Ta bort viruset Facebook Activation Pages Service (Gratis Instruktioner)

Facebook Activation Pages Service Borttagningsguide för virus

Vad är Viruset Facebook Activation Pages Service?

Huvudegenskaper hos viruset Facebook Activation Pages Service:

Nyligen dök ett nytt bedrägligt virus upp på Facebook – Facebook Activation Pages Service. Detta är en ny version av Facebook-viruset. Denna bluff är baserad på en falsk säkerhetssida från Facebook, vilken används av bedragare för att skicka ut falska meddelanden till användare om att deras konto håller på att avaktiveras på grund av någon olämplig aktivitet på sidan. Bedrägeriet börjar med ett Activation Pages Service-inlägg på offrets vägg. Meddelandet lyder som följer:

Meddelande till användare: ditt konto kommer att avaktiveras.
För mer information, vänligen klicka på nedanstående länk:
[Facebook-sidans länk är raderad]

För att gånga användarens uppmärksamhet, kommenterar bedragarna ett utropstecken precis under detta inlägg, vilket gör att varningen dyker upp i Facebook-flödet. Länken omdirigerar användaren till en Activation Pages Service-sida, där bedragarna nämner möjliga orsaker till att kontot måste blockeras – bedrägligt innehåll, olämpligt uppförande eller hot eller att Facebook-sidan används för marknadsföring:

Meddelande om att ditt konto kommer att stängas ner !
ACTIVATION PAGES SERVICE
För att hjälpa dig att förstå varför ditt konto stängs ner, har vi listat de vanligaste orsakerna till varför ett konto stängs ner:
». Olämplig profil eller publicering av grova foton,
». Förolämpning av eller hot mot andra (användare)
». Användning av facebook-kontot endast för marknadsföring
Vänligen, bekräfta ditt konto genom att klicka på nedanstående länk:
=> Bekräfta ditt konto genom att klicka här

Obs:
Konton som inte har bekräftats inom 24 timmar kommer att tas bort från vår databas och användarna kommer inte längre att kunna komma åt dem.
Facebooks säkerhetsgrupp 2016/2017.
© The Facebook Safety Team Inc. 7811 Menlo Park, California, CA, 94043,


En intressant sak är att Facebooks sökfunktion visar hundratals olika obskyra Activation Pages Service-sidor som inte verkar ha någon aktivitet överhuvudtaget. På några av dessa sidor har användare helt enkelt bara kommenterat att sidan är falsk eller bedräglig. Experter vet ännu inte vad det är som utlöser Facebook Activation Pages Service-viruset. Det kan vara så att viruset endast cirkulerar på sidan själv och att inga ytterligare tilläggsprogram är installerade på datorn. Hur det än ligger till, är huvudsyftet med dessa falska meddelanden att skicka ut ”kontobekräftelse”-länken, som kan leda till nätfiskesidan “FACEBOOK PAGE DISABLE” (”FACEBOOK-SIDA AVAKTIVERAD”). På denna sida uppmanar bedragarna det potentiella offret att omedelbart fylla i formuläret om kontobekräftelse, annars hotar de med att kontot automatiskt kommer att avaktiveras permanent av säkerhetssystemet. Uppgifter som de vill att användaren fyller i är:

 • Telefonnummer eller e-postadress
 • Facebook-konto
 • Födelsedatum
 • För- och efternamn
 • Kreditkortsnummer
 • Korttyp
 • Kreditkortets utgångsdatum
 • Säkerhetskod (CVV)
 • Fakturaadress
 • Hemadress
 • Postnummer
 • Land.

Som du kan se, handlar allt detta om känslig information som inte bör delas med tredjeparter. Kom ihåg att inga legitima program eller tjänster begär sådan information utan anledning eller uppmanar dig att bekräfta kontot. Om du råkar bli drabbad av sådant här bedrägeri, ska du ta bort viruset Facebook Activation Pages Service och dess meddelanden från din inkorg och tidslinje och informera folk i din kontaktlista att inte öppna bilagor eller länkar som de kanske kommer att få eller har fått från Facebook Activation Pages Service. Om du har gett ut dina bankuppgifter eller annan känslig information till bedragarna, ska du omedelbart kontakta din bank eller kreditkortsföretag för att blockera kontot.

Hur tog sig detta virus in på din Facebook?

Det kan vara så att en av dina vänner blev infekterad med detta virus och viruset har använt hans/hennes dator som en bot för att skicka ut dessa meddelanden till folk på kontaktlistan. Användaren kanske inte ens är medveten om att en Facebook Activation Pages Service-kapning har ägt rum. Därför måste du skydda din dator genom att regelbundet köra systemskannningar, hålla dig borta från suspekta webbsidor och undvika att ladda ner tvivelaktiga program. Facebook Activation Pages Service är oberäkneligt och kan gömma sig var som helst, så var uppmärksam!

Hur tar man bort viruset Facebook Activation Pages Service?

Som redan nämnt, är viruset Facebook Activation Pages Service främst en webbaserad infektion. Det är knappast troligt att det lämnar några spår på ditt datorsystem. För att undvika konsekvenserna av en Facebook Activation Pages Service-infektion, kan du byta ditt kontolösenord. Om något av dina andra konton har samma lösenord och e-postadrss, ska du ändra dessa med. Den säkraste borttagningsmetoden för Facebook Activation Pages Service är dock att göra en fullständig systemskanning med ett tillförlitligt antivirusprogram.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Facebook Activation Pages Service Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort Facebook Activation Pages Service med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Facebook Activation Pages Service. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av Facebook Activation Pages Service lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Facebook Activation Pages Service från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom Facebook Activation Pages Service, finns flera sätt att återställa dem

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Facebook Activation Pages Service och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk