Ta bort TeslaCrypt 4.0 (Förbättrade Instruktioner)

TeslaCrypt 4.0 Borttagningsguide

Vad är TeslaCrypt 4.0?

Fakta om viruset TeslaCrypt 4.0

Nyligen har cyberbrottslingar släppt en ny version av TeslaCrypt, TeslaCrypt 2.0 och TeslaCrypt 3.0 som kallas viruset TeslaCrypt 4.0. Precis som de flesta hoten av denna typ krypterar detta gisslanprogram konfidentiell information och levererar ett meddelande som kräver att man betalar en lösensumma i utbyte mot den krypterade data. Man har rapporterat att skadeprogrammet kommer med uppdaterade egenskaper och fixar. Därför vill vi informera dig om dem och vilka alternativ du har efter att ha blivit infekterad av detta hot. Vi ska även försöka förklara för dig hur du tar bort viruset TeslaCrypt 4.0 från din dator och får tillbaka dina filer. Vänligen notera att det mest effektiva sättet att slå fast att detta hot drabbat dig är att köra en full systemskanning med FortectIntego.

Hur har TeslaCrypt 4.0 uppdaterats?

Som vi redan har nämnt är gisslanprogrammet TeslaCrypt 4.0 en uppdaterad version av TeslaCrypt 4.0, som upptäcktes för över ett år sedan. Det släpptes dock för bara några veckor sedan, så det råder fortfarande brist på information om detta virus. Oavsett detta verkar det som att skaparna bakom detta virus har beslutat att göra saker värre genom att fixa en bugg som upptäckts i tidigare versioner. TeslaCrypt 4.0 sätter inte längre en ny ändelse på de krypterade filerna, så du vet inte ens vilka av dina filer som har låsts. Vidare siktade tidigare virus in sig på att kryptera filer som var över 4GB stora, men nu krypterar det filer av alla storlekar. När krypteringsprocessen är klar lämnas följande filer på din dator:

%UserProfile%\Desktop\RECOVER[5_chars].html
%UserProfile%\Desktop\RECOVER[5_chars].png
%UserProfile%\Desktop\RECOVER[5_chars].txt
%UserProfile%\Documents\[random].exe
%UserProfile%\Documents\recover_file.txt

Vidare verkar det som att den senaste versionen av TeslaCrypt använder en annorlunda krypteringsalgoritm – RSA 4096, istället för den utbrett använda RSA 2048. Om detta virus redan har påverkat dina filer odh cu letar efter en avkrypteringsmjukvara, kan du prova Photorec eller R-studio. Dessvärre finns det ingen Avkrypteringsmjukvara för TeslaCrypt ännu.

Hur kan jag infekteras?

Man vet att nya funktioner lagts till i detta gisslanprogram, men den grundläggande principen förblir densamma. Du kan infekteras av TeslaCrypt 4.0 via spam som innehåller skadliga bifogningar. När du öppnar dem börjar viruset kryptera dina filer. Senare genererar det två nycklar för den krypterade datan – en allmän och en privat nyckel. Den allmänna nyckeln gör att vem som helst kan avkryptera filer i andra system, men för att få åtkomst till den krävs den privata nyckeln. Därför behöver du två olika nycklar för att få tillbaka din värdefulla information.

Vidare försöker cyberbrottslingar få offret att tappa humöret genom att tillhandahålla till synes enkla lösningar. Alla av dem har dock samma mål – att lura användaren att tro att betalning av lösensumman är det enda sättet att få tillbaka datan. Du ska dock inte agera som de vill, utan överväga borttagning av TeslaCrypt 4.0 istället. Om du har pengar så det räcker och blir över kan du prova att genomföra transaktionen och hoppas på att cyberbrottslingarna kommer vara nådiga. Det är dock inte troligt. Notera även att viruset riktar in sig på datorer via exploit kits, även kända som trojaner. Dessa filer har förmågan att maskera sig som vanliga systemfiler. När de sedan infiltrerar systemet släpper de lös skadliga gisslanprogram. Som du kan se är konsekvenserna väldigt skadliga. Om du är en av de oturliga som har drabbats av gisslanprogrammet TeslaCrypt 4.0 ska du ta en titt på nästa sida för att lära dig om dess borttagning.

Hur kan jag ta bort TeslaCrypt 4.0?

Om du har infekterats vill vi presentera alternativen för eliminering du har. Först och främst måste vi varna dig om att du helt bör hoppa över den manuella borttagningen om du inte är en specialist inom IT-programmering. Vi råder dig starkt att inte använda detta alternativ eftersom manuell borttagning av viruset TeslaCrypt 4.0 kan leda till ytterligare problem. Enligt PC-säkerhetsexperter bör endast automatiskt eliminering övervägas i denna situation, så se till att installera FortectIntego eller Malwarebytes. Notera att dessa antispionprorgam kan blockeras av viruset när man har att göra med denna version av TeslaCrypt. Därför är den enda effektiva lösningen för att ta bort TeslaCrypt 4.0 att följa guiden som ges nedan och avaktivera gisslanprogrammet först.

Offer
gör det nu!
Ladda ner
Fortect Nöjdhets-
Garanti
Ladda ner
Intego Nöjdhets-
Garanti
Kompatibel med Microsoft Windows Kompatibel med macOS
Vad ska man göra om det misslyckas?
If you failed to remove virus damage using Fortect Intego, submit a question to our support team and provide as much details as possible.
Fortect Intego har en gratis begränsad skanner. Fortect Intego erbjuder en mer grundlig skanning när du köper den fulla versionen. När gratis skannern upptäcker virus så kan du fixa dem med gratis manuell reparation eller köpa den fulla versionen så att de kan fixas automatiskt.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Fortect, prova då att köra SpyHunter 5.
Alternativ Mjukvara
Olika programvara har olika syften. Om du inte lyckades fixa de skadade filerna med Intego, prova då att köra Combo Cleaner.

Manuell TeslaCrypt 4.0 Borttagningsguide

Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Viktigt! →
Manuell borttagning kan vara för komplicerad för vanliga datoranvändare. Det krävs avancerade IT-kunskaper för att utföras korrekt (om viktiga systemfiler tas bort eller skadas kan det leda till att Windows totalt förstörs), och det kan också ta flera timmar att genomföra. Därför rekommenderar vi starkt att du istället använder den automatiska metoden som visas ovan.

Steg 1. Starta Felsäkert Läge med Nätverk

Manuell borttagning av skadeprogram bör utföras i felsäkert läge. 

Windows 7 / Vista / XP

 1. Klicka på Start > Stäng av > Starta om > OK.
 2. När datorn blir aktiv börjar du trycka på F8-knappen (om det inte fungerar kan du prova F2, F12, Del, osv. – det beror på din moderkortsmodell) flera gånger tills du ser fönstret Avancerade startalternativ.
 3. Välj Felsäkert läge med Nätverk från listan. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Windows 10 / Windows 8

 1. Högerklicka på Start-knappen och välj Inställningar.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Bläddra ner och välj Uppdatering & Säkerhet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Till vänster i fönstret väljer du Återhämtning.
 4. Bläddra nu nedåt för att hitta sektionen Avancerad start.
 5. Klicka på Starta om nu.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Välj Felsök. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 7. Gå till Avancerade alternativ. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 8. Välj Inställningar för uppstart. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 9. Tryck på Starta om.
 10. Tryck nu på 5 eller klicka på 5) Aktivera felsäkert läge med nätverk. Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 2. Stäng av alla skumma processer

Windows Aktivitetshanteraren är ett användbart verktyg som visar alla processer som körs i bakgrunden. Om skadlig kod kör en process måste du stänga av den:

 1. Tryck Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Tryck på Fler detaljer.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 3. Bläddra ner till Bakgrundsprocesser och leta efter något misstänkt.
 4. Högerklicka och välj Öppna filplats.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Gå tillbaka till processen, högerklicka och välj Avsluta aktivitet.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 6. Radera innehållet i den skadliga mappen.

Steg 3. Kontrollera start av programmet

 1. Ctrl + Shift + Esc på tangentbordet för att öppna Windows Aktivitetshanteraren.
 2. Gå till fliken Uppstart.
 3. Högerklicka på det misstänkta programmet och välj Inaktivera.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge

Steg 4. Radera virusfiler

Malware-relaterade filer kan finnas på olika ställen i din dator. Här finns instruktioner som kan hjälpa dig att hitta dem:

 1. Skriv in Diskrensning i Windows-sökningen och tryck på Enter.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 2. Välj den enhet du vill rensa (C: är din huvudenhet som standard och är troligtvis den enhet som innehåller skadliga filer).
 3. Bläddra i listan Filer som ska raderas och välj följande:

  Temporary Internet Files
  Downloads
  Recycle Bin
  Temporary files

 4. Välj Rensa upp systemfiler.
  Utpressningsprogram: Manuell borttagning av utpressningsprogram (ransomware) i Felsäkert läge
 5. Du kan också leta efter andra skadliga filer som är gömda i följande mappar (skriv dessa sökord i Windows Sökbar och tryck på Enter):

  %AppData%
  %LocalAppData%
  %ProgramData%
  %WinDir%

När du är klar startar du om datorn i normalt läge.

Ta bort TeslaCrypt 4.0 med System Restore

 • Steg 1: Starta om din dator i Safe Mode with Command Prompt
  Windows 7 / Vista / XP
  1. Klicka på Start Shutdown Restart OK.
  2. När din dator blir aktiv så trycker du F8 upprepade gånger tills du ser fönstret Advanced Boot Options.
  3. Välj Command Prompt från listan Välj 'Safe Mode with Command Prompt'

  Windows 10 / Windows 8
  1. Tryck på knappen Power vid Windows inloggningsskärm. Tryck och håll nu ned Shift på ditt skrivbord och klicka på Restart..
  2. Välj nu Troubleshoot Advanced options Startup Settings och tryck avslutningsvis på Restart.
  3. När din dator blir aktiv så väljer du Enable Safe Mode with Command Prompt i fönstret Startup Settings. Välj 'Enable Safe Mode with Command Prompt'
 • Steg 2: Återställ dina systemfiler och inställningar
  1. När fönstret Command Prompt dyker upp så skriver du in cd restore och klickar Enter. Skriv in 'cd restore' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  2. Skriv nu in rstrui.exe och tryck på Enter igen.. Skriv in 'rstrui.exe' utan citationstecken och tryck 'Enter'
  3. När ett nytt fönster dyker upp klickar du på Next och väljer en återställningspunkt från innan infiltrationen av TeslaCrypt 4.0. Efter att ha gjort det klickar du på Next. När fönstret 'System Restore' dyker upp så väljer du 'Next' Välj din återställningspunkt och klicka 'Next'
  4. Klicka nu på Yes för att starta systemåterställningen. Klicka på 'Yes' och starta systemåterställningen
  Så fort du har återställt ditt system till ett tidigare stadium, ladda ner och skanna din dator med FortectIntego och se till att borttagningen av TeslaCrypt 4.0 lyckas.

Avslutningsvis så bör du tänka på skydd mot krypto-gisslanprogram. För att skydda din dator från TeslaCrypt 4.0 och andra gisslanprogram så ska du använda ett välrenommerat antispionprogram, såsom FortectIntego, SpyHunter 5Combo Cleaner eller Malwarebytes

Rekommenderat För Dig

Låt inte myndigheterna spionera på dig

Myndigheterna har många problemområden gällande att spåra användares information och spionera på invånare så du bör komma ihåg detta och lära dig mer om skuggig informationsinsamling. Undvik oönskad spårning från myndigheterna och spionering genom att bli helt anonym på nätet.

Du kan välja en annorlunda geografisk plats när du kopplar upp dig och få tillgång till vilket innehåll som helst, oavsett geografiska begränsningar. Du kan enkelt njuta av internetuppkopplingen utan risk av att bli hackad om du använder dig av en Private Internet Access VPN.

Ta kontroll över informationen som kan nås av styrelser och andra oönskade parter och surfa online utan att spioneras på. Även om du inte är inblandad i olagliga aktiviteter och litar på dina tjänster och plattformer så är det nödvändigt att aktivt skydda din integritet och ta försiktighetsåtgärder genom en VPN-tjänst.

Säkerhetskopiera filer för senare användning i fall malware-attacker uppstår

Mjukvaruproblems skapade av skadeprogram eller direkt dataförlust på grund av kryptering kan leda till problem med din enhet eller permanent skada. När du har ordentliga aktuella säkerhetskopior kan du enkelt ta igen dig om något sådant skulle hända och fortsätta med ditt arbete.

Det är viktigt att skapa uppdateringar för dina säkerhetskopior efter ändringar så att du kan fortsätta var du var efter att skadeprogram avbryter något eller skapar problem hos din enhet som orsakar dataförlust eller prestandakorruption.

När du har den senaste versionen av varje viktigt dokument eller projekt kan du undvika mycket frustration. Det är praktiskt när skadeprogram kommer från ingenstans. Använd Data Recovery Pro för systemåterställning.

Om utvecklaren
Linas Kiguolis
Linas Kiguolis

Om denna gratis borttagningsguide hjälpte dig och du är nöjd med vår tjänst, vänligen överväg att göra en donation för att hålla denna tjänst vid liv. Även små summor kommer uppskattas.

Kontakta Linas Kiguolis
Om företaget Esolutions

Borttagning guider på andra språk