Ta bort “The HoeflerText font wasn’t found”-annonser (Instruktioner för Virusborttagning) - apr 2017 uppdatering

“The HoeflerText font wasn’t found” Borttagningsguide för annonser

Vad är “The HoeflerText font wasn’t found”-annonser?

Senaste nyheterna om bedrägeriet “The HoeflerText font wasn’t found”

Det så kallade ”The HoeflerText font wasn’t found”-viruset sprids för närvarande via skadliga webbsidor. Dessa webbsidor visar typiskt sett ett poppupp-meddelande där det står att webbsidans innehåll inte kan visas korrekt på grund av att typsnittet HoeflerTex inte kunde hittas. Användare uppmanas att uppdatera Chromes typsnittspaket (Eng: “Chrome Font Pack”) för att lösa problemet. Men istället för detta typsnittspaket, kan du komma att infekteras av Fleercivet Ad Clicking Trojan eller till och med Spora ransomware. Tänk på att utvecklarna har utformat viruset så att det ska se mycket professionellt och realistiskt ut genom att fylla det med namnen på de senaste versionerna av typsnittet och hävda att meddelandet kommer från Google. Kom ihåg att Chrome inte är i behov av några uppdaterade typsnitt, utan detta suspekta meddelande har bara ett syfte – att lura dig och få dig att ladda ner och öppna en skadlig programfil.

Vi föreslår att du håller dig borta från webbsidor som visar det beskrivna meddelandet, eftersom detta är ett tecken på att sidorna har angripits av kriminella. Om du godkände installation av denna uppdatering, måste du ta bort “The HoeflerText font wasn’t found” från din dator och webbläsare. Detta är den enda metoden för att bli av med viruset och skydda din dator mot vidare attacker. Kom ihåg att skadliga program är farliga näthot som kan ladda ner och installera sabotageprogram, så därför måste du vidta omedelbara åtgärder. Ta bort that “The HoeflerText font wasn’t found”-viruset med hjälp av FortectIntego.
Typsnittet HoeflerText kunde inte hittasForskare visar angripna webbsidor som visar “The HoeflerText font wasn’t found”-annonser.

Metoden “The HoeflerText font wasn’t found” har använts för att sprida Spora ransomware

Med tanke på hur framgångsrik denna metod var, är det föga överraskande att ransomware-utvecklare var snabba med att testa dessa nya spridningemetoder. Det första viruset som använde sig av bedrägeriet “The HoeflerText font wasn’t found” var Spora, detta ökända ransomware som är välkänt för sin användning av avancerade betalsidor och att erbjuda en rad olika betaltjänster för sina offer. Detta är ett mycket farligt virus som krypterar filer med komplexa kryptografiska algoritmer och föreslår att man betalar en lösensumma i utbyte mot ett dekrypteringsverktyg. Mot bakgrund av hur snabbt Spora anpassar sig till nya spridningsmetoder och hur professionellt utformat detta virus är, förväntar vi oss inget annat än att antalet virusattacker kommer att öka inom kort. Rapporter visar att angripna webbsidor innehåller en Javascript-kod som hackarna har lagt in i slutet på sidan. Denna kod läser av besökare som går in på sidan via Chrome och laddar en korrupt version av webbsidan och utlöser ett poppupp-meddelande som säger att besökarens Chrome-webbläsare saknar typsnittet HoeflerText och därför föreslår att man installerar det för att kunna se webbsidans innehåll. Meddelandet lyder som följer:

Typsnittet ”HoeflerText” kunde inte hittas.
Webbsidan som du försöker att ladda kan inte visas, då den använder typsnittet ”HoeflerText”- För att lösa problemet och visa innehållet, måste du uppdatera Chromes typsnittspaket (”Chrome Font Pack”).
Tillverkare: Google Inc. Alla rättigheter förbehållna
Aktuell version: [versionsnummer]
Senaste version: [versionsnummer]

Den nya kampanjen som sprider detta ransomware använder filen Update.exe. Om användaren klickar på knappen ”Uppdatera”, laddar ner och kör fiilen, infekteras datorsystemet av Spora och offret förlorar omedelbart åtkomsten till alla sina filer.

Varför dyker dessa annonser upp på legitima webbsidor?

Som nämndes tidigare, kan du stöta på dessa poppupp-annonser på webbsidor i vilka hackare har lagt in en JavaScript-kod i slutet av sidans källkod. På så sätt kommer Chrome-användare att se en korrupt version av webbsidan istället för den riktiga. Dessutom utlöser ytterligare en kod ett poppupp-meddelande som säger att typsnittet HoeflerText inte kunde hittas (Eng: “The HoeflerText font wasn’t found”). Om offret tillåter installation av den rekommenderade uppdateringen, laddas filen Chrome_Update.exe ner, vilken måste öppnas för att viruset ska aktiveras. Enligt rapporter, användes denna uppdatering för att sprida det bedrägliga sabotageprogrammet Fleercivet. Så vitt vi vet, använder de senast angripna webbsidorna som visar meddelandet “The HoeflerText font wasn’t found” filen Update.exe. Denna fil används också för att utlösa Spora ransomware. Om du råkar besöka en webbsida som visar detta poppupp-meddelande, ska du stänga ner den omedelbart och inte gå tillbaka till denna sida. Det kan dröja något innan den repareras. Om du har stött på en sådan webbsida, får du gärna rapportera det till oss.

Borttagning av “The HoeflerText font wasn’t found”-viruset

“The HoeflerText font wasn’t found”-viruset är en mycket farlig datorinfektion. Efter att det har tagit sig in i datorn, orsakar det kaos i webbläsaren genom att generera vileseledande poppupp-meddelanden. Det kan också i smyg ansluta sig till olika tredjepartssidor via din nätanslutning. Men i värsta fall kan du infekteras av ett ransomware efter att ha installerar denna falska uppdatering och då kommer konsekvenserna att bli förödande. Så om du har råkat installera viruset, följ nedanstående instruktioner för en säker borttagning av det.


Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell “The HoeflerText font wasn’t found” Borttagningsguide för annonser

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Om du har installerat viruset och din dator nu går långsamt eller om du, i värsta fall, inte kan komma åt dina filer, ska du starta om din PC med hjälp av nedanstående instruktioner. Läs också denna artikel i händelse av att du inte har åtkomst till dina filer.

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort “The HoeflerText font wasn’t found” med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av “The HoeflerText font wasn’t found”. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av “The HoeflerText font wasn’t found” lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från “The HoeflerText font wasn’t found” och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Jake Doevan
Jake Doevan - Livet är för kort för att slösa bort tid på virus

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Jake Doevan
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk