Ta bort viruset Vipasana (Borttagningsinstruktioner) - uppdaterad sep 2016

Vipasana Borttagningsguide för virus

Vad är Vipasana ransomware?

Jag har blivit infekterad med Vipasana-viruset. Vad innebär det?

Vipasana-viruset är ytterligare ett av många nya farliga ransomware som orsakar skador och problem. Även om termen “Vipasana” ursprungligen utgör en form av meditation, medför viruset känslor som är långt ifrån meditativa och innliga. Viruset har förmågan att kryptera personliga filer med hjälp av en matematisk algoritm, men det slutar dessvärre inte här. Det anses som ett av få virus som är kapabelt till att låsa dina filer offline. Så även om du kopplar från nätanslutningen, är du inte skyddad från att bli angripen av detta ransomware. Om du råkar vara ett utav offren, bör du ta bort Vipasana direkt. En av metoderna är att installera ett antispionprogram.

Enligt den text som utgör ransom-meddelandet, verkar viruset rikta sig mot rysktalande användare. Du ska dock inte tro att du går säker, även om du bor utanför Östeuropa och Asien. Det är känt att viruset använder den populära AES-krypteringstekniken, som består av offentliga och personliga nycklar. När den skadliga filen, som innehåller viruset, angriper datorn aktiverar den sig själv även om du stänger av Internet-anslutningen. Denna algoritm har hjälpt många ransomware-utvecklare att lyckas kryptera användares personliga data. Därför måste du vara uppmärksam. Vipasana-viruset bör betraktas som ett ännu farligare hot, då det kan operera i offline-läge.

Vidare misstänks viruset tillhöra till den ökända gruppen av virus som delar liknande e-postadresser. Det har förekommit flera hot, såsom vegclass@aol.com och gerkaman@aol.com.xtbl, som opererar på samma sätt. Vad gäller Vipasanas lösensumma, är det okänt vad summan ligger på. Offren uppmanas att kontakta hackarna på adressen vipasana@aol.com email och föra över pengarna inom en vecka. De får instruktioner om hur man skapar ett Bitcoin-konto; sedan ska de skicka betalningsupgifterna i utbyte mot de personliga filerna. Vi vill påminna dig om att du inte bör förvänta dig att få tillbaka filerna efter att du gjort betalningen. De nätkriminella har varken ansvar eller samvete att återsända denna information till dig. Du ska istället försöka med olika program för återställning av data. Innan du gör det, måste du ta bort viruset helt.

Hur lyckas Vipasana infektera datorer?

Liksom andra hot av den här typen, tenderar Vipasana ransomware att infektera datorer via skräppostbilagor. Förhasta dig inte med att öppna mejl som kommer från skattemyndigheter, transportföretag eller till och med lokala domstolar. Hackare har lyckats bli väldigt bra på att hitta olika övertygande strategier. Vanligtvis innehåller de felska mejlen stavfel eller grammatiska fel. Det kan också handla om fel i logotyper. Så detta bör du vara uppmärksam på. Vidare tenderar hackare att övertala användare att öppna bilagor som innehåller Vipasana-viruset eller andra ransomware. Om du misstänker något, ska du kontakta berört företag direkt för att se om det är riktiga eller falska mejl. Att helt omdömeslöst öppna mejl kan orsaka stora problem under lång tid. Tänk också på att viruset kan angripa din dator via en trojan. Så du behöver ett starkt antispionprogram, t.ex. FortectIntego, som kan upptäcka hotet i tid innan det utvecklas och släpper ut viruset.

Guide för borttagning av Vipasana

Vi rekommenderar att du gör en automatisk borttagning direkt. Antisabotageprogrammet kommer att lokalisera Vipasana-viruset och ta bort det inom några minuter. Dessutom säkerställer det att inga virusrelaterade filer finns kvar i systemet. När hotet är permanent borttaget, ska du börja fundera över sätt att dekryptera dina filer på. Som nämndes tidigare, kan du testa med olika program för återställning av data. Den bästa metoden är att göra säkerhetskopior. Om du inte hittar några kopior på dina hårddiskar, när du söker efter dem, är det hög tid att göra en säkerhetskopiering. Du kan också lagra viktiga filer på olika portabla lagringsutrymmen. Slutligen, glöm inte att vara uppmärksam när du är ute på nätet och laddar ner ny programvara. Du kan aldrig veta var ett virus gömmer sig.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Vipasana Borttagningsguide för virus

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort Vipasana med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Vipasana. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av Vipasana lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Vipasana och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Julie Splinters
Julie Splinters - Virus-borttagningsspecialist

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Julie Splinters
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk