Ta bort viruset Vzwpix email (Borttagningsinstruktioner) - Gratis Guide

Vzwpix email Borttagningsguide för virus

Vad är Vzwpix e-postvirus?

Vzwpix e-postvirus är ett skadeprogram som kan infektera värddatorn efter att du klickat på ett falskt Varizon-meddelande

Vzwpix e-postvirusVzwpix e-postvirus är ett skadligt e-postmeddelande som installerar skadlig kod på användarnas datorer

Vzwpix e-postvirus är ett trick som används av illasinnade personer för att få användare att installera skadeprogram på sin enhet. I de flesta fall får användarna ett meddelande från en e-postadress som består av ett förfalskat tiosiffrigt telefonnummer följt av @vztext.com. Till en början kan användarna tro att e-postmeddelandet består av en bifogad bild på grund av dess namn (till exempel 8400587498Img_Picture), även om det i själva verket är en Zip-fil med ett förvrängt exekverbart (exe) format.

När du har klickat på Vzwpix-meddelandet kan viruset infektera systemet omedelbart, eftersom att körbara filer kör en uppsättning av kommandon på datorn omedelbart. Det finns en mängd olika skadlig kod som kan extraheras, beroende på vad angriparna har sammanställt i bakgrunden. Av denna anledning är det viktigt att bekanta sig med Vzwpix e-post bedrägeri för att inte infektera din enhet med skadliga program.

Namn Vzwpix email virus
Typ Phishing email/malware
Genomförande Användare får ett e-postmeddelande från en adress som innehåller ett telefonnummer och @vzwpix. I den hittar de en bifogad fil som presenteras som en bild, men som i själva verket är en förvrängd .exe-fil som infekterar värddatorn med skadeprogram.
Namn på bilagan 8400587498Img_Picture.jpeg.exe, MG_20180604_124758075.jpg (kan variera)
Operativsystem Windows
Associerad skadlig programvara Den skadlig programvara som extraheras från den skadliga .exe-filen kan variera i typ och kan vara en av följande: Det kan röra sig om en trojan för fjärråtkomst (RAT), utpressningstrojaner, bakdörr, rootkit, spionprogram, m. fl.
Symtom Infektionssymptomen kan variera beroende på vilken typ av skadlig kod som ingår i Vzwpix-meddelandet.
Borttagning Utför en fullständig genomsökning av systemet med en välrenommerad anti-virus programvara.
Systemrättning Om din Windows-maskin inte fungerar bra efter att du har eliminerat skadlig kod (kraschar, error, lagg etc.) kan du ladda ner och installera ett program för att reparera datorn ReimageIntego

Illasinnade operatörer är kreativa och letar alltid efter nya sätt att infektera användare med skadeprogram. De flesta infektioner sker efter att användarna luras av ett övertygande nätfiskeförsök – vare sig det är ett noggrant utformat e-postmeddelande eller ett meddelande på en slumpmässig utvald skadlig webbplats.

De är också angelägna att efterlikna eller missbruka lagliga tjänster för att uppnå sina mål, och eftersom användarna i allmänhet är bekanta med dem laddar de ner och installerar skadeprogram utan att tänka sig för (till exempel är kalenderviruset fortfarande populärt, där hackare lägger in händelser i användarnas kalendrar och uppmanar dem att besöka skadliga webbplatser). Å andra sidan är vissa bedrägerier extremt välgjorda och svåra att skilja ut – som till exempel Vzwpix.com bedrägeri via e-post.

Vzwpix, även känt som Vzwpix.com, är en legitim multimediemeddelandetjänst (bild- och videomeddelanden) som tillhandahålls av teknikjätten Verizon i USA. Tjänsten gör det möjligt för användarna att skicka e-post via sina telefoner, vilket innebär att avsändarens nummer ingår. Eftersom tjänsten är mycket utbredd missbrukar även dåliga aktörer den – de imiterar den ursprungliga e-postadressen med hjälp av en välkänd teknik som kallas e-postspoofing.

E-postmeddelandet kan innehålla en mängd olika teman, t.ex. att någon låtsas skicka dig information angående leveransen om ett postpaket, ett kvitto eller något liknande. I många fall använder sig hotaktörerna bakom e-postviruset Vzwpix av social ingenjörskonst för att få användarna att tro att meddelandet är äkta.

Eftersom användarna tror att bilagan är en bild dubbelklickar de på filen, vilket leder till att skadlig kod utförs – den kontaktar en fjärrserver för att ladda ner den slutliga nyttolasten, och det kan vara vad som helst. Som ett resultat kan användarna drabbas av följande skadliga händelser:

 • Finansiella förluster på grund av skadlig kod för banker;
 • Permanent förlust av bilder, videor, dokument och andra data på enheten på grund av infektion med utpressningstrojaner.;
 • Personuppgifter kompromissas (kreditkortsinformation, personnummer, mm.);
 • Identitetsstöld;
 • Inkludering i ett botnät (den infekterade datorn börjar skicka skräppost automatiskt);
 • Infiltrering av annan skadlig programvara, mm.

För att kontrollera om e-postmeddelandet från Vzwpix inte är en bedragare bör du kontrollera det angivna telefonnumret – det bör komma från någon du känner, och e-postmeddelandets innehåll bör också vara begripligt. Om du har några tvivel bör du inte öppna de bilagor som är bifogade i e-postmeddelandet – eller åtminstone skanna dem med en välrenommerad antivirusprogramvara/online-tjänst som Virus Total.

Om du hade otur och blev infekterad med skadeprogram bör Vzwpix e-postvirus avlägsnas utan dröjsmål, eftersom de ovan nämnda konsekvenserna av en infektion med skadlig kod kan vara förödande för vilken datoranvändare som helst.

För att ta bort Vzwpix e-postvirus på ett säkert sätt, ladda ner och installera en kraftfull anti-virusprogramvara och gör en fullständig genomsökning av systemet. För detta kan du också behöva gå in i felsäkert läge med nätverk, vilket vi förklarar nedan. Slutligen, om du upplever några bieffekter efter viruseliminering föreslår vi att du reparerar maskinen med hjälp av reparationsverktyg som ReimageIntego.

Vzwpix e-post bedrägeriVzwpix e-post är ett bedrägeri som ber användare att öppna kontaminerade e-postbilagor

Lär dig att känna igen nätfiske för att undvika infektioner med skadlig kod

Bilagor till skräppost är en av de främsta orsakerna till att konsumenter och företag infekteras av skadlig kod. Metoden är relativt gammal men förblir ändå en av de främsta angreppsvektorerna för cyberbrottslingar. Enligt beräkningar levereras nästan 90 procent av all skadeprogramvara just via skräppost, oavsett om det rör sig om skadliga bilagor eller hyperlänkar. Utnyttjandeinnehållet kan variera, även om det vanligaste är att banktrojaner som Emotet, Trickbot och Zeus distribueras till omedvetna offer.

Därför är det viktigt att vara vaksam när du hanterar e-post dagligen, särskilt om du är anställd på ett företag. Det kommer inte vara synligt för offret, men att uppna en sådan bilaga ksn orsaka att skadlig kod kommer in i värddatorn och sedan i andra datorer som är anslutna till samma nätverk, där värdefulla autentiseringsuppgifter kan hämtas och företagets system kan brytas in.

Observera att förfalskning av e-post är en mycket vanlig teknik som används i dessa nätfiskemeddelanden. I de flesta fall ser användarna en originell e-postadress, trots att den är falsk, och de kan också se ett vanligt förekommande företagsnamn eller namnet på VD:n/företagsledningen.

Även om e-postmeddelandet ser legitimt ut men innehåller en bilaga är det därför bäst att kontrollera det med en programvara mot skadeprogram eller online-verktyg som Virus Total. Och innan du klickar på en länk bör du föra musen över den för att se den faktiska måladressen i fönstrets nedre vänstra hörn (eller ovanpå, beroende på appen).

Bli av med Vzwpix e-postvirus på ett enkelt sätt

Som tidigare påpekats kan skadlig kod som distribueras till användarna variera, så Vzwpix e-postvirus borttagning kan också påverkas av detta. Först och främst så är det viktigt att påpeka att om du inte dubbelklickade på den misstänkta filen som var bifogad i mejlet så blev din dator inte infekterad (detta gäller även för inbäddade hyperlänkar). Men när den körbara filen väl har startats är det mycket troligt att den lyckas med infiltration av skadeprogram via en fjärrserver.

För att ta bort Vzwpix e-postvirus från systemet bör du använda en kraftfull säkerhetsprogramvara – vi rekommenderar att du använder SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes, även om andra välrenommerade leverantörer också borde räcka. Viktigast av allt är att du ser till att din antivirusprogramvara är helt uppdaterad, eftersom nya versioner av skadeprogram släpps varje dag, och definitionerna uppdateras också i enlighet med detta av AV-utvecklare.

Vissa skadeprogram kan försöka stänga av ditt säkerhetsprogram eller till och med försöka förstöra det. Om din säkerhetsprogramvara har svårt att bli av med Vzwpix com e-postviruset bör du därför gå in i felsäkert läge med nätverk för att säkerställa en snabb borttagning. När du väl är där, initiera en fullständig systemskanning, så att alla skadliga komponenter kan avslutas för gott.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Reimage Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Reimage Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Reimage Intego har en gratis begränsad skanner. Reimage Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Reimage, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Vzwpix email Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Du kan gå in i felsäkert läge om skadlig kod manipulerar din säkerhetsprogramvara:

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort Vzwpix email med System Restore

Systemåterställning kan också fungera ibland när du försöker eliminera infektionen:

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Vzwpix email. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med ReimageIntego och se till att borttagningen av Vzwpix email lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Vzwpix email och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom ReimageIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Ugnius Kiguolis
Ugnius Kiguolis - Geniet

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Ugnius Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk