De bästa antisabotageprogrammen 2017

Under 2016 ställdes nätsäkerhetsföretagen inför otaliga utmaningar. Till exempel rapporterade Kaspersky-virusforskare i sin halvårsrapport över näthot nära 171 miljoner skadliga nätattacker bara under andra kvartalet 2016 . Privatanvändare, företag och organisationer i totalt 191 länder utsattses för nätkriminalitet i varierande grad. Dessvärre vore det naivt att förvänta sig några positiva förändringar under 2017. Istället förutser experter en ännu snabbare utveckling av näthot och de områden som de kommer att kunna angripa . Kapningar av sjukvårdssystem, som verkade vara en utbredd trend under detta år, är bara början . Hackarna kommer definitivt att hitta nya vägar att dra nytta av den aktuella situationen, där nästan alla områden av vårt samhälle på något sätt är anslutna till nätet.

Det kommer som en naturlig utveckling att organisationer och privata företag måste arbeta hårdare och investera mer tid och resurser på att skydda sina databaser och kundinformation. Privatanvändare förväntas göra detsamma, men kanske i något mindre grad. Kom ihåg att det är helt upp till dig att skydda dina personliga filer och din dator mot virusinfektioner. Vi förstår att det kan verka som en överväldigande uppgift att hitta den bästa metoden för att skydda sin enhet, särskilt med det stora urvalet av säkerhetsprogram som finns för närvarande . Vi har därför utarbetat denna sammanfattning av de bästa antisabotageprogrammen, så att du kan göra rätt beslut. Alla av nedanstående program har testats av våra experter och är säkra att ladda ner och använda. I slutet av varje programrecension finner du en länk till en närmare beskrivning av respektive program.

1. Malwarebytes 3.0

Malwarebytes 3.0 är ett antisabotageprogram som vissa av er kanske har hört talas om. Det är särskilt uppskattat för dess starka gratisskanner, men premium-versionen erbjuder ännu mer. Programutvecklare hävdar att den senaste versionen av programmet sätter nya standarder för antisabotageprogram. Programmets huvudsyfte är att skydda mot olika sabotageprogram som ofta invaderar datorer. Dessutom har premium-versionen en mängd ytterligare funktioner som blockerar osäkra och potentiellt skadliga webbsidor, ta bort rootkits och reparera skadade filer. Sammanfattningsvis är det ett välinvesterat antisabotageprogram som du kan köpa för 39.99 $. Premium-licensen är giltig i ett år efter att den har aktiverats Du kan läsa mer om Malwarebytes 3.0 i denna artikel.

Malwarebytes anti-malware image

2. Plumbytes Anti-Malware

Plumbytes är ett annat antisabotageprogram som är relativt nytt, men redan har vunnit stort erkännande inom nätsäkerhetsområdet. Och inte utan anledning. Programmet täcker de flesta av de centrala delarna av datorsäkerhet: det blockerar virusattacker och tar bort parasiter som redan smygit sig in, förhindrar installation av osäkra program och återställer systemstabiliteten efter en virusborttagning. Dessa praktiska funktioner finns tillgängliga i ett minimalistiskt, heltäckande och användarvänligt gränssnitt. Plumbytes Anti-Malware passar därför särskilt de som är mindre erfarna inom IT-området. Om problem skulle uppstå vid användningen av det här programmet, har Plumbytes en teknisk support tillgänglig dygnet runt. För 49,99 $ per år får du ett avancerat antisabotageskydd och dygnet-runt-support. Om du vill veta mer om det här programmet, klicka här för en mer detaljerad beskrivning av Plumbytes Anti-Malware 2016.

Plumbytes anti-malware image

3. Bitdefender Total Security 2017

Bitdefender är tveklöst ett av de ledande antisabotageprogrammen på marknaden. Programmet är kompatibelt med operativsystem Windows, Mac OS och Android och kan stödja upp till fem enheter samtidigt. Programmets utvecklare håller en god balans mellan ett avancerat verktyg för virusborttagning och ett användarvänligt antisabotageprogram, vilket passar vanliga privatanvändare. En annan bra sak med det här programmet är att det inte lägger någon högra belastning på systemet. Detta sparar in på batteritiden när programmet används på bärbara enheter, liksom håller uppe prestandan och hastigheten och tillåter att andra processer kan köra utan problem. När det kommer till nackdelar, kan vi nämna det att programmet är rätt dyrt – 89,99 $ per år. Men på Bitdefenders webbsida kan du ofta hitta olika erbjudanden och rabatter, så kika in där då och då för att möjligen få detta kvalitativa antisabotageprogram till ett lägre pris. Här kan du läsa mer om Bitdefenders användbara funktioner.

Bitdefender anti-malware image

4. Zemana AntiMalware

Zemana är ett antisabotageverktyg specifikt utvecklat för operativsystemet Windows. Även om det inte kan konkurrera med någon av ovanstående antisabotagejättar, erbjuder Zemana ändå ett tillräckligt gott skydd mot olika datorhot. Det tar upp lite diskutrymme i förhållande till andra antisabotageprogram, men kan ändå tillhandahålla ett realtidsskydd , rensa webbläsaren från potentiellt oönskade tilläggsprogram, webbläsartillägg och verktygsfält. Zemana hjälper också datorsystemet att återhämta sig efter en rootkit-borttagning, vilket är en egenskap som inte alla antisabotageverktyg kan stoltsera med. För de som söker efter ett innovativt skydd mot sabotageprogram, rekommenderar vi Zemana AntiMalware. Dessutom kostar premium-versionen bara 6,96 $ per år, vilket är väldig prisvärt. På vår webbsida kan du få en närmare beskrivning av Zemana AntiMalware.

Zemana anti-malware image

5. Emsisoft Anti-Malware

Du kanske känner till Emsisoft som ett företag som aktivt kämpar mot ransomware, men de fokuserar inte bara på dessa virus utan också sabotageprogram och har utvecklat en rad verktyg mot dessa. Ett av dessa är Emsisoft Anti-Malware för Windows OS. Programmet är integrerat med en tvåmotorsskanner som kan undersöka datorsystemet på djupet på under en minut. Dessutom garanterar detta antisabotageprogram ett säkert surfande på nätet och skannar automatiskt nedladdade filer efter skadligt innehåll. Om du besöker Emisofts officiella webbsida, kan du se att priset på detta mångsidiga program startar på 39,95 $ per år. Emsisoft Anti-Malware har fler funktioner som vi inte har tagit upp här, men du kan läsa mer om dem genom att klicka på denna länk.

Picture representing Emsisoft Anti-Malware software

Bonus: Reimage ett mångsidigt verktyg för datorskydd- och reparation

De flesta antisabotageprogram har fokus på någon speciell funktion. Därför rekommenderas användare ofta att skaffa flera sådana program för att garantera den bästa systemsäkerheten, men detta kan bli dyrt. Dessutom kan du snabbt få slut på utrymme för att lagra alla dessa program. Som tur är, finns en lösning – ett allt-i-ett-program som kombinerar funktionerna hos de bästa antisabotageprogrammen. Vi talar om Reimage. Du ska inte bry dig om vilka negativa omdömen detta högkvalitativa verktyg har fått tidigare. Företaget är nu helt pånyttfött och samarbetar dessutom med så välkända antivirusföretag som Avira AntiVir. Men det är bara den starka skannern som Reimage kan vara stolta över. Programmet får också beröm för sin förmåga att reparera datorsystem. Det återställer korrupta och raderade systemfiler, rensar bort komponenter i Windows-registret och förbättrar datorns prestanda generellt sett. Du kan läsa mer om Reimages funktioner i denna recension, där du också hittar prisinformation.

Reimage anti-malware

Om utvecklaren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Expert i kampen mot skadlig kod, virus och spionprogram...

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Läs på andra språk