Allvarlighets skala:  
  (95/100)

Ta bort Trojan.Cryptolocker

12

Vad är Trojan.Cryptolocker?

Trojan.Cryptolocker är en skadlig trojan som aktivt har använts för att sprida gisslanprogram på internet. Man har upptäckt att detta hot kan vara relaterat till hot såsom Cryptolocker, CTB Locker, Locker och många andra gisslanprogramm som kan kryptera alla av offrets filer när de kommer in i ett PC-system. Efter att ha gjprt det så börjar de be om en lösensumma i utbyte mot avkrypteringsnyckeln, som vanligtvis behövs för att kunna avkryptera filerna och få kontroll över dem igen. Det finns alltså inga tvivel om att du bör försöka hålla dig borta från Trojan.Cryptolocker och alla dess relaterade gisslanprogram. Annars kan det enkelt leda till att du förlorar dyrbara filer och pengar.

När Trojan.Cryptolocker har instalelrats i systemet så laddar den ner viruset det behöver och gömmer sig djupt inom det. Varför gör den det? I de flesta fall så väntar såna här trojaner på ytterligare instruktioner från sina ägare. Hackare kan enkelt använda dem för att ladda ner andra skadliga program för att infektera PC-system, blockera vissa webbsidor, samla personligt identifierbar information om offret, och så vidare. Dessa hot kan dessutom orsaka nedsaktningar i systemet, omdirigeringar och liknande problem som aldrig bör ignoreras. I så fall bör du omedelbart skanna din dator med ett välrenommerat antispionprogram och ta bort skadliga filer från det. För det så rekommenderar vi att använda SpyHunter eller ett annat välrenommerat säkerhetsprogram.

Hur kan Trojan.Cryptolocker infektera min dator?

Notera att Trojan.Cryptolocker kan försöka infiltrera din dator som en ”viktig” bifogning i ett e-postmeddelande som hävdar att det är en varning från polisen, skattemyndigheten, en populär försäljare eller andra pålitliga parter. Vanligtvis så gömmer den sig i bifogningen och hjälper Trojan.Cryptolocker att ladda ner ytterligare filer när den har laddats ner till systemet. Ibland så kommer dock denna trojan till datorer efter att offret har lurats att klicka på en missvisande länk, som även kan finnas i e-postmeddelanden. Se därför till att även hålla dig borta från misstänkta länkar också!

Hur tar jag bort viruset Trojan.Cryptolocker?

Om du tror att din dator redan har infekterats av denna trojan eller andra farliga program så ska du först och främst se till att göra en full systemskanning med ett uppdaterat antispionprogram. För detta bör du använda SpyHunter, STOPzilla,Malwarebytes Anti Malware. Om detta hot redan har drabbat din dator med Mac OS X så bör du använda Webroot SecureAnywhere AntiVirus, vilket är kompatibelt med både Windows och Mac OS X.

Avslutningsvis så måste vi lägga till att du bör tänka på att göra extra kopior av viktiga filer eftersom Trojan.Cryptolocker aktivt har använts för att sprida krypto-gisslanprogram, vilket vi redan varnat dig om. För att öka dina filers immunitet så bör du använda externa USB-diskar, CD- och DVD-skivor eller helt enkelt använda backup-tjänster på internet, såsom Google Drive, Dropbox, Flickr och andra lösningar. Mer information om backup kan hittas i detta inlägg: Varför måste jag göra backups och vilka alternativ för detta finns?

Vi kan vara anslutna med produkterna vi rekommenderar på sidan. All information finns i vårt Användaravtal Genom att ladda ner någon av Anti-spionprogrammen för att ta bort Trojan.Cryptolocker, så accepterar du våran integritetspolicy och våra användarvillkor.
SpyHunter rekommenderas för att avinstallera Trojan.Cryptolocker. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren SpyHunter.

Mer information om detta program kan hittas i recensionen av SpyHunter.

Om du beslutat att välja ett annat antispionprogram ska du avinstallera SpyHunter från din dator.
Webroot SecureAnywhere AntiVirus är det rekommenderade programmet för att avinstallera Trojan.Cryptolocker. 

Du bör bekräfta med gratisversionen att man hittar den nuvarande versionen av parasiten.
mer än 40 000 000 nedladdningar!
Alternativ Mjukvara
Malwarebytes Anti Malware
Vi har testat Malwarebytes Anti Malware's effektivitet vid brottagning av Trojan.Cryptolocker (2015-08-12)
Reimage
Vi har testat Reimage's effektivitet vid brottagning av Trojan.Cryptolocker (2015-08-12)
Manuell Trojan.Cryptolocker Borttagningsguide

Metod 1. Ta bort Trojan.Cryptolocker med Safe Mode with Networking

Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking
Windows 7 / Vista / XP
 • Klicka på Start Shutdown Restart OK.
 • När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
 • Välj Safe Mode with Networking från listan
Välj 'Safe Mode with Networking'
Windows 10 / Windows 8
 • Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
 • Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
 • När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings.
Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
Steg 2: Ta bort Trojan.Cryptolocker

Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner SpyHunter eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Trojan.Cryptolocker

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.


Metod 2. Ta bort Trojan.Cryptolocker med System Restore

Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
Windows 7 / Vista / XP
 • Klicka på Start Shutdown Restart OK.
 • När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
 • Välj Command Prompt från listan
Välj 'Safe Mode with Command Prompt'
Windows 10 / Windows 8
 • Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
 • Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
 • När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings.
Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
 • När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
 • Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
 • När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Trojan.Cryptolocker. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
 • Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen

Komplett borttagning av Trojan.Cryptolocker

Efter att ha återställt ditt system så bör du ta bort alla skadliga filer som tillhör Trojan.Cryptolocker, eftersom de fortfarande finns på din dator. För detta laddar du ner SpyHunter och skannar din PC.

Om du har individuella filer att avkryptera så är det nu dags att använda funktionen Windows Previous Versions. För detta väljer du en fil, högerklickar på den och väljer Properties. Gå nu till fliken Previous Versions och leta efter din fils återställningspunkt. Välj den om den finns och klicka på Restore. Notera! Denna metod fungerar endast efter att du har aktiverat funktionen System Restore. Om ditt gisslanprogram är designat för att ta bort Shadow Volume Copies filer så kan det dessutom inte fungera för dig. Om så är fallet, prova Photorec eller R-studio..

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Borttagning guider på andra språkGilla oss på Facebook