De bästa gratis antivirusprogrammen 2017

Letar du efter ett gratis antivirusprogram för att skydda din PC mot de farligaste virusen? Då ska du absolut ta en titt på olika tips för att välja det allra bästa, för det finns rätt många företag som erbjuder gratis säkerhetsprogram. Slipp strulet med att testa en massa gratisverktyg och läs denna sammanfattning över de bästa gratis antivirusprogrammen 2017.

Det behöver knappt sägas att med ökningen av ransomware-attacker, är det extremt viktigt att ha ett tillförlitligt antivirusskydd. Naturligtvis är ofta betalversionen av ett program starkare och mer avancerat, men det finns även starka verktyg som är gratis och kan garantera liknande säkerhetsnivå som betalversionerna.

Rekommenderat är att använda ett antivirusprogram ihop med ett antisabotage- eller antispionprogram för ett maximalt skydd, eftersom typiska antivirusprogram är utvecklade för att skydda systemet från kritiska skadliga program medan antisabotage- eller antispionprogram kan ta bort annonsprogram, webbläsarkapare och andra suspekta potentiellt oönskade program (PUP).

Låt oss gå rakt på sak och diskutera 2017 års bästa gratis antivirusverktyg, så att du kan ta ett beslut och installera ett tillförlitligt verktyg så fort som möjligt.

The best free antivirus 2017

1. Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus analyserar hela systemet med ett enda knapptryck. Detta program har ett användarvänligt gränssnitt, så att det ska vara enkelt även för mindre tekniska användare att konfigurera och använda det. Avira Free Antivirus skyddar mot alla typer av sbaotageprogram, inklusive virus, trojaner, maskar och spionprogram.

Programmet stöds av ett molnbaserat skanningsystem, vilket betyder att fingeravtryck av suspekta element skickas till en online-server och granskas i realtid och sedan skickas svaret till programmet på användarens dator. En av programmets mest uppenbara nackdelar är sannolikt att det saktar ner datorn under skanningen.

Men sett till att programmet är gratis och att dess upptäcktsgrad är hög, är det värt besvären. Programmet är utvecklat för att skydda både Windows- och Mac-användare. För att läsa mer om detta antivirusprograms fördelaktiga funktioner, besök utvecklarens officiella webbsida.

Avira Free Antivirus

2. Bitdefender Antivirus Free Edition

Gratisversioen av Bitdefender Antivirus erbjuder en rik mängd funktioner för de som inte vill betala för ett säkerhetsprogram. Programmet garanterar en effektiv systemskannning och virusborttagning, aktiv bevakning av hot, samt utmärkta anti-nätfiske- och anti-bedrägerifunktioner.

Det övervakar aktiva program och blockerar dem ifall det upptäcker någon suspekt aktivitet och förhindrar också åtkomst till bedrägliga webbsidor som låtsas vara säkra och stjäler användarens personliga data. Bitdefender Antivirus Free är kompatibelt med Windows 7 SP1, 8, 8.1 och 10, men företaget erbjuder gratis skydd även för Mac- och Android-användare.

Det måste sägas att gratisversionen av Bitdefender saknar många av de fördelaktiga funktioner som finns i betalversionen, men den centrala antivirusfunktionen är densamma i båda versioner. Om du är intresserad av detta antivirusprogram, besök Bitdefenders officiella webbsida och läs mer.

Free Bitdefender edition

3. Avast Free Antivirus

Gratisversionen av Avast Antivirus är en prisbelönt produkt som erbjuder skydd i realtid. Detta antivirusprogram är precist; det skannar enheten och upptäcker skadliga programkoder. Avasts VirusLab skapar ett ”vaccin” mot koden och skickar det till övriga Avast-skyddade datorer.

