BleepingComputer stäms av Enigma Software för falska uttalanden

Vi lever i moderna tider, så det kommer inte som någon överaskning att folk är medvetna om spionprogram. De vet även vilken mjukvara de behöver för att skydda sig mot program som faller under denna etikett. Att hitta ett pålitligt antspionprogram kand ock vara en utmaning, eftersom det finns tiotals olika program på internet idag. En saker som gör denna process extremt svår är de aggressiva affärsstrategier som aktivt används för att pusha specifika antispionprogram. Om du har letat efter ett antispionprogram och det slutade med Malwarebytes, kan det vara så att du föll offer för BleepingComputer och den missvisande information som tillhandahålls av denna sida. Om du är intresserad av att veta hur långt en samarbetspartner till Malwarebytes kan gå för att öka sin kommission ska du fortsätta läsa.

BleepingComputer is sued by Enigma Software for false claims

BleepingComputer (eller BC) startades under 2004 som en sida för teknisk support. Sedan den har den erbjudit flertalet antispionprogram, inklusive Malwarebytes, Emsisoft, SuperAntiSpyware och Hitman Pro. Merparten av besökaren må tro att denna sida drivs av volontärer som arbetar hos BleepingComputer utan lön, men sanningen är rätt annorlunda. Varje nedladdning från denna sida genererar kommission för dess ägare.

När Enigma Software presenterade SpyHunter blev folket på BC lite oroade. Programmet var från samma kategori som Malwarebytes Anti-malware, så efter att ha märkt att SpyHunters popularitet var på väg uppåt började de använda sig av diverse tekniker för att få användare att tro att det var en ’bluffprodukt’. I syfte att hålla sina kommissioner på samma nivå har de:

  • bannlyst användare som skrivit positiva recensioner av SpyHunter på BleepingComputer;
  • pushat deras ‘jämförelse’ av SpyHunter, Malwarebytes och Iobit utan att testa mjukvaran och sedan stämpla SpyHunter som en ’bluffprodukt’.
  • publicerat missvisande kommentarer om faran med SpyHunter på olika säkerhetsrelaterade forum. Du kan hitta dessa kommentarer överallt, inklusive Yahoo Answers, Quora, Reddit, Facebook och andra sidor.

Det verkar som att glaset blev överfullt när Enigma Software beslutade att stämma Bleeping Computer för dess illegala aktiviteter. Utöver det blev medlemmar hos BC informerade om att Bleeping kommer försöka försvara sin ’yttrandefrihet’ här. Det mest skrattretande är att de ber folk att finansiera deras försvar. Innan du skickar pengar, vänligen vänta tills domstolen avslöhar hur mycket Grinler och de andra medlemmarna i hans lag faktiskt tjänar. Kanske kan detta domstolsfall även hjälpa oss att få veta mer om relationen mellan Marcin Kleczynski (Malwarebytes) och BC, och om han är medveten om BleepingComputers uttalanden om SpyHunter.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Läs på andra språk