Samma lösenord på flera hemsidor är fortfarande ett stort problem – NVIDIA och Android forum har blivit hackade.

Som du säkert har hört tusentals gånger, använd ALDRIG samma lösenord på flera hemsidor. Användningen av samma lösenord på flera hemsidor är ett stort problem bland internet användare som leder till att allt fler blir hackade på flera ställen. Men de senaste nyheterna ifrån NVIDIA och Android forumen har avslöjat att användare ännu inte har lärt sig läxan och fortfarande ger hackare enkel tillgång till deras personliga information.

Samma lösenord på flera hemsidor är fortfarande ett stort problem – NVIDIA och Android forum har blivit hackade.Enligt NVIDIAs talesmän så har de fått lov att stänga ner ett av deras forum, NVIDIA Developer Zone, på grund av den senaste attacken. Under denna attack så använde hackare andra användares hashade lösenord. Grafik-teknologi företaget rapporterar nu att de undersöker problemet och försöker återställa alla forumets säkerhets funktioner. Trots detta så rekommenderar de att deras medlemmar byter lösenord om de inte vill ge hackarna en chans.

Sista veckan har varit tuff för fans av Android smartphones som har förlorat viktig data som är sparat på Phandroid’s AndroidForums.com. En fjärdedel av deras en miljon användarnamn, lösenord och annan information har blivit hashad enligt deras administratörer. Gissningsvis så var motivationen bakom hackningen att hackarna ville få tag på e-mail adresser att sälja till spammare. Yahoo Voices, Formspring, Last.fm, eHarmony och LinkedIn borde även dem räknas in som populära mål för hackers.

Se till att du använder olika lösenord för olika hemsidor och se alltid till att de är svåra att gissa.

Källa: http://nakedsecurity.sophos.com/