20 % av Mircosofts Inloggnings Uppgifter Stulna av Hackare – Använd Olika Lösenord För Varje Konto

20% of Microsoft Logins Stolen by Hackers – Use Different Password For Every AccountDet är inte en nyhet att den bästa säkerhetsåtgärden är att använda olika lösenord för varje konto. Idag får vi bevis för det – även de bästa företagen kan bli hackade. Låt inte hackare få tillgång till alla dina konton.

Windows Live ID konton har blivit hotade av hackare. Hackarna kan se nästan 20 % av inloggningsuppgifterna. Dessa inloggningsuppgifter inkluderar alla Microsofts tjänster, till exempel Hotmail, MSN Messenger och SkyDrie. Tjugo procent är en rätt stor siffra men om du har i åtanke att folk brukar använda samma lösenord på flera olika hemsidor och konton så är antalet möjliga förluster extremt höga.

Hackare sover inte – om de får dina inloggningsuppgifter på en sida kommer de försöka samma användarnamn ochlösenord på andra stora hemsidor för att få tag på så mycket känslig information som möjligt. Om hackarna får tag på ditt mail konto så kan det betyda att de får tag på lösenord på andra ställen med, för det mesta så förvaras information om uppgifter i din e-post.

Poängen är att du inte ska återanvända lösenord. Alla vet vi hur svårt det är att komma ihåg många lösenord, men det finns många program där ute som hjälper dig att spara lösenorden när du registrerar så att du inte har någon ursäkt att använda lösenord om och om igen.

Här finns några bra sidor för att kolla om dina login uppgifter är hackade: shouldichangemypassword.com. Om du får reda på att din email kan vara i farozonen så ändra alla dina lösenord NU!

Läs på andra språk