Covid-19. Internetsäkerhet under karantän: Hur du hanterar din integritet

#StayHome Teknologi – Private Internet Access VPN

Med tanke på hur den senaste COVID-19 pandemin har utvecklats så uppmuntras folk över hela världen till att #StayHome, vare sig de är sjuka eller inte. Dessa kampanjer gör så att folk är online mer och därför mer inblandade i världen av cybersäkerhet eftersom de stöter på illvilliga aktörer och deras störningar. På grund av dessa kriminella och deras produkter så är det riskabelt till och med att jobba och studera online.

Och samtidigt som det inte är kul att vara i karantän alls och du får mer tid för att umgås med familj eller fritid till att se på alla Netflix serier så finns det många risker och problem gällande uppkopplingarna och din säkerhet. Det finns många hackerkampanjer som riktar in sig på online-streamingtjänster så du kan bli utsatt för skadliga sidor när du vill se på en film.

Även paniken orsakad av pandemin uppmuntrar de kriminella till att dra nytta av folk som inte är uppmärksamma på detaljer. Som tur är så finns det också några teknologiska verktyg som kan göra ditt liv enklare medan du är fast hemma och inte har något annat val än att vara på nätet. Private Internet Access VPN eller PIA är en av dem. Det är så här det fungerar. Staying home during quarantine brings additional online privacy risks

Gör karantänen bättre med en VPN-tjänst

En VPN, eller ett virtuellt privat nätverk, är ett verktyg som generellt sätt används för användarintegritet- och säkerhetsanledningar när du är uppkopplad till internet. Den fungerar genom att en VPN-tjänst använder avlägsna servrar som användare kan koppla upp sig till och ändra från sina dedikerade IP-adresser till en från en annan geografisk plats. Detta gör användare virtuellt anonyma och oigenkännliga. Ingen, inklusive regeringen, din ISP eller hackare kan då få reda på vad du gör online medan du har en annan IP adress.

Och när du kopplas upp till en VPN server så blir din internettrafik omedelbart krypterad. Vilket också betyder att du kan bli 100% skyddad mot hackare och cyberanfall. Så hur kan en VPN hjälpa till under koronaviruskarantänen?

För det första, med tanke på att internetanvändningen kommer öka, så kommer cyberbrott också göra det. Vi kan redan se ökningen av phishing-attacker, och även skadeprogram som skapas och kallar sig för Koronavirus. Och eftersom den största delen av köp kommer göras online så måste du vara helt säker på att det inte finns i huvud taget någon chans att någon får sina händer på dina bank detaljer, mejladresser, lösenord, bilder eller annan känslig information.

Private Internet Access VPN

Men det är inte allt. Du förstår, när du kopplas till en server från ett annat land så kommer alla webbsidor du besöker tro att du bor någon annanstans. Det betyder att du kan få tillgång till mängder av underhållningsbibliotek från över hela världen genom att kopplas till olika servrar och att ändra din IP-adress. Detta tillåter också användare att få tillgång till nyheter och annan information om landets regering de inte vill att du ska se.

PIA erbjuder mer underhållningsalternativ under #StayHome karantänen

Streamingtjänster erbjuder nämligen inte samma innehåll i varje land. Detta är på grund av upphovsrättslagar. För det mesta så har inte ett företag globala rättigheter till en egendom eller titel om det inte är deras innehåll. Men tack och lov så finns det ett sätt att åsidosätta denna begränsning.

Streaming-sidor vet vart du är och på så sätt vilket innehåll de kan visa dig genom din IP-adress. Din IP adress gör det uppenbart vart din geografiska plats är. Men eftersom PIA ändrar din IP-adress from en till en annan plats så betyder det att du kan överskriva alla geo-begränsningar du stöter på från och med nu.

Covid-19. Online safety issues during the quarantine: how to manage your privacy

Medan du använder Private Internet Access VPN så kan du nå helt annorlunda kataloger från plattformar som Netflix, Amazon Prime Video, Hulu, HBO Go, BBC iPlayer, med mer. Eller så kan du till och med börja använda streaming-tjänster som inte än lanserat i ditt land såsom Disney Plus eller Apple TV+.

Koppla helt enkelt upp din enhet till en utländsk server från PIA-appen. Kom ihåg att välja en server från ett land som har det streaming-innehållet eller den streaming-plattformen du letar efter. Öppna upp streamingsidan och njut av allt innehåll som är blockerat i ditt egna land.

Och det är inte allt, eftersom nedladdningar är en stor del av onlineunderhållning. PIA ser också till att du upplever de snabbaste nedladdningshastigheterna som är möjliga. Och eftersom att torrenta är i en laglig gråzon så kan du bli anonym och hålla alla dina nedladdningar privata hela tiden.

Skaffa Private Internet Access

Varför välja Private Internet Access?

PIA är en av de pålitligaste VPN-tjänsterna som finns där ute. Den håller inte något register över sina användares online aktiviteter, så du kan vara säker på att du har fullkomlig integritet och att ingen vet vad du gör online. Och oavsett dina tekniska förmågor så är Private Internet Access en av de enklaste VPN-applikationerna som finns. Allt som krävs för att kopplas är ett klick, och så blir din information omedelbart krypterad.

Private connections due to VPN service

Vad som är mer är att med bara 1 Private Internet Access VPN prenumeration så kan du koppla upp till 10 enheter samtidigt. Så med andra ord kan du hålla alla dina enheter säkra och skyddade och avblockera streaminginnehåll på en mängd enheter.

Och till sist; du riskerar inget, eftersom PIA erbjuder en 30-dagars pengarna tillbaka garanti. Om du inte är 100% nöjd med Private Internet Access så har du upp till 30 hela dagar på dig att be om en återbetalning, och så får du pengarna tillbaka.

Om utvecklaren
Gabriel E. Hall
Gabriel E. Hall - Passionerad virusforskare

Gabriel E. Hall är en passionerad virusforskare som har jobbat för utanvirus.se i nästan ett decennium.

Kontakta Gabriel E. Hall
Om företaget Esolutions

Läs på andra språk