Ta bort viruset Zeus Panda (Guide för Virusborttagning) - Förbättrade Instruktioner

Zeus Panda Borttagningsguide för virus

Vad är Zeus Panda-viruset?

Zeus Panda-viruset angriper aktivt användare världen över

Zeus Panda-viruset

Zeus Panda-viruset (även kallat Panda Banker-viruset) är en ny banktrojan som är en uppdaterad version av den ökända Zeus-trojanen. Detta skadliga program sprids normalt via skadlig skräppost och oftast via exploit kits.

Innan det installerar sig själv på datorn, utför det en språkkontroll och avbryter installationen ifall systemet använder ryska, ukrainska, vitryska eller kazakiska som standard. Sedan undersöker trojanen om det finns några analysverktyg som kör på systemet.

Zeus Panda-banktrojanen ansluter varje infekterad värd till ett botnät och ger varje dator en unik bot-ID. Den skapar också en särskild registernyckel för att göra sig själv som uppstartsprogram (vilket gör det möjligt att aktivera sig själv under varje datoromstart).

Denna banktrojans huvudmål är att:

 • Stjäla inloggningsuppgifter till offrets bankkonton, konton för sociala medier och övriga nätkonton som offret använder;
 • Utföra bedrägliga överföringar och stjäla pengar från offrets bankkonto.

För att uppnå dessa mål, använder viruset webbskript som lägger in HTML-koder i en webbläsares nätverkstrafik. Viruset angriper huvudsakligen Firefox, Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge och Panda-processer för att lägga in sig själv.

Viruset stoppar webbläsarens trafik och modifierar webbsidors innehåll.

Experter är eniga om att det är en mycket komplicerad uppgift att ta bort Zeus Panda, eftersom detta virus är skapat av mycket erfarna virusutvecklare. Det använder mycket avancerade metoder för att hindra borttagning. Dessutom opererar det på datorn i smyg och kan stjäla personliga uppgifter i månader eller år utan att man märker det.

Zeus Panda Banker-virusetZeus Panda-viruset (även kallat Panda Banker) är en ny skadlig variant av Zeus-trojanen som stjäler offrets personliga data och använder den för att göra bedrägliga transaktioner via offrets bankkonto.

Om du misstänker att din dator har angripits av denna version av Zeus-viruset, rekommenderar vi starkt att du tar bort den så fort som möjligt. Annars stjäler viruset så småningom dina bankuppgifter och annan känslig information och skickar denna direkt till nätkriminella, säger Dieviren.de-gruppen. Så ta bort Zeus Panda nu om du vill undvika identitetsstöld och ekonomiska förluster.

Spridning av Panda-trojanen

Forskare från Proofpoint tror att denna trojan sprids via skadlig skräppost och åtminstone tre exploit kits inklusive Angler EK, Nuclear EK och Neutrino EK. Analytiker påpekar att kriminella bakom trojanen har använt geofiltrering för att angripa banker i huvudsakligen Australien och Storbritannien.

På tal om de skadliga skräppostkampanjerna, finns det två stycken. Den första sprider ett lurigt Word-dokument som laddar ner en gert.exe-fil från 78.128.92[.]31. Denna kampanj riktas mot massmedia- och tillverkningsföretag och utnyttjar sårbarheterna CVE-2014-1761 och CVE-2012-0158.

Den andra kampanjen sprids också via infekterade Word-dokument. Den har angripit ett fåtal anställda på finansföretag. Den skadliga bilagan laddar ner Godzilla Loader som i sin tur laddar ner Panda Banker (panda.dat).

Nyligen började de kriminella bakom denna trojan att använda BlackHat SEO-tekniker för att placera infekterade webbsidor högst upp bland Googles sökresultat. Därmed får användare som söker efter bank- och finansrelaterad information skadliga webbsidor högst upp bland sökresultaten.

Om användaren klickar på ett sådant sökresultat, omdirigeras denna till bedrägliga sidor som föreslår att man laddar ner ett infekterat Word-dokument som innehåller Zeus Pandas nyttolast.

Ta bort Zeus Panda Banker

Det är extremt svårt att ta bort Zeus Panda-viruset, så försök dig inte ens på att leta efter trojankomponenterna på egen hand. Det är svårt även för en erfaren IT-expert att upptäcka virusets aktivitet, så du måste skanna din dator med ett antisabotageprogram som kan identifiera och ta bort viruset på ett säkert sätt.

Vänligen använd instruktionerna nedan för att göra en säker omstart och påbörja borttagningen av Zeus Panda. Ju tidigare du tar bort viruset, desto bättre. Glöm inte att ändra alla dina lösenord och informera din bank om detta virus så att du kan skydda dina konton.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Restoro Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Restoro Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Restoro Intego har en gratis begränsad skanner. Restoro Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Restoro, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Zeus Panda Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

För att ta bort Zeus Panda Banker, starta om din dator i ”Felsäkert läge” och följ instruktionerna nedan noggrant. Du måste få bort trojanen fullt ut och säkerställa så att inga av dess komponenter finns kvar på datorn. Om denna metod inte hjälper för att få bort bankviruset, testa med funktionen ”Systemåterställning”.

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort Zeus Panda med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Zeus Panda. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med RestoroIntego och se till att borttagningen av Zeus Panda lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Zeus Panda och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom RestoroIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk