2017 års bästa verktyg för borttagning av ransomware

2016 förtjänar verkligen titeln som ”ransomware-året”. Under detta år lanserades tusentals krypto-ransomware och skärmlåsningsparasiter som lyckades kryptera miljontals filer från aninslösa användare . Dessvärre ser inte situationen ut att avta inom den närmaste framtiden. Antalet ransomware-infektioner förväntas bara stiga under 2017 på grund av olika hybridvarianter av sabotageprogram med ransomware-liknande funktioner . Men säkerhetsexperter planerar inte att ge upp kampen. I själva verket bidrar en anstormning av farliga nätinfektioner dem bara till att arbeta ännu hårdare och utveckla ännu starkare anti-ransomwareverktyg som kan användas som realtidsskydd eller för dataåterställning efter en attack. Det är värt att notera att utvecklingen inom nätskydd inte bara gynnar ransomware-offer utan också har en påverkan på virusindustrin överlag. Ju starkare antivirusprogrammen blir, desto mer avancerade blir virusen. Det är uppriktigt sagt ett ständigt pågående krig och därför måste användarna tänka på sin nätsäkerhet och hela tiden förnya och uppdatera sitt antivirusprogram.

För närvarande finns ett mycket stort urval av program för borttagning av ransomware, så det är inte konstigt att vissa användare går vilse i denna djungel. Därför har vi utarbetat en lista över de mest användbara programmen. Vi vill dock påpeka att ransomware förändras hela tiden, så det finns aldrig någon garanti för att programmen kommer att vara 100 % effektiva. Vi rekommenderar därför inte att du förlitar dig på endast ett anti-ransomwareverktyg i kampen mot viruset. Du bör vidta ytterligare åtgärder för att skydda din enhet mot en första attack . Du bör heller inte förvänta dig att dessa anti-ransomwareprogram har förmågan att dekryptera dina filer. Dessa verktyg identifierar endast de skadliga filerna och rensar din enhet för att förhindra ytterliga skada. Nedan följer en guide över de sannerligen bästa programmen för borttagning av ransomware år 2017. Förhoppningsvis kan denna hjälpa dig med att välja rätt program.

1. Malwarebytes 3.0

Om du är ute efter ett program som är snabbt och tar upp lite utrymme, kan Malwarebytes Anti-Malware vara något för dig. Malwarebytes genomgick nyligen en stor uppgradering, vilken har fört programmet närmare de professionella antivirusprogrammen. Det nya Malwarebytes 3.0 har en rad ytterligare säkerhetsfunktioner och förbättringar vilka, enligt utvecklarna, gör programmet fyra gånger starkare och snabbare än tidigare. Du kan testa det gratis i 14 dagar för att bedöma dess kapacitet att blockera skadliga webbsidor och upptäcka smittsamma nedladdningar. Efter provperioden, kan du köpa en ettårsprenumeration av Malwarebytes 3.0 Premium för 39.99 $. Klicka här för att lära dig mer om Malwarebytes 3.0.

The best ransomware removal tools of 2017

2. Plumbytes Anti-Malware

Plumbytes Anti-Malware är ett smart antisabotageprogram vars förfinade utbud av kraftfulla funktioner gör det till en riktig gudagåva föranvändare som har infekterats med ransomware. Trots dess omfattande meny, är programmet snabbt och enkelt att använda, även de mindre erfarna användarna. Vissa användare som har drabbats av ransomware, känner sig kanske missnöjda med att Plumbytes inte erbjuder en funktion för dataåterställning . Detta är dock inte en uppgift som programmet skapades för att kunna utföra. Plumbytes kan istället upptäcka trojaner och rootkits, blockera potentiellt farliga drive-by-nedladdningar och hindra dig från att besöka nätfiskesidor, samt att programmet använder en avancerad ”multi-thread”-teknik för att bekämpa ransomware. Till ett pris av 49.99 $ för ett halvårs Premium-licens, är Plumbytes Anti-Malware förmodligen det mest prisvärda antisabotageprogrammet på marknaden. Om du vill lära dig mer om Plumbytes Anti-Malware, vänligen följ denna länk.

The best ransomware removal tools of 2017

3. Webroot SecureAnywhere AntiVirus

Webroot SecureAnywhere Antivirus är ytterligare ett tillförlitligt antivirusprogram, vilket har vuxit från en Mac OS X-baserad skanner till en mångsidigt säkerhetsprogram för operativsystemen OS X, Windows, Android och iOS. Dess molnbaserade servrar möjliggör att programmet kan uppdateras och förnyas i realtid, vilket säkerställer att virusdatabasen alltid är synkroniserad med de senaste sabotageprogrammen som finns ute. Webroot backas alltid upp av dessa servrar vid systemskanning och vidtar nödvändiga åtgärder om något skadligt innehåll upptäcks på enheten. Du kan få ett bra datorskydd med Webroot SecureAnywhere AntiVirus för endast 25.99 $ per år. Feeling intrigued? Läs mer om Webroot och dess produkter här.

The best ransomware removal tools of 2017

4. Zemana Anti-Malware

Även om Zemana AntiMalware är ett förhållandevis nytt antisabotageprogram, är det redan högt uppskattat av tusentals användae världen över. Programmet är extremt snabbt och kan utfärda en omfattande säkerhetsrapport inom endast fem minuter efter den första skanningen. Precis som de flesta antisabotageprogram, erbjuder Zemana en gratis provperiod, men priset för premiumversionen är mycket lågt. För endast 6.95 $ får du tekniskt support dygnet runt, realtidsskydd och, naturligtvis, skydd mot ransomware. Detta är ett riktigt fynd, sett till att Zemana AntiMalware är en av de snabbast växande och mest perspektiviska säkerhetslösningarna idag. Mer information om Zemana AntiMalware hittar du här.

The best ransomware removal tools of 2017

5. OSHI Defender

OSHI är kanske inte det vassaste programmet i vår lista, men det genomgår hela tiden förbättringar och får därför allt mer användbara funktioner. Om du är trött på svårförståeliga antisabotageprogram som tar upp en massa diskutrymme och saktar ner datorn, ska du definitivt ge OSHI Defender en chans. Detta program kan inte bara bekämpa ransomware, utan ger också ett realtidsskydd. Det är särskilt fokuserat på integritetsskydd, så det rekommenderas starkt för användare som värnar om sin identitet på nätet. För 39.99 $ får du sex månaders integritetsskydd och skydd mot sabotageprogram. Mer information om OSHI Defender hittar du här.

The best ransomware removal tools of 2017

BONUS: återställ ditt datorsystem efter en ransomware-attack med Reimage

De program som vi har diskuterat i denna översikt är alla starka och tillförlitliga verktyg som normalt sett kan ta bort ransomware och andra farliga program från den infekterade enheten. Även om dessa program kan radera de skadliga filerna, kan de inte alltid ta itu med de konsekvenser som följer på en attack. Därför kan specialiserade verktyg behövas för att reparera och återställa datorn. Här kan program som Reimage komma till nytta. Även om Reimage inte återställer de krypterade filerna, kan det reparera det modifierade registret, återställa korrupta program och ersätta skadade Windows-filer. Ett helt års Reimage-support för en enhet kostar 69.95 $. Klicka på denna länk om du vill lära dig mer om Reimage innan du köper det.

The best ransomware removal tools of 2017
Om utvecklaren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Läs på andra språk