Var försiktig med Android apps: en tredjedel är infekterade!

Enligt de senaste rapporterna ifrån säkerhetsfirman British Telecom (BT) så har enheter som kör Android OS haft mer och mer problem med virus distribution – efter en NetEvents Americas
konferens har det avslöjats att ungefär en tredjedel av alla appar är infekterade. Detta beror på hur populära smartphones har blivit med mer än 400 miljoner användare över hela världen.

Var försiktig med Android apps: en tredjedel är infekterade!BT säger att dessa nummer stiger på grund av en enkel anledning – Android användare har aktivt börjat använda andra distributörer, inte Googles Play store, för att laddar ner applikationer. Detta beror troligtvis på att det kostar mindre. Dessa tredje-parts källor har inte nog med kontroll över skadlig programvara och har fler infekterade appar än Googles egna butik. Googles Play Store har däremot mycket mer kontroll men det finns en risk att installera skadlig programvara även där.

Med 63 % av all skadlig mjukvara som siktar in sig på mobila operativsystem i 2011 så är skadliga Android appar spridda av falska app affärer. Enligt BT så är dessa falska distributörer kapabla att attackera miljontals Android enheter. Dock så är inte denna forskning specifik i vad för slags skadlig mjukvara de letade efter i Android appar.

Tack vare BT och andra säkerhetsfirmor så kan Android användare få en bättre bild på industrin bakom skadliga appar. Eftersom skadlig kod för mobila enheter sprids aktivt så måste det utredas och förhindras.

Källa: forbes.com