Allvarlighets skala:  
  (99/100)

Anonymous ransomware. Hur tar man bort? (Avinstallera guide)

av Julie Splinters - - | Typ: Gisslanprogram

Vad ligger bakom Anonymous-viruset?

Om du har följt IT-nyheterna, har du kanske hört om det senaste Anonymous-viruset. Detta ransomware är ytterligare ett hot som terroriserar användarna genom att kryptera deras personliga information. Dessutom pressar det offren att betala inom 72 timmar. Annars kommer alla filerna att tas bort för gott. Denna strategi är inte ny bland ransomware-utvecklare. Vissa hackare tenderar att addera dramatik till sina hot för att skrämma användarna. Filerna betyder väldigt mycket för användarna, så många användare tycker det är värt att betala lösensumman på $125. Vi rekommenderar dock att du inte betalar. Enligt vad vi sett i samband med Cerber– och CryptXXX-virusen, finns det ingen garanti att du får tillbaka dina filer. Istället bör du ta bort Anonymous-viruset.

Det verkar som att Anonymous hackergrupp är populär bland nuvarande ransomware-utvecklare. creators. Även om den första versionen av detta specifika hot lanserades redan för ett par månader sedan, har intresset ökat för denna kända hackergrupp. MIRCOP och .Locked ransomware är nya hot, som försöker imitera denna grupp genom att använda ett liknande ransom-mddelande. Dessutom använder alla tre virus Guy Fawkes varumärkesbild. Trots dessa likheter, finns det några få skillnader i hur de verkar och sprids. Anonymous-viruset använder de populära AES- och RSA-krypteringsalgoritmerna för en smidig kodningsprocess. Dessa algoritmer är svåra att knäcka för vanliga användare.

 The image revealing Anonymous virus

Vidare använder detta sabotageprogram en populär hotstrategi för att pressa användarna att betala lösensumman inom 24 eller 72 timmar. Efter att den angivna tiden har löpt ut, raderas de krypterade filerna. Du förlika dig med att förlora data, när Anonymous-viruset väl har infekterat din dator. Även om du betalar lösensumman, ökar inte chansen för att du får tillbaka dina filer. När det kommer till hur detta ransomware verkar, så kör det en ”anonpop”-process i din Aktivitetshanterare. Därmed öppnas en fil upp med namnet payment_instructions.jpg, som innehåller instruktioner. Det har noterats att dessa inkluderar flera e-postadresser som användaren ska kontakta: towerweb@yandex.com, supportfile@yandex.com och websupport16@yandex.com.

Vissa misstänker att Anonymous-viruset kan vara relaterat till ytterligare ett hot av samma typ – TowerWeb-viruset. Det verkar som att det finns några få hackergrupper som upptar   ransomware-marknaden och lanserar en rad liknande ransomware. Medan de virus, som var kända för att lägga till filändelsen .xtbl och tillhandahålla e-postadressen @india.com, för inte så länge sedan dök upp det ena efter det andra, regeras nu ransomware-marknaden av nätkriminella som sympatiserar med Anonymous. Viruset loggar också ut dig från operativsystemet. Innan det gör det, försök att avsluta den nämnda “anonpop”-processen i Aktivitetshanteraren. Detta kan förhindra att viruset orsakar ytterligare skada. Om du inte hann att göra detta, ska du fokusera på att ta bort Anonymous. Det kan du göra med programmet SpyHunter

Hur sprids viruset?

Anonymous-viruset sprids via skräppostbilagor. Dessvärre har bedragarna blivit särskilt bra på att övertala användare att öppna dessa bilagor, i vilka Anonymous eller annat ransomware ligger gömt. Förhasta dig inte med att öppna mejl eller särskilt bilagor som, till synes, kommer från ett telekommunikationsföretag eller från Tullverket. Vissa användare är frestade att fylla i formulären för skatteåterbäring. Undersök noggrant dessa mejls avsändare och själva texten. Vanligtvis ser du grammatik- eller stavfel. Modifierade referenser kan också väcka misstankar. 

Borttagning av Anonymous

Med anledning av Anonymous-virusets komplexitet och beteende, bör du ta bort det med ett antispionprogram omedelbart. Detta garanterar en säker borttagning och en fullständig rensning av operativsystemet. Viruset är dock programmerat på så sätt att det ska vara svårt att ta bort det. Om du inte kan öppna några säkerhetsprogram eller komma in på nätet, ska du följa instruktionerna om återställning nedan. Efter att viruset är borttaget, bör du fundera på alternativa metoder för att skydda dina viktiga filer. Lagra dem på olika platser. Du kan använda flera enheter gör att lagra datan.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Reimage (borttagare) Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Supported versions Kompatibel med OS X Supported versions
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage is recommended to remove virus damage. Gratisskannern möjliggör för dig att kolla huruvida din PC är infekterad eller inte. Om du behöver ta bort skadeprogram måste du köpa den licensierade versionen av skadeprogramsborttagaren Reimage.

Manuell Anonymous Borttagningsguide för virus:

Ta bort Anonymous med Safe Mode with Networking

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Networking

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Safe Mode with Networking från listan Välj 'Safe Mode with Networking'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Networking i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Networking'
 • Steg 2: Ta bort Anonymous

  Logga in på ditt infekterade konto och starta webbläsaren. Ladda ner Reimage eller ett annat legitimt antispionprogram. Uppdatera det innan du kör en full systemskanning och tar bort skadliga filer som tillhör ditt gisslanprogram och slutför borttagningen av Anonymous

Om ditt gisslanprogram blockerar Safe Mode with Networking så kan du prova en annan metod.

Ta bort Anonymous med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt

  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Anonymous. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med Reimage och se till att borttagningen av Anonymous lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Anonymous och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom Reimage, SpyHunterCombo Cleaner eller Malwarebytes Malwarebytes

Om utvecklaren

Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Källa: https://www.2-spyware.com/remove-anonymous-ransomware-virus.html

Borttagning guider på andra språk