Allvarlighets skala:  
  (95/100)

Trojan.Cryptolocker. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Jake Doevan - - | Typ: Trojaner

Vad är Trojan.Cryptolocker?

Trojan.Cryptolocker är en skadlig trojan som aktivt har använts för att sprida gisslanprogram på internet. Man har upptäckt att detta hot kan vara relaterat till hot såsom Cryptolocker, CTB Locker, Locker och många andra gisslanprogramm som kan kryptera alla av offrets filer när de kommer in i ett PC-system. Efter att ha gjprt det så börjar de be om en lösensumma i utbyte mot avkrypteringsnyckeln, som vanligtvis behövs för att kunna avkryptera filerna och få kontroll över dem igen. Det finns alltså inga tvivel om att du bör försöka hålla dig borta från Trojan.Cryptolocker och alla dess relaterade gisslanprogram. Annars kan det enkelt leda till att du förlorar dyrbara filer och pengar.

När Trojan.Cryptolocker har instalelrats i systemet så laddar den ner viruset det behöver och gömmer sig djupt inom det. Varför gör den det? I de flesta fall så väntar såna här trojaner på ytterligare instruktioner från sina ägare. Hackare kan enkelt använda dem för att ladda ner andra skadliga program för att infektera PC-system, blockera vissa webbsidor, samla personligt identifierbar information om offret, och så vidare. Dessa hot kan dessutom orsaka nedsaktningar i systemet, omdirigeringar och liknande problem som aldrig bör ignoreras. I så fall bör du omedelbart skanna din dator med ett välrenommerat antispionprogram och ta bort skadliga filer från det. För det så rekommenderar vi att använda Reimage eller ett annat välrenommerat säkerhetsprogram.

Hur kan Trojan.Cryptolocker infektera min dator?

Frågor om Trojan.Cryptolocker

Notera att Trojan.Cryptolocker kan försöka infiltrera din dator som en ”viktig” bifogning i ett e-postmeddelande som hävdar att det är en varning från polisen, skattemyndigheten, en populär försäljare eller andra pålitliga parter. Vanligtvis så gömmer den sig i bifogningen och hjälper Trojan.Cryptolocker att ladda ner ytterligare filer när den har laddats ner till systemet. Ibland så kommer dock denna trojan till datorer efter att offret har lurats att klicka på en missvisande länk, som även kan finnas i e-postmeddelanden. Se därför till att även hålla dig borta från misstänkta länkar också!

Hur tar jag bort viruset Trojan.Cryptolocker?

Om du tror att din dator redan har infekterats av denna trojan eller andra farliga program så ska du först och främst se till att göra en full systemskanning med ett uppdaterat antispionprogram. För detta bör du använda Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner,Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes. Om detta hot redan har drabbat din dator med Mac OS X så bör du använda Webroot SecureAnywhere AntiVirus, vilket är kompatibelt med både Windows och Mac OS X.

Avslutningsvis så måste vi lägga till att du bör tänka på att göra extra kopior av viktiga filer eftersom Trojan.Cryptolocker aktivt har använts för att sprida krypto-gisslanprogram, vilket vi redan varnat dig om. För att öka dina filers immunitet så bör du använda externa USB-diskar, CD- och DVD-skivor eller helt enkelt använda backup-tjänster på internet, såsom Google Drive, Dropbox, Flickr och andra lösningar. Mer information om backup kan hittas i detta inlägg: Varför måste jag göra backups och vilka alternativ för detta finns?

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell Trojan.Cryptolocker Borttagningsguide:

Ta bort Trojan.Cryptolocker med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Trojan.Cryptolocker

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Trojan.Cryptolocker

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Trojan.Cryptolocker med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Trojan.Cryptolocker. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Trojan.Cryptolocker lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Trojan.Cryptolocker och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, Malwarebytes MalwarebytesCombo Cleaner eller Plumbytes Anti-MalwareMalwarebytes Malwarebytes

Om utvecklaren

Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-trojan-cryptolocker.html

Borttagning guider på andra språk