Programmet kan blockera nätfiskesidor och upptäcka sabotageprogram såsom ransomware, virus, annonsprogram, webbläsarkapare samt‘ även utdaterade program. Dessutom kontrollerar Avast Free om andra enheter som är anslutna till användarens nätverk är säkra – skrivare, telefoner, TV-apparater och liknande. Med detta program kan du enkelt upptäcka och uppdatera program som möjligen har säkerhetsbrister och på så sätt skydda dig mot hackingattacker.

Du kan också göra prestandaskanningar och säkra dina lösenord, vilket är användbara funktioner. Avast bjuder in Windows-, Mac- och Android-användare att testa programmet; så om du vill göra det, besök Avasts officiella webbsida för att läsa mer.

Avast Free Antivirus

4. AVG AntiVirus Free

AVG AntiVirus Free är ett annat väldigt bra alternativ för de som letar efter ett gratis antiviruskydd. Detta program skannar systemet efter både sabotageprogram och prestandaproblem och erbjuder realtidsskydd som blockerar skadliga nedladdningar och förhindrar att skadliga program tar sig in i din PC.

Det användarvänliga gränssnittet gör produkten enkelt att använda. Programmet utför det mesta arbetet automatiskt, vilket tillåter användaren att luta sig tillbaka medan datorn rensas. Det uppdaterar sig själv regelbundet, vilket betyder att du inte behöver oroa dig över de senaste uppdateringarna; programmet laddar ner de senaste virusdefinitionerna från sina servrar automatiskt.

Detta verktyg är kompatibelt med Windows XP SP3, 7, 8, and 10, Mac OS 10.8 och senare, samt Android 2.2 och senare. Programmet ligger i topp vad gäller blockering av skadliga webbsidor, vilket gör det till ett utmärkt val för användare som inte vill betala för ett säkerhetsprogram. Läs mer om detta antivirusprogram här.

AVG Antivirus Free

5. Panda Free Antivirus

Panda Free Antivirus är ytterligare ett alternativ för de som letar efter ett gratis säkerhetsprogram. Detta är ett starkt program som tar upp lite diskutrymme och är kompatibelt med Windows 10, 8/8.1, 7, Vista och XP. Programmet har ett användarvänligt gränssnitt, vilket är bra för de mindre erfarna PC-användarna.

Panda Free skyddar dina USB-enheter från otaliga infektioner och erbjuder en Rescue Kit-funktion som desinfekterar PC:n i kritiska situationer. En väldigt användbar funktion med Panda är att det tillhandahåller ett realtidsskydd, vilket betyder att det kan skydda din PC och blockera försök till obehörig installation av skadliga program på systemet.

Tips: var försiktig när du installerar detta program och avmarkera tilläggsprogram som medföljer installationen om du inte vill att din webbläsares standardhemsida plötsligt ändras. En annan nackdel är att Panda skannar systemet rätt sakta i förhållande till andra gratis antivirusprogram. Läs mer om Pandas gratisversion här.

Panda Free Antivirus

Testa en allt-i-ett-produkt: Reimage

Antivirusprogram är helt nödvändiga i dagens värld, då de kan blockera skadliga program som försöker att infiltrera datorsystem i smyg. Det finns ett verktyg som erbjuder en rik mängd funktioner för endast 37,95 € per år. Detta program heter Reimage och det kan fullständigt transformera datorns prestanda.

Det skannar systemet för att analysera problem som är relaterade till hårdvarusäkerheten och -stabiliteten och löser dem. Vad som är unikt med Reimage är att det har en Avira AntiVir-skanningsmotor som hjälper till med att ta bort sabotage- och spionprogram från systemet och dessutom fungerar som en systemoptimerare, samt at det har en stor databas med Windows-filer, vilka kommer till nytta när användaren behöver reparera datorn efter en virusattack.

Reimage ökar din PC:s hastighet, förbättrar dess prestanda och tar bort kritiska program, så sett till dess pris, får du en allt-i-ett-produkt som fungerar perfekt ihop med andra antivirusprogram. För att läsa mer om Reimage, läs denna recension.

Reimage 2017

Om utvecklaren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Virusanalytiker...

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Läs på andra språk