Ta bort viruset Coverton (Borttagningsinstruktioner)

Coverton Borttagningsguide för virus

Vad är Viruset Coverton?

Hur farligt är viruset Coverton?

Alla har dyrbara filer på sina datorer som de värderar, men viruset Coverton är ett skadligt program som kan sätta dina filers säkerhet på prov. Detta virus kategoriseras som ett gisslanprogram som kapar användarens dator och låser datan som finns på den. För att kryptera dessa filer används en väldigt komplex krypteringsalgoritm vid namn AES-256, som inte kan avkrypteras utan en specifik krypteringsnyckel. Trots att det är en relatvit ny, skadlig skapelse så fungerar Coverton precis likadant som ökända gisslanprogram, såsom Locky, CryptoWall or CryptoLocker. De kräver alla lösensuymmor för avkrypteringen av dina filer och på så sätt tjäna pengar olagligt. Om du plötsligt märker att du inte har åtkomst till din filer längre och de alla har den märkliga filändelsen .coverton istället för de vanliga, betyder det att du har blivit offer för viruset Coverton. Om detta har drabbat dig måste du omedelbart eliminera detta virus från din dator. För detta måste du använda erkända antivirusverktyg. Vi rekommenderar FortectIntego eftersom detta program inte bara tar bort virus som redan kan finnas i din PC, utan även förbygger att de infiltrerar systemet i huvud taget. Om du skaffar ett antivirus medan du ännu inte är infekterad, kan du därför slippa ha att göra med borttagning av Coverton.

Om viruset dock redan har kapat din dator finns det flera saker du bör veta om hur det fungerar. Vanligtvis kommer det in i datorer via infekterade bifogningar i e-postmeddelanden, och när det har aktiverats installerar det infekterade körbara filer i olika mappar på din dator. Av denna anledning är det nästan omöjligt att misstänka att din dator har infiltrerats. Du kan givetvis märka av mindre ändringar, såsom nedsaktningar i systemet och nadra mindre systemfel. Annars finns det dock inga indikatorer som kan avslöja att din dator har attackerats. När viruset har installerat sina komponenter i datorn börjar den skanna systemet efter filer. Foton, videor, filer, dokument och liknande data är de primära målen för Covertons kryptering. Efter att filerna har krypterats kommer en text eller HTML-fil vid namn “!!!-WARNING-!!!.txt” or “!!!-WARNING-!!!.html” skapas i varje mapp som innehåller krypterade filer. Dessa filer innehåller information om datorns nuvarande stadie och tillhandahåller instruktioner om hur man återfår de låsta filerna. Offret erbjuds att få betala en ansenlig summa pengar för att få tillgång till en skräddarsydd avkrypteringsnyckel för Coverton som cyberbrottslingarna har på en fjärrserver och som inte ka fås på något annat sätt än att betala lösensumman. Det är dock starkt rekommenderat att inte försöka köpa tillbaka dina filer. Du måste komma ihåg att du har att göra med cyberbrottslingar vars enda mål är att tjäna pengar, och att ge tillbaka dina filer är det sista de tänker på. Eftersom det inte finns något känt sätt att få tillbaka datan och att betalning av lösensumman inte heller är rekommenderat, är det bästa beslutet att ta bort Coverton från din dator helt och hållet för att förhindra vidare skada.

Hur kan detta virus kapa min dator, och kan jag förebygga det?

Det är inte svårt för skadliga program såsom detta att komma in i datorer. Som vi nämnt tidigare är hotet bara några klick bort om du inte surfar säkert på webben. Eftersom det sprids genom e-post är det viktigt att vara försiktig med hur du öppnar nyligen mottagen korrespondens, och framförallt hur du laddar ner filer från dem. Se alltid till att avsändaren är pålitlig och håll dig borta från sektionen ”Spam”. Vanligtvis känner välrenommerade e-postleverantörer igen potentiellt skadliga e-postmeddelanden och placerar dem i mappen ”Spam” eller ”Skräppost”. Du kan även förhindra att detta virus kommer in i din dator genom att utrusta din enhet med ett pålitligt antivirusprogram, som kan upptäcka och informera dig om hotet omedelbart. Om du dock verkligen vill skydda dina filer bör du försäkra att du håller dem säkra genom att skapa säkerhetskopior som du förvarar på externa diskar, USB-minnen, CD- eller DVD-skivor.

Tips för borttagning av viruset Coverton från din dator:

Det finns två huvudsakliga aspekter du ska komma ihåg om du vill ta bort Coverton från din dator. Trots att det är ett väldigt farligt program finns det fortfarande sätt att bli av med det. Problemet är dock att borttagningen av viruset från din dator inte kommer ge dig dina filer tillbaka, eftersom de kommer förbli krypterade. Borttagning av Coverton är dock viktigt om du vill fortsätta använda din PC för att förvara nya filer eller återställa filer du har säkerhetskopierat. Om viruset inte elimineras ordentligt kan det drabba nya filer såväl som infiltrera extern förvaring och låsa filer där också. Säkerhetsexperter rekommenderar starkt att man använder antivirusverktyg för att döda detta virus. De skadliga processerna som körs i systemets bakgrund kan dock blockera antivirus från att köras. Om en sådan situation inträffar ber vi dig att följa instruktionerna nedan.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Coverton Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort Coverton med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Coverton. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av Coverton lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Coverton och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Lucia Danes
Lucia Danes - Virusforskare

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Lucia Danes
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk