Ta bort viruset .Locked

.Locked Borttagningsguide för virus

Vad är Viruset .Locked?

Vilka är de viktiga sakerna du måste veta om viruset .Locked?

Viruset .Locked är ett gisslanprogram som infiltrerar din dator och krypterar din personliga data. Sedan ställs du inför ett dilemma – betala lösensumman eller säg farväl till de krypterade filerna. Om du blivit ett av offren är dock de första du bör göra att ta bort viruset .Locked. Du kan läsa borttagningsinstruktionerna nedan.

Detta virus av typen gisslanprogram är väldigt likt ökända gisslanprogramhot såsom Locky virus, .locky extension virus, TeslaCrypt, Cerber och KeRangerFortectIntego.” />FortectIntego.” />. Det finns dock mindre skillnader mellan de äldre gisslanprogrammen och detta specifika skadeprogram. Gisslanprogrammet .Locked använder krypteringsalgoritmen AES-256 istället för RSA-2048, som används av till exempel Locky. Vidare kräver gisslanprogrammet $500, vilket är lika mycket som 1,22 bitcoin, till skillnad från den vanligen krävda summan på $400. Om du inte skyndar dig att betala pengarna kommer summan dessutom fördubblas! Om du har beslutat att gå med på cyberbrottslingarnas krav och betala pengarna, kommer skadeprogrammet .Locked visa dig detaljerade betalningsinstruktioner efter att du klickat på ’pay’. Efter det ska du ladda ner en speciell mjukvara och den privata avkrypteringsnyckeln. Vi rekommenderar dock inte att du gör det eftersom det inte finns några garantier för att det kommer funka efter att du genomfört transaktionen. Du kan avslöja dina personliga information och förlora dina pengar, utan att ens få tillbaka dina filer. Därför bör du överväga borttagning av .Locked istället för att agera precis som cyberbrottslingarna vill. För detta rekommenderar vi att använda FortectIntego.

På tal om skaparna bakom detta program spekulerar vissa att den berömda hackerorganisationen Anonymous kan vara kopplad till gisslanprogrammet. Sådana misstankar uppdagades efter att ett gisslanprogram – Anonymous virus – visade sig. Det senare viruset verkar komma från organisationen. Med tanke på dessa hackares stora kunskaper i att hacka regeringar och privata institutioner, kan viruset .Locked bli en riktig utmaning. Hackarna använder dessutom en bild av Anonymous kända mask, vilket ökar spekulationerna.

Så hur infekterar .Locked datorer?

Precis som liknande skadeprogram stöter man på viruset via infekterade bifogningar i spam. Offret får en falsk faktura eller varning som kommer med en zip-eller word-fil med inbäddad makrokod. Om offret laddar ner filen till datorn försöker gisslanprogrammet kryptera dennes viktiga dokument, certifikat, arbetskonton, rapporter och familjerelaterad information. Så snart uppdraget är klart lämnas en fil av typen .locked i de krypterade mapparna. Ett meddelande dyker sedan upp på användarens skärm som förklarar vad som hänt.

Man har observerat att skadeprogrammet .Locked även kan spridas med en trojan. Detta hot tillhandahåller den nödvändiga maskeringen för gisslanprogrammet. Vanligtvis upptäcks inte trojanen av antivirus eftersom den verkar vara en legitim fil. Efter att den säkert kommit igenom systemets säkerhet släpper trojanen lös sitt skadliga innehåll, varpå gisslanprogrammet .Locked börjar med sitt arbete. I denna situation måste du ha ett antiskadeprogram som hittar trojaner och andra skadeprogram av dessa typer. Vidare har vissa gisslanprogram påkommits med att distribueras mde crackade spel. Så om du är en passionerad spelare bör du vara medveten om att det inte bara är mindre PUP:s som kan attackera din dator efter att ha crackat ett spel, utan även allvarliga virus.

Borttagningsinstruktioner för .Locked:

Om du har infekterats med gisslanprogrammet .Locked bör du vänja dig vid tanken på att dina krypterade filer kan vara förlorade. Du kan återställa dem om du har en säkerhetskopia, men om du inte kan hitta extra kopior av din viktiga data kan det vara så att du inte kommer få tillbaka den. Vidare kanske manuell borttagning inte kommer fungera på grund av den komplexa strukturen hos gisslanprogrammet och dess krypteringsalgoritm. Därför har du bara ett alternativ kvar – att ta bort .Locked med hjälp av ett kraftfullt antiskadeprogram, såsom FortectIntego eller Malwarebytes. Avslutningsvis är det vitkigt att hålla det uppdaterat och köra regelbundna skanningar för att försäkra fullt skydd och att du kan njuta av säker surfning igen. Om du inte kan starta några av de ovan nämnda programmen ska du följa guiden nedan:

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell .Locked Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort .Locked med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av .Locked. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av .Locked lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från .Locked och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk