De bästa antisabotageverktygen 2017

Vilka är de bästa antisabotageprogrammen 2017?

Dagens värld präglas av en omfattande nätbrottslighet . Sabotageprogram är tveklöst det vanligaste verktyget för att ta sig in i offrens datorer illegalt och varje användare bör vidta åtgärder för att stoppa sådana skadliga attacker i tid.

Även om medvetenhet kring nätbrottslighet är viktigt, måste vi vara realistiska; det tar väldigt lång tid att läsa alla nyheter om de senaste spridningsmetoderna och tricken som bedragare använder och dessutom tycker många användare att det är tråkigt att läsa om dessa nyheter och att de är skrivna endast för tekniska personer.

Därför är den bästa lösningen att installera ett tillförlitligt antisabotageprogram program, som skyddar din dator medan du surfar på nätet.

Dock är det ingen nyhet att de flesta av de allra bästa antisabotageprogrammen kostar en del och att det bara är vissa av dem som erbjuder provversioner för en kortare tid.

Så vad ska man göra om man inte vill betala för ett säkerhetsprogram? Jo, även om betalversionerna är mer effektiva, finns det många fördelaktiga och användbara gratis antisabotageprogram som kan hjälpa dig med att reparera din dator om du har råkat installera någon typ av sabotageprogram. Nedan finner du en lista över de bästa gratis antisabotageprogrammen.

Best free malware removal tools of 2017

TIPS: Var försiktig när du installerar gratis programvaror. Ladda endast ner program från tillförlitliga webbsidor och välj installationsläget ”Anpassat” (Eng: ”Custom”)/”Avancerat”. På så sätt kan du avmarkera alla föreslagna tilläggsprogram, verktygsfält och andra program som du inte vill installera.

1. Malwarebytes Free 3.0

Malwarebytes är välkänt för de som i alla fall är bekanta med nätsäkerhet. Detta företag har utvecklat produkter för privat- och företagsanvändare i åratal. Dess senaste produkt, Malwarebytes 3.0, är ett helt nytt antisabotageprogram som erbjuder en gratisversion för de som inte vill betala för ett säkerhetsprogram. Det rekommenderas att man installerar en 14-dagars provversion av Malwarebytes Premium och sedan byter till gratisversionen efteråt. Gratisversionen fungerar som ett antisabotage- och antispionprogram, vilket betyder att den kan upptäcka och ta bort olika typer av sabotagepogram. Dessutom har Malwarebytes 3.0 Free en anti-rootkit-funktion, som kan ta bort rootkits och reparera de filer som dessa har krypterat. Läs mer om Malwarebytes här.

Malwarebytes Free 3.0

2. Panda Free Antivirus

Panda Free Antivirus är tveklöst en av de bästa gratis säkerhetsprogrammen på dagens marknad. Det tar inte upp mycket utrymme, men är ändå kraftfullt, och enkelt att använda. Gratisversionen av Panda Antivirus erbjuder maximalt skydd mot de senaste sabotageprogrammen, uppdaterar sig själv automatiskt och överöser inte användaren med avancerade komfigurationsinställningar. Dock tar det en stund för Panda Free Antivirus att skanna hela systemet efter hot. Men med tanke på att programmet erbjuder realtidsskydd mot spion- och sabotageprogram, skyddar USB-enheter mot infektioner och erbjuder en Rescue Kit för att rensa din PC i kritiska situationer, är detta en produkt som du bör testa om du är ute efter ett gratis antisabotageprogram. Dessutom tillhandahåller Panda Security gratis provversioner av dess betalversioner ifall du är intresserav av att jämföra gratis- och betalprodukter.

Panda Free Antivirus

3. Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus är känt för sin höga upptäcktsgrad när det gäller sabotageprogram. Gratisversionen erbjuder skydd mot sabotageprogram såsom virus, trojaner och spionprogram. Programmet är baserat på Protection Cloud, vilket är ett system som anonymt analyserar suspekta element som det hittat i molnet. Även om gratisversionen skannar systemet långsammare än Pro-versionen, erbjuder programmet en lång rad användbara funktioner. Med dess anpassningsbara skanningsmotor och ett urval av gratis tilläggsprogram, är detta ett av de bästa gratis antisabotageprogrammen.

Avira Free Antivirus

4. Spybot Search and Destroy

Spybots gratisversion är ett utmärkt val för de som letar efter ett gratis antisabotageprogram med extra skydd. Dess skanner kan upptäcka rootkits, spionprogram och sabotageprogram och även om programmet är ganska långsamt, är det definitivt ett användbart verktyg som också fungerar ihop med de flesta antivirusprogrammen. Det erbjuder också en meny för de mer erfarna PC-användarna, där man kan skanna vissa autostart-positioner, kontrollera individuella filer eller mappar var som helst på lokala hårddiskar eller nätverksdelningar. Utöver detta, skannar Spybot Search & Destroy filer baserat på en vitlista, vilket hjälper till att avgöra om de är säkra eller inte. Slutligen erbjuder denna gratisprodukt även en gratissupport som du kan kontakta via mejl. För mer information, läs denna Spybot-recension.

SpyBot Search and Destroy

5. Emsisoft Emergency Kit

Även om Emsisoft erbjuder en 30-dagars provversion av Emsisoft Anti-Malware, är en månads skydd inte tillräckligt. Om du vill ha ett gratis antisabotageprogram, kan du installera Emsisoft Emergency Kit. Detta paket innehåller program som kan användas utan att installeras för at skanna och ta bort datorinfektioner. En fördel med detta program är att det är enkelt att bära med sig – du kan lägga över det på en USB-enhet och använda det på en annan dator. Paketet består av Emsisoft Emergency Kit Scanner, som erbjuder ett grafiskt användargränssnitt, och Emsisoft Commandline Scanner, som styrs via Command Prompt. Detta paket kan upptäcka och undanröja virus, maskar, trojaner, dialer (datoriserade uppringare), keyloggers och många andra spion- och sabotageprogram. En nackdel med detta program är att det inte erbjuder realtidsskydd och att det fungerar förhållandevis långsamt i jämförelse med andra liknande program.

Emsisoft Emergency Kit

6. Microsoft Security Essentials/Windows Defender

Microsoft erbjuder gratis säkerhetsprogram för alla Windows-användare. Tidigare användes programmet Microsoft Security Essentials software för att skydda Windows Vista- och Windows 7-datorer mot virus och spionprogram, men för Windows 8 har det ersatts med Windows Defender som tillhandahåller ett inbyggt skydd mot virus, sabotageprogram och spionprogram. Windows Defender erbjuder ett molnbaserat skydd i relatid, samt bootningstidsskydd. Alla dessa funktioner hjälper till att skapa en säkrare miljö för alla Windows-användare. Dessvärre fungerar inte Windows Defender bra ihop med andra antisabotageprogram; det kan orsaka systemtröghet och liknande problem. Dessa säkerhetsprogram har inte heller någon hög upptäcktsgrad. Även om de kan skydda dig mot välkända hot, ska du inte förvänta dig allt för mycket av dem.

Microsoft Security Essentials/Windows Defender

Gillar du inte att slösa pengar? Installera då ett allt-i-ett-program

Det kan vara svårt att välja rätt produkt bland alla dagens antivirus-, antisabotage-, datoroptimerings- och registerrensningsprogram. Men det finns program som kan göra flera saker samtidigt och Reimage är exakt ett sådant program. Även om Reimage tidigare har fått flera negativa omdömen gällande sin marknadsföring på nätet, är företaget nu pånyttfött och programmet är högkvalitativt och vinner snabbt tillit och erkännande bland sina användare. Vi finner Reimage extremt fördelaktigt, eftersom det kombinerar funktionerna hos antisabotageprogram, datoroptimeringsprogram och återställningsverktyg. Programmet har ett integrerat Avira AntiVir-skanningsteknologi, vilket garanterar en extremt hög upptäcktsgrad för sabotageprogram, och kan åtgärda Windows-problem, öka datorns hastighet och även ersätta korrupta eller raderade systemfiler för att säkerställa PC:ns funktion. Även om detta program är en betalversion, föreslår vi att du läser mer om det i denna recension.

Reimage Repair

Om utvecklaren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Virusanalytiker...

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Läs på andra språk