar viruset till en falsk Youtube webbsida och startar sedan vad som ser ut att vara en Messenger-login webbsida. Denna bluff tillåter inte att användaren ser videon om inte han eller hon loggar in. Sådan är fångsten av detta Messenger-virus.

Facebook viruset ”Det är du” riktar in sig på att få offer till den skadliga webbsidan, ge ut information om sin email eller socialmedia-konton eller till och med installera något. Cyberkriminella kommer på flertal blufftekniker designade för att uppnå värdefull information om användaren. Det finns inget tvivel om att du måste undvika dessa omdirigeringar så gott du kan.

"Är det här du?" Facebook-viruset"Är det du" Facebook-virus bluffen kan lura folk till att ge iväg sina inloggningsdetaljer.

Medan den försöker lura sina offer till motsvarande aktiviteter påstår viruset falska påståenden om innehåll gällande dig eller dina släktingar, mest folk du står nära. Tyvärr kan virus-utvecklarna låtsas vara dina nära vänner och Messenger kontakter så att du inte tänker två gånger innan du klickar på den angivna länken eller videon.

Men när du klickar på innehållet som visas av ”Är det du” Facebook-viruset kan leda dig till flera sidor som räknas som osäkra:

  • kommersiella sidor;
  • annons-baserade sidor;
  • affiliate innehåll;
  • sidor med skadligt material;
  • Främjande pop-upp annonser.

”Är det här din video” Facebook viruset bluffen slutar inte där med det första meddelandet om den kompromissade videon. När länken klickas dyker ett inloggningsformulär upp och uppmanar att hjälpa dig logga in på ditt Facebook eller mejlkonto. Tyvärr är det när du skriver in informationen som den blir inspelad och samlad.

"Är det du" Facebook messenger virus

Den insamlade inloggningsinformationen och lösenorden kan användas på flertal sätt, inklusive personliga bluffar och phishing-kampanjer. Information som lösenord kan ofta användas för direkt utpressning och mejlbluffar eftersom folk använder samma lösenord för flera konton. Om kontot är kommersiellt och ihopkopplat med ditt PayPal konto kan hackarna även stjäla dina pengar.

Tyvärr finns det även andra fall när hackare och kriminella kan få tag på sådan data eller använda den stulna informationen. ”Är det du” Facebook-viruset är endast en version av skadeprogrammet designat för att ta information.

Var medveten om att Facebook-viruset har många versionen som försöker få personlig information, stjäla referenser eller annan värdefull data från offret. Dessutom kan du bli omdirigerad till malware-fyllda webbsidor som erbjuder länkar till skadliga tillägg eller liknande innehåll. Som vi redan har varnat er så visar Facebookviruset ”Är det du” ökad aktivitet på webben så var förberedd och varna även folk runt dig.

"Är det du" Facebookvirus-meddelande

Andra faror relaterade till “Är det du” Facebookviruset

De skadliga länkarna på sociala medier kan också användas för att sprida skadeprogram eller allvarliga cyberinfektioner, så innan du klickar på tveksamma meddelanden som inte ser naturligt skrivna ut, fråga din vän eller bekanta om hon eller han skickat det till dig. Antagligen har hans/hennes konto blivit infekterat med Facebookviruset och därför genererar den skadliga meddelanden automatiskt.

Om du tror att ditt Facebookkonto blivit infekterad med ”Det är du” Facebook-viruset borde du genast rapportera till Facebooks Support Team och ändra ditt kontos lösenord.

Ladda sedan ner ett professionellt anti-malware eller uppdatera det du har och kör en full systemskanning. Det är det snabbaste och säkraste sättet att ta bort viruset. För detta rekommenderar vi att du använder FortectIntego men du kan välja andra säkerhetsverktyg.

Distributionen av meddelandevirus varianterna är fortfarande samma

Även om inte i alla fall men ändå ofta är socialmedia plattformer attackerade via meddelanden från en av kontakterna. Infektionen sprids genom ett kedjeschema, med andra ord infekterar folk varandra genom att trycka på skadliga länkar.

”Är det du” viruset genererar meddelanden som har följande innehåll: namnet på det potentiella offret, ordet ”video” inbäddat i en länk till en skadlig domän och en slumpmässig emoji. Cybersäkerhetsexperter fick reda på att viruset blev översatt till flertal andra språk, så om den geografiska platsen av användaren är Italien så får han eller hon ett meddelande på italienska.

För att skydda ditt socialmedia konto från attacken måste du hålla dig undan från missledande annonser och nyhetsflöden som finns på plattformen. Fall inte för erbjudanden att vinna Ryanair biljetter eller iPhones för ett euro. Nyhetsflöden om en halv-naken kvinna med slogan ”Den här tjejen förstörde sitt liv på 2 minuter” är också en bluff och kan omdirigera till phishing-webbsidor.

Säkerhetsexperter från NoVirus.co rekommenderar att du aktiverar tvåfaktorsautentisering. Denna funktionen är en användbar försiktighetsåtgärd som hjälper förebygga kontohackning. När funktionen är aktiverad så får du en bekräftelse förfrågan var gång någon försöker logga in från en ny enhet.

Lär dig att helt ta bort “Är det du” Facebookviruset

”Är det du” Facebookviruset är en farlig bit av skadlig kod som låser dig från ditt Facebookkonto eller lurar dig till att installera ytterligare en cyberinfektion. Därför måste du skanna ditt system omedelbart med ett professionellt säkerhetsprogram som FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes så fort någon av dina vänner berättar att du skickar sådana meddelanden via Messenger.

Glöm dessutom inte att ändra ditt Facebook lösenord ASAP för att undvika identitetsstöld och informationsläckage. Det är också klokt att rapportera till dina vänner att ditt konto kan ha blivit hackat och berätta att de inte borde öppna suspekta meddelanden som skickats via ditt konto till dem.

”Är det du” virus borttagning kräver också att du undersöker app inställningar på Facebook. För att inaktivera skadliga add-ons bör du följa dessa steg:

  1. Logga in på ditt Facebook-konto och trycka på den lilla triangeln till höger;
  2. Tryck på Inställningar och öppna Allmänna kontoinställningar fönstret;
  3. Kolla till vänster och välj Appar;
  4. Tryck på Redigera-knappen på Appar, webbsidor och plugins-alternativet;
  5. Tryck Inaktivera för att skydda ditt konto mot oauktoriserad tillgång från tredje-partis appar.
Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Alice Woods
Alice Woods

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Alice Woods
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk