Ta bort viruset Anonymous (Enkel Borttagningsguide)

Anonymous Borttagningsguide för virus

Vad är Anonymous ransomware?

Vad ligger bakom Anonymous-viruset?

Om du har följt IT-nyheterna, har du kanske hört om det senaste Anonymous-viruset. Detta ransomware är ytterligare ett hot som terroriserar användarna genom att kryptera deras personliga information. Dessutom pressar det offren att betala inom 72 timmar. Annars kommer alla filerna att tas bort för gott. Denna strategi är inte ny bland ransomware-utvecklare. Vissa hackare tenderar att addera dramatik till sina hot för att skrämma användarna. Filerna betyder väldigt mycket för användarna, så många användare tycker det är värt att betala lösensumman på $125. Vi rekommenderar dock att du inte betalar. Enligt vad vi sett i samband med Cerber– och CryptXXX-virusen, finns det ingen garanti att du får tillbaka dina filer. Istället bör du ta bort Anonymous-viruset.

Det verkar som att Anonymous hackergrupp är populär bland nuvarande ransomware-utvecklare. creators. Även om den första versionen av detta specifika hot lanserades redan för ett par månader sedan, har intresset ökat för denna kända hackergrupp. MIRCOP och .Locked ransomware är nya hot, som försöker imitera denna grupp genom att använda ett liknande ransom-mddelande. Dessutom använder alla tre virus Guy Fawkes varumärkesbild. Trots dessa likheter, finns det några få skillnader i hur de verkar och sprids. Anonymous-viruset använder de populära AES- och RSA-krypteringsalgoritmerna för en smidig kodningsprocess. Dessa algoritmer är svåra att knäcka för vanliga användare.

Vidare använder detta sabotageprogram en populär hotstrategi för att pressa användarna att betala lösensumman inom 24 eller 72 timmar. Efter att den angivna tiden har löpt ut, raderas de krypterade filerna. Du förlika dig med att förlora data, när Anonymous-viruset väl har infekterat din dator. Även om du betalar lösensumman, ökar inte chansen för att du får tillbaka dina filer. När det kommer till hur detta ransomware verkar, så kör det en ”anonpop”-process i din Aktivitetshanterare. Därmed öppnas en fil upp med namnet payment_instructions.jpg, som innehåller instruktioner. Det har noterats att dessa inkluderar flera e-postadresser som användaren ska kontakta: towerweb@yandex.com, supportfile@yandex.com och websupport16@yandex.com.

Vissa misstänker att Anonymous-viruset kan vara relaterat till ytterligare ett hot av samma typ – TowerWeb-viruset. Det verkar som att det finns några få hackergrupper som upptar ransomware-marknaden och lanserar en rad liknande ransomware. Medan de virus, som var kända för att lägga till filändelsen .xtbl och tillhandahålla e-postadressen @india.com, för inte så länge sedan dök upp det ena efter det andra, regeras nu ransomware-marknaden av nätkriminella som sympatiserar med Anonymous. Viruset loggar också ut dig från operativsystemet. Innan det gör det, försök att avsluta den nämnda “anonpop”-processen i Aktivitetshanteraren. Detta kan förhindra att viruset orsakar ytterligare skada. Om du inte hann att göra detta, ska du fokusera på att ta bort Anonymous. Det kan du göra med programmet SpyHunter 5.

Hur sprids viruset?

Anonymous-viruset sprids via skräppostbilagor. Dessvärre har bedragarna blivit särskilt bra på att övertala användare att öppna dessa bilagor, i vilka Anonymous eller annat ransomware ligger gömt. Förhasta dig inte med att öppna mejl eller särskilt bilagor som, till synes, kommer från ett telekommunikationsföretag eller från Tullverket. Vissa användare är frestade att fylla i formulären för skatteåterbäring. Undersök noggrant dessa mejls avsändare och själva texten. Vanligtvis ser du grammatik- eller stavfel. Modifierade referenser kan också väcka misstankar.

Borttagning av Anonymous

Med anledning av Anonymous-virusets komplexitet och beteende, bör du ta bort det med ett antispionprogram omedelbart. Detta garanterar en säker borttagning och en fullständig rensning av operativsystemet. Viruset är dock programmerat på så sätt att det ska vara svårt att ta bort det. Om du inte kan öppna några säkerhetsprogram eller komma in på nätet, ska du följa instruktionerna om återställning nedan. Efter att viruset är borttaget, bör du fundera på alternativa metoder för att skydda dina viktiga filer. Lagra dem på olika platser. Du kan använda flera enheter gör att lagra datan.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Anonymous Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort Anonymous med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Anonymous. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av Anonymous lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Anonymous och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk