Ta bort Vindows Locker (Förbättrade Instruktioner) - nov 2016 uppdatering

Vindows Locker Borttagningsguide

Vad är Vindows Locker?

Vindows Locker ransomware vill att du ska betala en lösensumma via telefon

Vindows Locker-viruset är en ovanlig ransomware-variant, eftersom det uppmanar sina offer att ringa de nätkriminella på numret 1-844-609-3192 och betala 349,99 $ för att reparera datorn som påstås vara infekterad med Zeus-viruset. Vindows Locker ransomware krypterar i själva verket offrets filer (foton, videos, dokument, musikfiler, databaser etc) och lägger till filändelsen .vindows efter den ursprungliga filändelsen. Senare visar viruset ett programfönster med namnet “Vindows Locker,” vilket förser en med följande information:

Detta inte microsoft vindows-support
Vi har låst dina filer med zeus-wiruset
Ring nivå 5:s microsoft supporttekniker på 1-844-609-3192
Du kommer att filer tillbaka mot en tidsavgift på 349,99 $

Detta meddelande är förvirrande, eftersom de kriminella å ena sidan hävdar att ”detta är inte Microsoft Windows-support”, men å andra sidan uppmanar att man ska kontakta “nivå 5:s Microsoft Windows supporttekniker” och betala pengar till denne. En intressant sak är att, till skillnad från vanliga ransoware-utvecklare, uppmanar skaparna av denna variant inte att man ska köpa Bitcoins och överföra dem till ett särskilt konto. De vill att du ska ge ut dina kreditkortsuppgifter och betala föra några suspekta tjänster över telefon. Detta virus påminner oss om Tech Support Scam-virusen, men dessa krypterar inte offrets filer. Detta betyder att teknisk-support-bedragarna har förbättrat sina tekniker och börjat att tillämpa mer aggressiva metoder för att dra in pengar från användare. Om ovanstående fönster dyker upp på din skärm, har din PC angripits av kriminella som sprider ett skadligt program över Internet, vilket de försöker att övertyga ouppmärksamma användare att ladda ner och installera. Man kan därmed säga att det sprids som en trojan. Tänk på att detta virus kan komma ihop med andra sabotageprogram, så för att göra en fullständig rensning av ditt datorsystem måste du använda ett ordentligt antisabotageprogram. Använd ditt antivirusprogram eller ladda ner ett av våra rekommenderade program (till exempel FortectIntego eller SpyHunter 5Combo Cleaner) för att bli av med Vindows Locker-viruset och andra relatade sabotageprogram för gott. Men innan du påbörjar borttagningen, ska du starta om din PC i ”Felsäkert läge med nätverk”. Hur du gör detta, kan du läsa mer om nedan.

Hur infekterades min dator med detta virus?

Om du har blivit infekterad med filändelseviruset .vindows, ska du tänka över vilka filer eller program som du nyligen har installerat. Har du laddat ner något suspekt från nätet på senaste tiden? Har du blivit tillfrågad att installera några uppdateringar eller program eller att ladda ner några suspekta filer? Kanske har du fått något osäkert mejl nyligen och öppnat dess bifogade filer? Det finns flera sätt att angripas av denna skadliga fil och ”hjälpa” den att infektera ditt datorsystem och dessvärre händer det väldigt ofta eftersom bedragare lyckas att maskera skadliga virus och få dem att verka säkra. Ibland lyckas dessa virus också att slinka igenom en antivirusskanning. Se därför till att hålla ditt antisabotageprogram uppdaterat, undvika att besöka suspekta webbsidor, installera gratisprogram endast i installationsläget ”Anpassat” (eng: ”Custom”) eller ”Avancerat” och aldrig öppna tvivelaktiga mejl som har bilagor eller innehåller suspekta hyperlänkar. Att klicka på en sådan länk eller öppna en sådan bilaga kan allvarligt skada ditt datorsystem!

Hur tar man bort Vindows Locker ransomware?

Om din PC har infekterats med detta virus och du nu ser en bild på en indisk hackare, så drabbas inte av panik. Du ska inte betala lösensumman, eftersom det trots att du betalar inte finns någon garanti för att du får tillbaka dina filer. Istället ska du ta bort Vindows Locker-viruset med hjälp av ett antisabotageprogram. Försök dig inte på en manuell borttagning, så länge du inte är en programmeringsexpert. Följ nedanstående instruktioner om hur du startar din dator i ”Felsäkert läge med nätverk” och börja sedan radera skadliga filer med hjälp av antisabotageprogrammet.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell Vindows Locker Borttagningsguide

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort Vindows Locker med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av Vindows Locker. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av Vindows Locker lyckas.

Bonus: Återställ din data

Guiden ovan ska hjälpa dig att ta bort Vindows Locker från din dator. För att återställa dina krypterade filer, rekommenderar vi dig att använda en detaljerad guide utfärdad av utanvirus.se-säkerhetsexperter

Om dina filer är krypterade genom Vindows Locker, finns flera sätt att återställa dem

Fördelar med Data Recovery Pro

Installera Data Recovery Pro, vilket är ett bra verktyg för dataåterställning. Om dina filer har blivit låsta, kan du försöka att återställa dem genom att följa dessa steg: 

 • Ladda ner Data Recovery Pro;
 • Följ anvisningarna i Installation av Data Recovery och installera programmet på din dator
 • Öppna det och skanna din dator efter filer som är krypterade genom Vindows Locker-ransomware;
 • Återställ dem

Windows-funktionen ”Återställ från tidigare version”

Om du har funktionen ”Systemåterställning” aktiverad, kan du använda den för att återställa originalfiler. Följ nedanstående instruktioner.

 • Hitta den krypterade filen som du vill återställa och högerklicka på den;
 • Välj “Properties” och gå till fliken “Previous versions”;
 • Här ska du kontrollera varje tillgänglig kopia av filen i “Folder versions”. Välj den version som du vill återställa och klicka på “Restore”.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från Vindows Locker och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Olivia Morelli
Olivia Morelli

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Olivia Morelli
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk