Ta bort Your browser has been blocked

Your browser has been blocked Borttagningsguide

Vad är Your browser has been blocked?

Vad är Din webbläsare har blockerats?

Din webbläsare har blockerats är ett av de meddelanden som kan dyka upppå din datorskärm efter att du har drabbats av gisslanprogrammet Browlock. Du kan också motta meddelanden som hävdar att ’All aktivitet på denna dator har spelats in’ eller att ’Alla dina filer har krypterats’. Dessa meddelanden används främst för att marknadsföra FBI virus och dess varianter. Därför är det första du bör göra efter att ha mottagit sådana varningar att köra en full systemskanning och ta bort viurs från din maskin.

Varningen Din webbläsare har blockerats dyker alltid upp när du surfar på internet. Det kan ta över Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer och Safari utan större svårigheter direkt efter att du har öppnat spam eller klickat på en infekterad känk. Meddelandet kan verka som en genuin notifikation om ett lagbrott som anklagar folk för att ha sett på eller distribuerat förbjudet pornografiskt innehåll, försumlig användning av PC:n, brott mot upphovsrätten eller liknande brott. Majoriteten av personerna som drabbas blir enkelt skrämda till att tro att Din webbläsare har blockerats är legitimt eftersom det påstås vara levererat av myndigheter såsom FBI, Europol, RCMP, Gendarmerie Nationale, etc., som är kända över hela världen. Du kan uppmanas att betala $300, £200 eller €200 med hjälp av Ukash, Paysafecard eller GreenDot MoneyPak för att få åtkomst till din webbläsare. Notera att du varje gång du försöker stänga detta webbläsarblockerande meddelande kommer visas följande varning:

YOUR BROWSER HAS BEEN BLOCKED. ALL PC DATA WILL BE DETAINED AND CRIMINAL PROCEDURES WILL BE INITIATED AGAINST YOU IF THE FINE IS NOT PAID.

Trots att en knapp för att ”Lämna denna sida” tillhandahålls så betyder det inte att fönstret Din webbläsare har blockerats kommer försvinna efter att du klickat på den. Dessa meddelanden kan involvera dig i en ond cirkel som resulterar i att ett klick på det ena kommer visa det andra.

Snälla kom ihåg att varningen Din webbläsare har blockerats skapats av cyberbrottslingar och inte är något annat än en bluff för att lura folk på pengar. Med andra ord så är att betala boten samma sak som att skicka pengar direkt till cyberbrottslingar. Istället bör du köra en full systemskanning med FortectIntego (Windows) eller Webroot SecureAnywhere AntiVirus (Mac OS X) DIREKT för att bli av med viruset Din webbläsare har blockerats.

Your browser has been blocked

Hur kan Din webbläsare har blockerats kapa min dator?

Din webbläsare har blockerats är inte ett typiskt gisslanprogram eftersom det använder sig av JavaScript och endast kan låsa webbläsare. Det kan inte kryptera data som finns på datorn och heller inte påverka operativsystemet allvarligt. Denna typ av gisslanprogram är känd som ’browlock’, men de måste ändå tas bort DIREKT.

För att hålla din dator från från såna här och liknande infektioner så ska du ha i åtanke att de i de flesta fall distribueras via spam eller falska mjukvaruuppdateringar. Om du mottar ett e-postmeddelande som innehåller en bifogning så rekommenderar vi dig därför att vara vädigt försiktig. Trots att du informeras om att bifogningen innehåller viktig information så är det bäst att ta bort meddelandet om avsändaren är okänd. Du ska dessutom ADLRIG lita på popup-meddelanden som dyker upp när du surfar och erbjuder sig att uppdatera Java, Flash Player, Media Player eller annan mjukvara eftersom sådana varningar ofta är fyllda med trojaner som bär på gisslanprogram och liknande infektioner.

Hur tar jag bort viruset Din webbläsare har blockerats?

För att ta bort varningen Din webbläsare har blockerats från din dators skrivbord så måste du förstå att den använder sig av JavaScript. Du behöver alltså bara avaktivera JavaScript i den drabbade webbläsaren eller stänga ner din påverkade webbläsare. Snälla betala INTE boten eftersom ”Din webbläsare har blockerats” inte har något att göra med FBI, Europol och andra myndigheter.

Hur man eliminerar gisslanprogrammet Din webbläsare har låsts genom att stänga webbläsaren

* Hitta webbläsarens process och stäng den:

 1. Tryck ctrl+alt+del på ditt tangentbord och välj Aktivitetshanteraren.
 2. När Aktivitetshanteraren dyker upp väljer du fliken Processer och avslutar sedan processen för din drabbade webbläsare (om viruset blockerar IE stänger du iexplore.exe, Google Chrome – chrome.exe, Safari – safari.exe, Mozilla Firefox – firefox.exe).

* Ladda ner ett av dessa program för att ta bort skadliga filer från datorn:

 1. Ladda ner FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes. Om du använder Mac OS X så installerar du Webroot SecureAnywhere AntiVirus.
 2. Uppdatera programmet och kör en full systemskanning. Ta bort skadeprogram som hittas.

Hur du eliminerar viruset Din webbläsare har låsts genom att avaktivera JavaScript

Internet Explorer:

 1. Klicka på kugghulsikonen (meny) igen och välj Internetalternativ. Gå till fliken Säkerhet.
 2. Klicka nu på globsymbolen (märkt som Internet) och knappen Anpassad Nivå.
 3. När fönstret Säkerhetsinställningar – Internetzon dyker upp scrollar du ner till sektionen Skript och väljer Avaktivera.
 4. När du har avaktiverat JavaScript i Internet Explorer så skannar du din maskin med ett uppdaterat antispionprogram och ser till att den är säker och fri från virus.

Mozilla Firefox:

 1. Klicka på Mozilla Firefox menyikon (övre högra hörnet) och välj Alternativ.
 2. Gå nu till fliken Innehåll och avbocka lådan Aktivera JavaScript. Klicka OK för att spara ändringarna.
 3. När du har avaktiverat JavaScript i Mozilla Firefox så skannar du datorn med en rekommenderat borttagare för att se till att den är fri från gisslanprogramsrelaterade virus.

Safari:

 1. Klicka på Safarimeny och välj Preferenser.
 2. Klicka på ikonen Säkerhet och avbocka Aktivera JavaScript under sektionen Webinnehåll.
 3. När du har avaktiverat JavaScript i Safari så skannar du datorn med en rekommenderat borttagare för att se till att den är fri från gisslanprogramsrelaterade virus.

Google Chrome:

 1. Klicka på menyikonen (övre högra hörnet) och välj Inställningar.
 2. Scrolla nedåt tills du ser Visa avancerade inställningar
 3. Klicka på Innehållsinställningar under alternativet Sekretess.
 4. Leta nu efter sektionen JavaScript och välj Tillåt inga sidor att köra JavaScript. Klicka på knappen Klar för att spara ändringarna.
 5. När du har avaktiverat JavaScript i Google Chrome så skannar du datorn med en rekommenderat borttagare för att se till att den är fri från gisslanprogramsrelaterade virus.

Om viruset Din webbläsare har blockerats har infekterat din enhet med Android OS använder du dessa steg:

1. Starta om din Androidenhet i Felsäkert Läge:

 1. Hitta strömknappen och håll den intryckt i några sekunder för att se en meny. Tryck Stäng av.
 2. När du ser en dialogruta som erbjuder dig att starta din Androidenhet i Felsäkert Läge så väljer du detta alternativ och OK.

Om detta inte fungerar för dig så ska du stänga av din enhet och sedan sätta på den. När den blir aktiv provar du att trycka och hålla in Meny, Volym Ner, Volym Upp eller Volym Ner och Volym Upp tillsammans för att se Felsäkert Läge.

2. Avinstallera skadliga appar (Police virus kan gömma sig under BaDoink, Video Player, Network Driver System, Video Render, ScarePakage och andra misstänkta namn):

 1. I Felsäkert Läge går du till Inställningar. Väl där trycker du på Appar eller Apphanterare (detta kan skilja sig beroende på din enhet).
 2. Leta här efter ovan nämnda skadliga appar och avinstallera dem alla.

Om detta misslyckas så skriver du i en slumpmässig, 15 siffror lång kod från en påhittad kupong från MoneyPak xpress Packed, vilket viruset Din webbläsare har blockerats frågar efter, eller följ dessa steg:

 1. Gå till Inställningar -> Säkerhet. Välj här Enhetsadministratörer.
 2. Leta efter ovan nämnda appar och avbocka dem.
 3. För att slutföra borttagningen av viruset Din webbläsare har blockerats så väljer du Avaktivera och OK.

Om gisslanprogrammet har infekterat din dator (inte din webbläsare), så följer du guiden som ges nedan.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Your browser has been blocked Borttagningsguide

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort Your browser has been blocked med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Your browser has been blocked. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av Your browser has been blocked lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Your browser has been blocked och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk